Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 7. 2021,
20.20

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

konferenčna liga Danijel Šturm Urartu NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 15. 7. 2021, 20.20

2 leti, 9 mesecev

poročilo s tekme urartu : nk maribor

Mariborčani ob koncu strli Armence in potrdili napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
NK Maribor Urartu | Mariborčani so v zadnjih minutah prišli do nove zmage in potrdili napredovanje v drugi krog kvalifikacij. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so v zadnjih minutah prišli do nove zmage in potrdili napredovanje v drugi krog kvalifikacij.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Urartu z 1:0 (0:0). Mariborčani so z enakim izidom dobili že prvo tekmo na domačem stadionu, tako da so si nadaljevanje zagotovili s skupnim izidom 2:0.

NK Maribor Urartu
Sportal Po Mariboru napredovali tudi Domžalčani

Mariborčani so danes igrali povratno tekmo novega evropskega klubskega tekmovanja, v Armenijo so prinesli gol prednosti s prve tekme v Mariboru. Trener Maribora Simon Rožman je v prvi postavi opravil dve spremembi, Aleks Pihler je zamenjal Gala Gorenaka, Marko Alvir pa Rudija Požega Vancaša.

V večjem delu prvega polčasa je bila predstava taktična, rahlo terensko premoč so imeli domači, a niso bili preveč nevarni za vratarja Ažbeta Juga. Ta je moral prvič posredovati po strelu Nane Antwija v deseti minuti. Maribor pa je pet minut pozneje zapretil po akciji s kota, a Robert Voloder ni bil najbolj natančen.

Najbolj nevarno za Maribor je bilo v 23. minuti, ko je Ugochukwu Iwu nevarno meril po hitrem protinapadu, a je Jug žogo odbil v zunanji del vratnice.

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Muri se smeji, v njeno blagajno kapljajo milijoni evrov!

Gostje so bili najbolj nevarni v 32. in 35. minuti, ko je najprej Martin Milec natančno podal v kazenski prostor, Vid Koderman je žogo podal pred vrata in iskal Nina Žuglja, a so bili še pravočasni domači branilci. Zatem pa je Žugelj podal iz kota, žoga je prišla do Vrhovca, njegov strel z glavo pa je vratar Anatolij Ajvazov ubranil.

Tudi začetek nadaljevanja ni ponudil bolj razburljive igre. Gostujoči trener je poslal v igro še Danijela Šturma, nekaj minut zatem pa še izkušenega Roka Kronavetra. Ta je v 70. minuti prvič zapretil, a je žoga zletela prek vrat.

V zadnjih minutah so domači vendarle zaigrali nekoliko aktivneje. Domači strateg je v 79. minuti v igro poslal tri bolj ofenzivne igralce. To pa je pomenilo tudi nekaj več prostora za goste.

V drugem krogu jih čaka švedski Hammarby. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V drugem krogu jih čaka švedski Hammarby. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Po kotu v 81. minuti so Mariborčani po strelu Voloderja skorajda prišli do zadetka, a je domači vratar žogo ukrotil, gostje pa so pri tem zaman zahtevali igro z roko enega od domačih branilcev.

Le dve minuti pozneje sta imela v isti akciji lepi priložnosti najprej Jan Repas, potem pa še Šturm, a je domačim še uspelo preprečiti zadetek.

Prav Šturm pa je potem v 85. minuti odločil tekmo. Po protinapadu je njegov prvi poskus vratar še ubranil, odbitek pa je poslal v mrežo in dokončno potrdil skupnega zmagovalca in napredovanje v drugi krog kvalifikacij, kjer bo nasprotnik švedski Hammarby.

Urartu : NK Maribor 0:1 (0:0)

Stadion Urartu, sodniki: Jäger (Avstrija), Riedel, Telek (vsi Avstrija).
* Strelec: 0:1 Šturm (85.).
* Urartu: Ajvazov, Antwi, Hakobjan (od 79. E. Grigorjan), Aghasarjan (od 79. Mkrtčjan), Ten, Nirisarike, Miranjan (od 56. Milts), N. Grigorjan, Mensah (od 79. Melkonjan), Iwu, Poljakov.
* Maribor: Jug, Milec (od 90. Mutavčić), Martinović, Voloder, Koderman (od 90. Sikošek), Vrhovec, Pihler, Repas, Žugelj (od 69. Kronaveter), Alvir (od 90. Požeg Vancaš), Vipotnik (od 58. Šturm).
* Rumeni kartoni: Antwi; Vrhovec, Voloder.
* Rdeč karton: /.

Ne spreglejte