Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
17. 6. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Valon Ahmedi Jasmin Mešanović Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 17. 6. 2018, 6.00

5 let, 10 mesecev

Prva pripravljalna tekma NK Maribor

Maribor začel z desetico, Zahović ostaja vroč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37
Luka Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Večina slovenskih prvoligaških klubov se že pripravlja na novo sezono. Mariborčani so v soboto odigrali prvo pripravljalno tekmo in v Šmartnem ob Paki napolnili mrežo domačemu tretjeligašu. Vijolice so zmagale kar z 10:0, uvodna zadetka za Maribor pa je ob strelskem festivalu prispeval Luka Zahović, za katerega obstaja velika verjetnost, da bo poleti zapustil Ljudski vrt.

Nogometaši Maribora so gostovali v Šmartnem ob Paki in se na tekmi, kjer je delil pravico Matej Jug, znesli nad slavljencem, ki praznuje 90-letnico delovanja. Nekdanji prvoligaš, ki bo v sezono 2018/19 vstopil kot tretjeligaš, vodi pa ga nekdanji strateg Rudarja Ramiz Smajlović, ni bil dorasel tekmec vijolicam. Maribor dviguje stopnjo pripravljenosti, saj se zaveda, da jih do prve evropske tekme ločijo le še štirje tedni.

Kako je Maribor premagal Šmartno 1928 z 10:0:

V Šmartnem ob Paki je na vratih Maribora debitiral mladi čuvaj mreže iz BiH Kenan Pirić. Njegovi soigralci so dosegli okroglih deset zadetkov, po pet v vsakem polčasu. Rezultat bi bil lahko še višji, saj se je zatresel okvir vrat Šmartnega. Na koncu je obveljalo 10:0.

Prva liga Telekom Slovenije
Planet TV Neposredni prenos žreba parov Prve lige Telekom Slovenije na Planet TV

Dva zadetka so dosegli Luka Zahović, za katerega vlada veliko zanimanje iz Evrope in bi lahko že to poletje zapustil Ljudski vrt, Jasmin Mešanović in Valon Ahmedi. Po enkrat so v polno zadeli Dino Hotić, Marko Šuler, Marcos Tavares in Jan Mlakar.

Dva zadetka je dosegel tudi občasni albanski reprezentant Valon Ahmedi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dva zadetka je dosegel tudi občasni albanski reprezentant Valon Ahmedi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zahović je oba zadetka dosegel že v uvodnih 16 minutah in dokazal, da je zadržal strelsko formo, s katero je v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije dosegel 18 zadetkov in si prislužil naziv najboljšega strelca. Priznanje bo sprejel v četrtek na Brdu pri Kranju, na slovesnosti, povezani z žrebom tekmovalnih parov za novo sezono, v kateri se želijo vijolice vrniti na slovenski vrh.

Trener Darko Milanič v Šmartnem ni računal na vratarski dvojec Jasmin Handanović in Matko Obradović, zaradi lažjih poškodb pa ni želel tvegati z nastopom izkušenih igralcev, branilca Aleksandra Rajčevića in zveznega igralca Dareta Vršiča.

Zlatko Zahović
Sportal Javil se je Zlatko Zahović in napadel predsednika
Ne spreglejte