Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
28. 8. 2015,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka ND Gorica NK Luka Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Celje

Petek, 28. 8. 2015, 16.07

8 let

Maribor za mir v obdobju premora nujno potrebuje zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bodo na sporedu štiri tekme osmega prvenstvenega kroga nogometne Prve lige Telekom Slovenije. Igrali bodo v Mariboru, Celju, Krškem in Kopru.

Mariborčani po bolečem porazu proti Olimpiji na derbiju, ki je odnesel trenerja Anteja Šimundžo, in remiju v Velenju prejšnji konec tedna, nujno potrebujejo zmago proti Krki. V nasprotnem primeru bi se lahko zaostanek, ki ga imajo za vodilnima Gorico in Olimpijo, nevarno povečal.

Tudi tokrat jih bo s klopi vodil Saša Gajser, dozdajšnji pomočnik glavnega trenerja. Že po tej tekmi, ki ji sledi reprezentančni premor, bodo v Ljudskem vrtu verjetno imenovali novega trenerja. Po nekaterih informacijah naj bi se to zgodilo že ta konec tedna. Koga je izbral športni direktor Zlatko Zahović, še ni znano. Bolj kot s tem se v Mariboru ubadajo z vprašanjem, kako proti Novomeščanom priti do zmage.

"Vse je tako, kot mora biti. Fantje na treningih delajo dobro. Zavedamo se, da nismo v najboljšem položaju, a prvenstvo je še dolgo. Nič ni izgubljenega. Z vsem spoštovanjem do nasprotnika, a pomembni smo mi. Odloča Maribor, ne Krka," pred tekmo proti Novomeščanom, ki so v zadnjih treh prvenstvenih krogih osvojili dve točki, pravi Gajser.

Ta je v teh dneh ostal brez branilca Arghusa, ki se je preselil na Portugalsko, računati ne bo mogel niti na branilca Aleksandra Rajčevića, ki v letošnjem letu ne bo več igral, kot tudi ne na še enega branilca Petra Stojanovića ter vezista Marwana Kabho in Welleja N'Diayeja. Vsi so poškodovani. Kljub temu Mariborčani verjamejo v zmago, s katero bi imeli v klubu v obdobju premora vsaj nekaj več miru in lahko začeli kovati načrt za vrnitev v zmagovite tirnice.

Celjani so na prvo zmago čakali kar šest krogov, jo dočakali, potem pa v zadnjem prvenstvenem obračunu doživeli debakel v Ljubljani, kjer so proti Olimpiji izgubili kar z 0:6. Zdaj bodo poskušali proti Domžalam popraviti vtis, a naloga ne bo lahka.

Prihaja ekipa, ki je v tej sezoni v gosteh blesti. Varovanci Luke Elsnerja so v štirih gostujočih tekmah, ki so jih odigrali, trikrat zmagali in ob tem remizirali. Če bi bili tudi pred domačimi navijači vsaj podobno uspešni, bi bili povsem pri vrhu lestvice, od katerega tudi tako niso prav veliko oddaljeni.

"Počasi gremo h koncu prve četrtine prvenstva in trenutno močno obžalujemo izgubljene točke doma. Pot je še dolga, priložnosti bo še ogromno in naslednjo bomo iskali že v Celju. Želimo si držati stik z vrhom lestvice, kar je pomembno iz psihološkega vidika, saj moramo imeti cilj vseskozi na dosegu roke," pred gostovanjem pri Celju, to je bilo v prejšnji sezoni hit prvenstva in končalo na drugem mestu, povedal trener Domžalčanov Elsner.

Novinec v prvi ligi Krško po sijajnem začetku sezone in dveh zmagah zdaj na nove tri točke čaka že dolgih pet krogov. V zadnjih petih tekmah je zbral le dve točki. Še vedno so Krčani, ki si seveda želijo predvsem obstanka, v udobnem položaju, a če ne bodo začeli nabirati točk, bi se lahko pojavile težave. Zato bodo prav zagotovo naredili vse, da tokrat zmagajo. S pomočjo bučnega občinstva bi moralo biti lažje.

Gostje so imeli pred začetkom sezone visoke ambicije, a so zdaj povsem pri dnu. Na predzadnjem mestu lestvice, zato ni presenečenje, da so že zamenjali trenerja. Hrvata Ivico Solomuna je nasledil Srb Slavko Matić, ki pa v prejšnjem krogu, ko so Zavrčani doma remizirali proti Domžalam, zaradi administrativnih zadev še ni smel sedeti na klopi Zavrča. Zdaj naj bi že bil tam.

Zavrč je v zadnjih štirih tekmah osvojil le točko in bo v Krškem prav gotovo odločno meril na zmago.

Gorica je hit začetka nove prvenstvene sezone. Kdo bi si mislil, da bo klub, ki so mu vsi napovedovali krčevit boj za obstanek, po sedmih krogih na vrhu lestvice. Po kar šestih zaporedni zmagah v prvenstvu so Novogoričani prav tam.

Po sijajnih predstavah seveda ne manjka zanimanja za nogometaše Gorice, predvsem o najboljšem strelcu lige Blessingu Elekeju je veliko govoric. Te v klub vnašajo nemir, zato v Novi Gorici že komaj čakajo, da bo poletnega prestopnega roka konec. Kakorkoli že, še pred tem bodo morali odigrati primorski derbi. Ti so bili vedno zanimivi.

Koprčani so v prejšnjem krogu v nori tekmi v Novem mestu zmagali s 4:2, tokrat bodo poskušali odpraviti še lokalnega tekmeca in se spraviti na zmagovito pot, ki si jet na Bonifiki tako želijo.

"V poštev pride samo zmaga," je odločno sporočil tudi napadalec Koprčanov Jaka Štromajer, ki je v odlični strelski formi, a še veliko bolj učinkovit je napad Gorice, v katerem ob Elekeju blestita še Amel Džuzdanović in Marko Nunić, ki pa zaradi rdečega kartona v zadnjem krogu nima pravice nastopa. Podobno kot branilec Damir Hadžić pri Koprčanih.

Ne spreglejte