Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 6. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje Blaž Vrhovec Sunny Omoregie Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 24. 6. 2016, 16.00

6 let, 6 mesecev

Blaž Vrhovec in Sunny Omoregie sklenila dogovor z NK Maribor

Maribor pripeljal slovenskega reprezentanta in hitrega Afričana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

Nogometni klub Maribor je predstavil poletni okrepitvi, ki ju je pripeljal iz Celja. Vijolični dres bosta nosila slovenski reprezentant Blaž Vrhovec in nigerijski napadalec Sunny Omoregie. S pokalnim zmagovalcem sta sklenila dogovor do leta 2019.

Mariborski klub je okrepil svoje vrste z nogometašema, ki sta v prejšnji sezoni branila barve Celja. V Ljudski vrt sta prišla zvezni igralec Blaž Vrhovec in napadalec Sunny Omoregie. Segla sta v roke športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviću in sklenila sodelovanje do leta 2019. Vijolice so tako hitro našle zamenjavo za Željka Filipovića, ki je pred dnevi podpisal pogodbo z belgijskim Mechelenom, ter Jean-Philippa Mendyja, ki se je odpravil na Kitajsko.

Ljubljančana je na mestu zadnjega zveznega igralca zamenjal njegov someščan, ki je po nastopu v reprezentančnem dresu proti Turčiji (0:1) zatrjeval, da želi uresničili veliko željo in se podati v tujino. O možnosti, da bi lahko končal pri Olimpiji ali Mariboru, dveh največjih slovenskih klubih, ni veliko razpredal, saj je razmišljal le o tujih delodajalcih. Tako je bilo v začetku meseca, tri tedne pozneje pa je mariborski klub potrdil, da je v poletnem prestopnem roku ujel 24-letnega slovenskega reprezentanta. Nekdanji kapetan mlade izbrane vrste je kapetanski trak nosil tudi pri Celju.

Nazadnje so se srečali v finalu pokala v Kopru

V zadnjem dejanju sezone 2015/16, ko sta se v finalu pokala Slovenije na Bonifiki merila Maribor in Celje, je vijolicam zadal veliko težav. Mariborčani so osvojili lovoriko po loteriji kazenskih strelov, mesec dni pozneje pa pridobili še najboljšega nogometaša Celja. Skupaj z njim se v mesto ob Dravi seli tudi 27-letni nigerijski napadalec. V prejšnji sezoni zaradi zdravstvenih razlogov ni mogel pokazati vsega, kar zna, v mariborskem dresu pa bo nosil številko 14, ki je vrsto let krasila Francoza Mendyja, s 17 zadetki tudi enega izmed treh najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije v napeti sezoni 2015/16.

Blaž Vrhovec (levo) je prišel, Jean-Philippe Mendy (v sredini) pa odšel. Tako sta se družila na letošnji prireditvi Spins XI. | Foto: Blaž Vrhovec (levo) je prišel, Jean-Philippe Mendy (v sredini) pa odšel. Tako sta se družila na letošnji prireditvi Spins XI.

Vrhovec je izbral številko 5, ki jo je pred njim nosil občasni reprezentant Filipović. Oba novinca sta se že pridružila mariborskemu klubu na pripravah v Moravskih Toplicah. Vijolice, ki so na Štajerskem našle že tri okrepitve (pred dnevi je sodelovanje sklenil nekdanji nogometaš Zavrča Aleks Pihler), čaka sredi julija prva evropskega tekma. V drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa se bodo pomerile z bolgarskim podprvakom Levskim iz Sofije.

Ne spreglejte