Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2024,
7.46

Osveženo pred

14 ur, 37 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Botev Plovdiv NK Maribor NK Maribor Liga Europa

Četrtek, 18. 7. 2024, 7.46

14 ur, 37 minut

Kvalifikacije za ligo Europa, 1. krog (povratne tekme)

Maribor lovi gol zaostanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
NK Maribor navijači | Prednost na tribunah bo tokrat na strani Maribora. | Foto www.alesfevzer.com

Prednost na tribunah bo tokrat na strani Maribora.

Foto: www.alesfevzer.com

Četrtek prinaša povratne tekme prvega kroga lige Europa. Edini slovenski predstavnik Maribor bo v Ljudskem vrtu lovil minimalen zaostanek proti bolgarskemu Botevu. V Plovdivu je bilo 2:1, v taboru vijolic pa poudarjajo, da bo tokrat zgodba drugačna. Srečanje se bo začelo ob 20.15.

Strateg Maribora Ante Šimundža je na novinarski konferenci pred tekmo poudaril, da bo treba v primerjavi s prvo tekmo nekaj stvari zagotovo spremeniti: "Miselnost ni bila pravšnja v začetnem delu tekme. Predvsem v dojemanju, kako se braniti. Potem smo med tekmo posegli po določenih popravkih, a so se nam tudi med tekmo pojavili miselni vzorci, ki niso primerni za evropsko tekmovanje. Tukaj se moramo izboljšati in narediti korak naprej. V drugem polčasu so bile opazne nekatere zadeve, ki niso primerne za kakovost igralcev in jih imamo. Je pa svoje opravila tudi utrujenost, prav tako pomembnost tekme."

Dodal je še, da bi rad videl zmago z dvema zadetkoma, saj nima želje po tem, da se dvoboj prevesi v podaljšek. Svoje načrte imajo zagotovo tudi Bolgari in z njimi tudi Alen Korošec, donedavni nogometaš Rogaške, ki je na prvem srečanju vstopil v končnici srečanja.

Ante Šimundža želi napredovati po rednem delu tekme. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ante Šimundža želi napredovati po rednem delu tekme. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Kvalifikacije za ligo Europa so sicer se začele s šestimi pari uvodnega kroga. Liga Europa, drugi največji evropski pokal, vstopa v novo sezono s spremenjenim tekmovalnim ustrojem. V glavnem delu tekmovanja, ta ne bo več skupinski, bo nastopilo 36 klubov. Pomerili se bodo v ligaškem delu, kjer bo vsak udeleženec odigral kar osem tekem.

Mariborčani bodo morali za omenjeni privilegij preskočiti štiri ovire v kvalifikacijah, če jim uspe prvo, jih čaka grški velikan Panathinaikos. V primeru izpada bodo evropsko pot nadaljevali v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, nasproti pa jim bo stala Universitatea Craiova iz Romunije.

Kvalifikacije za ligo Europa, 1. krog (povratne tekme):

Četrtek, 18. julij:

Ante Šimundža
Sportal Šimundža: Usoda je tako hotela, a to ne spremeni naše želje
Aleksander Čeferin
Sportal Revolucija, kot je nogometna Evropa še ni videla
Ne spreglejte