Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2013,
11.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester City Manchester United Alex Ferguson Roberto Mancini

Torek, 9. 4. 2013, 11.45

8 let, 3 mesece

Mancini: Zaslužili smo si zmago, "Fergie": Nismo imeli sreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Man Cityja so še drugo leto zapored osvojili Old Trafford, tokrat sicer niso zmagali 6:1, bilo pa je 2:1. Srečanje je v 78. minuti odločil rezervist Kun Agüero.

V prvem polčasu smo videli bore malo, čeprav so začetne minute tekme nakazovale na drugačen potek. Nevarni so bili tako eni kot drugi, a razen poskusa Dannyja Welbecka na začetku tekme, ki prav tako ni resneje ogrozil Harta, nismo videli pravih priložnosti. Omeniti velja le poskus Nasrija, ki je zletel kakšen meter mimo vrat.

Drugih 45 minut je bilo vendarle precej bolj zanimivih. Že po dobrih petih minutah so povedli sinjemodri, ko je po napaki veterana Ryana Giggsa in nato nekoliko preusmerjeni žogi Jonesa zadel James Milner. Zadetek je bil sumljiv, saj je ob strelu Carlos Tevez "kampiral" v prepovedanem položaju in vplival na igro. To je po nogometnih pravilih prepovedano, a glavni sodnik Mike Dean je vseeno priznal zadetek.

Le nekaj minut zatem je United izenačil. Prosti strel na desnem krilu je priboril Rafael, predložek Robina van Persieja pa je v gol spremenil Phil Jones, ki je v hrbet zadel branilca Kompanyja, ta pa se je nato odbila v mrežo.

Nogometaši iz modrega dela mesta so v 78. minuti vnovič proslavljali. Akcijo je začel Yaya Toure, ki je lepo podal do Kuna Agüera, Argentinec pa je z izjemnim prodorom mimo številnih domačih nogometašev mojstrsko zabil pod prečko Davida De Gee.

"S prikazanim smo lahko zelo zadovoljni, igrali smo odlično in si zaslužili zmago. Že na prvi ligaški tekmi pred domačimi gledalci smo bili boljši, a vseeno izgubili. To je pač nogomet, kjer se dogajajo čudne stvari. Zmaga nas je še utrdila na drugem mestu, ob enem pa smo pokazali vsem, da je 15 točk prevelika prednost. Verjamem, da jo bomo do konca prednost Uniteda še krepko zmanjšali," je bil po tekmi nasmejan Roberto Mancini.

"Pomerili sta se najboljši dve ekipi v prvenstvu. Videli smo tekmo z veliko tempa in priložnostmi, v prvem polčasu se sploh ni igrala obramba, a nič konkretnega se ni zgodilo. Nekajkrat smo nevarno zapretili prek protinapadov, a se nismo ravno najboljše znašli, v drugem delu pa smo bili po mojem mnenju boljša ekipa. Nismo imeli sreče, poraza si nismo zaslužili," pa je po tekmi v bran svojemu moštvu stopil Alex Ferguson, ki je s prstom pokazal tudi na linijskega sodnika, ki pri prvem zadetku Milnerja ni pomahal z zastavico, saj je Tevez v pasivnem prepovedanem položaju vplival na potek akcije. "Če pogledamo prvi zadetek, bi ga lahko sodniška ekipa mirne vesti razveljavila, saj je Tevez v nedovoljenem položaju zastiral pogled de Gei. Če to ni vplivanje na igro, potem ne vem, kaj je. Za drugi zadetek Cityja smo krivi sami. Kunu smo pustili preveč prostora in izjemni napadalec je darilo sprejel z odprtimi rokami."

Sinjemodri so z zmago svoj zaostanek na lestvici za "rdečimi vragi" znižali na 12 točk.

Ne spreglejte