Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 12. 2013,
8.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern München Manchester City CSKA Moskva

Torek, 10. 12. 2013, 8.26

7 let, 12 mesecev

Man City ima še kanček upanja za prvo mesto

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če bi Manchester City v Münchnu zmagal z dvema goloma razlike in zabil vsaj štiri gole, bi lahko osvojil prvo mesto v skupini D, a v kaj takega ne gre verjeti.

Bayern München je v prvi tekmi proti Manchestru Cityju v gosteh zmagal s 3:1 in prikazal verjetno najbolj dominantno predstavo kateregakoli evropskega kluba na najvišji ravni v tej sezoni. Prav zato, pa tudi zato, ker so Münchenčani sredi niza petih zaporednih zmag in so seveda tudi branilci naslova, ne gre verjeti, da bi Angležem uspel veliki met. S podvigom v bavarski prestolnici bi si zagotovili prvo mesto v skupini in boljše izhodišče v nadaljnjem tekmovanju. Bolj je verjeten scenarij, po katerem bi izbranci Josepa Guardiole zmagali še šestič zapored in nadaljevali pohod proti ubranitvi naslova. Da so največji favoriti za novo evropsko krono, verjetno ni treba poudarjati. Prav tako bodo Nemci lovili enajsto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. Konec tedna so zmagali s kar 7:0 v Bremnu, medtem ko je Manchester City zgolj remiziral pri Southamptonu.

Gostje bodo nastopili brez poškodovanih Matije Nastasića in Stevana Jovetića, medtem ko je Yaya Toure kaznovan. Pri Bayernu ne bo nizozemskega zvezdnika, ki v tej sezoni igra v odlični formi, Arjena Robbena, dlje časa sta poškodovana tudi Holger Badstuber in izkušeni Bastian Schweinsteiger.

Viktoria Plzen, ki je v kvalifikacijah za ligo prvakov izločila Maribor, bo popotovanje med elito končala z domačo tekmo proti moskovskemu CSKA, na kateri bo sodil slovenski delivec pravice Damir Skomina. Če Čehi zmagajo z golom razlike in ne prejmejo zadetka, bodo skočili na tretje mesto in si zagotovili nastop v ligi Europa.

"To je tekma play-offa. V gosteh smo izgubili z 2:3, kar je dober rezultat. Zdaj imamo veliko možnosti, da nam uspe skočiti na tretje mesto, saj igramo pred domačimi navijači, ki nam bodo v veliko pomoč. Pričakujem, da bo CSKA igral obrambno. Tako kot je igral proti Bayernu in Manchestru Cityju. Moramo paziti, da ne prejmemo prvega zadetka. V tem primeru bi si zelo otežili delo. Verjamem, da se to ne bo zgodilo in se bomo ob koncu tekme vsi skupaj veselili," pred tekmo pravi trener Viktorie Pavel Vrba. "Čaka nas težka tekma. Plzen igra zelo dobro in je zahteven nasprotnik. Že na prvi tekmi so Čehi pokazali, da se z njimi ne gre šaliti. Zdaj bodo prav gotovo še bolj nevarni. Kljub temu je naš cilj jasen. Želimo si ohraniti tretje mesto in nadaljevati evropsko sezono. Verjamem, da nam bo uspelo," pa pred nocojšnjo tekmo pravi trener CSKA Leonid Slutski.

Ne spreglejte