Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Jan Oblak Jan Oblak Villarreal Bojan Jokić Rene Krhin Sevilla Valencia

Petek, 22. 8. 2014, 15.22

8 let

Madridski derbi ni dal zmagovalca, Benzema premagal Oblaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 7. krog La Lige se je madridski derbi med Atleticom Jana Oblaka in Reala končal z remijem. Sevilla je uspela zaustaviti oslabljeno Barcelono. Vodilni Villarreal Bojana Jokića izgubil pri Levanteju.

V madridskem derbiju je gostujoči Real bolje začel dvoboj in prek Karima Benzemaja povedel v 9. minuti. Pri strelu Francoza z glavo je bil Jan Oblak brez možnosti. Atletico je imel idealno priložnost za izenačenje v 22. minuti, ko so imeli domači dosojeno enajstmetrovko. Antoine Griezmann je ciljal v levi kot vratarja Keylorja Navasa, a je slednji prebral namero in ubranil strel. Ekipi do 83. minute nista bili pretirano nevarni za nasprotna vrata, ko je Atletico preko Argentinca Luciana Vietta izenačil. Do konca srečanje so imeli domači še lepo priložnost za zmago, a se je ob strelu Jacksona Martineza ponovno izkazal Navas.

Poraz Barcelone v Sevilli

Barcelona je doživela še drugi prvenstveni poraz z 1:2 proti Sevilli. Prvič so igrali brez poškodovanega Lionela Messija in Andresa Inieste. Barcelona je zaostajala dva gola v času šestih minut, po zadetkih Michaela Krohn-Dehlija in Vicenteja Iborre.

Neymar je šestnajst minut pred koncem znižal po sumljivo dosojeni enajstmetrovki. Barcelona se je trudila izenačiti, vendar sta poizkusa Sandra in Luis Suareza končala v vratnici, medtem ko je strel Neymarja kar dvakrat zadel vratnico, saj se je žoga po golovi črti kotalila iz ene stani na drugo.

Trener Seville Unai Emery se je po 22 srečanjih končno veselil zmage nad Katalonci, ki so v španskem prvenstvu izgubili še drugo gostovanje zapored.

Villarreal je z Bojanom Jokićem izgubil proti zadnjemu Levanteju. Slovenski reprezentant je igro zaradi drugega rumenega kartona zapustil že v 36. minuti.

Ne spreglejte