Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 5. 2015,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luis Enrique Carlo Ancelotti Josep Guardiola Massimiliano Allegri

Sreda, 13. 5. 2015, 15.29

8 let

Luis Enrique želi posnemati Carla Ancelottija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Barcelone Luis Enrique je v torek postal enajsti trener, ki je klub v krstni sezoni popeljal do finala lige prvakov. Danes bi se mu lahko pridružil strateg Juventusa Massimiliano Allegri.

Ni veliko trenerjev, ki se lahko pohvalijo s tem, da so že v prvi sezoni, ko so se spopadli z izzivi pri novem klubu, nastopili v finalu lige prvakov. Za zdaj jih zgodovina lige prvakov pozna le 11, med njimi pa so tudi trije trenerji aktualnih polfinalistov.

V krstni sezoni sta se do sklepnega dejanja lige prvakov dokopala tudi trenerja Reala in Bayerna. Carlo Ancelotti je lani z Madridčani postal evropski prvak, bele baletnike pa je prevzel pred začetkom sezone 2013/14. Josep Guardiola je postal trener Barcelone leta 2008 in se leto dni pozneje že veselil prvega evropskega naslova s katalonskim velikanom. Odkar vodi Bayern, je dvakrat zapored obstal v polfinalu.

Na seznamu, rezerviranem za trenerje, ki so v krstni sezoni popeljali klub do finala lige prvakov, je od torka dalje izpisano novo ime. Zanimivi druščini se je pridružil tudi Luis Enrique. V neposrednem obračunu je odpravil velikega prijatelja in nekdanjega soigralca Guardiolo, v finalu pa se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Realom in Juventusom.

Enrique je enajsti, Allegri bo morda dvanajsti

Če bi se v finale uvrstil italijanski prvak, bi omenjeni trenerski podvig v ligi prvakov uspel tudi Massimiliano Allegri. Ko je vodil Milan, se ni približal evropskemu vrhu, v vlogi trenerja Juventusa pa se mu nasmiha izvrstna priložnost, da se že v krstni sezoni prebije v veliki finale, ki ga bo 6. junija gostil Berlin.

Enrique je presrečen. Zdaj želi posnemati Guardiolo in Ancelottija, ki sta v prvem finalu lige prvakov okusila zmago in stopila na evropski prestol. Enrique je izbrancem po napornem gostovanju na Bavarskem in nebolečem porazu z 2:3 namenil enodnevni počitek.

Zvezdniki katalonskega ponosa se bodo na trening vrnili v četrtek, konec tedna pa jih v Madridu čaka derbi španskega prvenstva, saj bodo gostovali pri Oblakovem Atleticu. Bodo takrat odštevali dneve do finala v Berlinu in mislili na Real ali Juventus?

Ne spreglejte