Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2022,
22.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Žan Karničnik Ludogorec Razgrad Ante Šimundža

Nedelja, 17. 4. 2022, 22.18

1 leto, 2 meseca

Ludogorec 11. zapored bolgarski prvak

Šimundža ekspresno do odmevnega uspeha v tujini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Mura Tottenham, Ante Šimundža | Ante Šimundža je še jeseni vodil Muro in se z njo prebil v skupinski del konferenčne lige, kjer je v Mariboru presenetil sloviti Tottenham, po koncu jesenskega dela pa se je odpravil v Bolgarijo. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ante Šimundža je še jeseni vodil Muro in se z njo prebil v skupinski del konferenčne lige, kjer je v Mariboru presenetil sloviti Tottenham, po koncu jesenskega dela pa se je odpravil v Bolgarijo.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V Bolgariji nič novega. Nogometaši Ludogorca ostajajo vladarji prvoligaških zelenic. Klub iz Razgrada je osvojil naslov državnega prvaka že 11. zapored, tokrat pa ga je do lovorike prvič popeljal slovenski strateg. Ante Šimundža tako nadaljuje imeniten niz. Lani je bil v Sloveniji najboljši z Muro, letos pa je postal bolgarski prvak. Zdaj bo skušal z Ludogorcem osvojiti dvojno krono.

O tem, kako Ludogorec Razgrad v bolgarskem klubskem nogometu že nekaj časa predstavlja razred zase, dovolj zgovorno priča podatek, da si je zagotovil naslov že štiri kroge pred koncem! Po nedeljski domači zmagi nad sofijsko Slavio (4:1) ima pred najbližjim zasledovalcem, sofijskim CSKA, kar 14 točk prednosti, tako da je ubranil naslov že sredi aprila in nadaljeval neverjeten niz, saj je postal prvak že 11. zapored.

Moštvo iz Razgrada je v začetku leta prevzel Ante Šimundža in se zelo izkazal. V prvenstvu je vodil Ludogorec na devetih tekmah in na njih od mogočih 27 osvojil kar 25 točk. Danes je s 4:1 premagal Slavio. Dvomov o zmagovalcu je bilo hitro konec.

Vrhunci dvoboja med Ludogorcem in Slavio:

Gostitelji, za katere je slovenski reprezentant Žan Karničnik v deževnem vremenu odigral vso tekmo, so že po 23 minutah vodili s 3:0. Na koncu je bilo 4:1, s to zmago pa si je Ludogorec tudi matematično že zagotovil novo zvezdico. Zdaj se lahko zeleni orli posvetijo novemu izzivu, pokalnemu tekmovanju. Ponuja se jim priložnost, da prvič po letu 2014 osvojijo dvojno bolgarsko krono.

"Srečen sem, da sem lahko del Ludogorca. Ponosen sem na igralce. Zdaj lahko v nadaljevanje sezone vstopamo mirneje, brez pritiska. Zdaj razmišljamo le še o Levskemu," je nekdanji slovenski reprezentant dal vedeti, kako ga po naslovu državnega prvaka zanima še naslov pokalnega zmagovalca.

Ludogorec se bo moral zanj zelo potruditi, saj je nedavno na prvi polfinalni tekmi doma po napetem srečanju, ki je trajal več kot sto minut, proti Levskemu ostal praznih rok z 2:3. Povratna tekma bo v petek v Sofiji.

Šimundža je v trenerski karieri postavil že nič koliko mejnikov. Odmevne uspehe je dosegal tako z Mariborom kot tudi z Muro, z obema je pustil opazen pečat tudi v Evropi. Vodstvo Ludogorca na čelu z bogatim lastnikom Kirilom Domuščijevem od 50-letnega Mariborčana pričakuje, da bo popeljal orle tja, kjer so v preteklosti že nastopali.

Ludogorec je lani v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Muro, ki jo je takrat vodil Ante Šimundža. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ludogorec je lani v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Muro, ki jo je takrat vodil Ante Šimundža. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Želijo zaigrati v ligi prvakov, se družiti z evropsko elito in dokazati, kako se kakovosten nogomet igra tudi v Bolgariji. Tako Šimundžo, ki mu pri Ludogorcu pomaga Damjan Ošlaj, čez nekaj mesecev čaka veliki izziv, saj se bo z bolgarskim prvakom predstavil v kvalifikacijah za ligo prvakov. Ravno v tekmovanju, kjer je lani z Muro izpadel prav proti Ludogorcu!

Ante Šimundža
Sportal Konec sanjskega niza Anteja Šimundže v Bolgariji
Ne spreglejte