Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 7. 2012,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aris Zarifović NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 20. 7. 2012, 10.58

8 let

Lovrečič: Naši sodniki pustijo premalo moške igre

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije po remiju brez zadetkov z norveškim tekmecem niso bili razočarani. ''Na Norveškem bomo dali zadetek,'' napoveduje Anej Lovrečič, ki je nekaj besed namenil tudi delivcem pravice.

Zvezna vrsta Olimpije v četrtek na stoženskem štadionu ni uveljavila svojega sloga, s tem pa je tudi padla v vodo zamisel, da bi na račun kombinatorne igre prišla do otipljivega števila priložnosti. Na koncu so jih lahko navijači ''zeleno-belih'' prešteli na prste ene roke, pogrešali pa so tiste prave, ki so v nogometnem svetu označene s pridevnikom ''stoodstotne''. ''Norvežani so taktično zelo disciplinrani. Isti sistem igrajo že od mladih let, pustili pa so nam zelo malo prostora, tako da nismo mogli razviti naše igre. Tekalno so zelo dobro pripravljeni, saj so sredi sezone, nam pa manjka še kakšna tekma več, da bi se uigrali,'' je Sportalu po dvoboju, ki pušča odprte vse scenarije glede napredovanja, pojasnil Anej Lovrečič.

Remi brez golov doživlja kot odprt rezultat ''Sposobni smo 'gor' doseči zadetek. Težko bo, a oni se bodo morali odpreti,'' je napovedal Primorec, ki je po odhodu Dareta Vršiča sprejel izziv ''vodje'' zvezne vrste. Na tekmi s Tromsojem je padel v norveški ''mlin'' in prepoceni izgubljal žoge, na lastne oči pa se je tudi prepričal, kako agresivni in trmasti znajo biti Skandinavci v neposrednih dvobojih ''ena na ena''. ''Zaradi tega so takšne tekme dobrodošle. Če bi bilo več takšnih tekem v naši ligi, bi bilo boljše. To je povezano tudi s sojenjem. Nočem reči, da je slabo v Sloveniji, a se pusti premalo moške igre, kar se nam nogometašem pozna na evropskih tekmah. V Evropi puščajo sodniki več igre,'' ocenjuje nogometaš Olimpije s številko 25, ki označuje tudi njegovo starost.

Obramba je opravila nalogo, saj se mreža Ljubljančanov ni zatresla, je pa nekajkrat ''zaplavala'' in omogočila Tromsoju nekaj priložnosti. Najlepšo so si Norvežani pripravili v 9. minuti, ko je domača vrata z izjemnim posredovanjem rešil Elvis Džafić. ''To, da nismo dobili gola, je pozitivno. Nam je pa vseeno škoda, da nismo zadeli. V 5. minuti smo imeli lepo priložnost. Če bi takrat povedli, bi lažje zadihali,'' se je priložnosti Damjana Trifkovića in Daliborja Radujka spominjal Aris Zarifović. ''Norvežani niso kar tako. So dobra ekipa, dobro so se nam zoperstavili, tako da so zasluženo prišli do 0:0. Rezultat je sedaj nepredvidljiv, na povratni tekmi pa pričakujem, da bo Tromso zaigrali bolj napadalno. Mi se bomo najbrž zaprli in iskali svoje priložnosti iz protinapadov. Upam, da se bo izteklo v našo korist,'' je povedal Novogoričan in poudaril, da po tekmi v slačilnici ni bilo zaznati slabe volje. ''Le kako bi, če smo na igrišču pustili srce?,'' je zaupal eden izmed številnih novincev, ki so v poletnem prestopnem roku oblekli ''zeleno-beli'' dres. Malce slabši obisk na tribunah si je pojasnjeval s časom poletnih dopustov, a tudi dodal, da bo v primeru boljših rezultatov Olimpije zagotovo zrasel.

Zdaj čakata Olimpijo dve tekmi v gosteh. Najprej z Rudarjem v Velenju, nato pa še s Tromsojem na severu Norveške.

Ne spreglejte