Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Miha Zajc Miroslav Radović NK Koper NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Stožice

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 15.23

8 let

Ljubljenec Stožic se ne obremenjuje z Mariborom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Olimpije so v nedeljo premagali Koper. Med strelce sta se vpisala Miha Zajc in Miroslav Radović. ''Ta zmaga je pomembna, saj je Maribor izgubil s Celjem,'' je bil zadovoljen srbski novinec.

Tabor jesenskih prvakov je po zmagi nad Koprom sijal od zadovoljstva. Olimpija je do uvodne spomladanske zmage prišla težje od pričakovanega, saj ji je Luka Koper v Stožicah zadala veliko težav, a je na koncu vodilno moštvo osvojilo tri točke in podvojilo prednost pred najbližjim zasledovalcem Mariborom.

''Na začetku srečanja smo bili v krču. Nismo dobro vstopili v tekmo. Koper nas je presenetil z agresivnostjo in kombinatoriko. Tega nismo pričakovali, a smo ob pravem času dosegli zadetek, nato pa se dvignili v drugem delu in popravili vtis,'' je po zmagi nad Koprčani pojasnil Miha Zajc, z zadetkom in podajo prvi junak nedeljskega srečanja v Stožicah.

Olimpija je v prvem delu nevarno visela proti prenovljenemu obalnemu prvoligašu, ki so ga v Ljubljani po mnogih sušnih letih bodrili pripadniki navijaške skupine Tifozi. Koprčanom, zbranim z vseh delov sveta, so pomagali do številnih priložnostih, ki pa niso obrodile sadove. Na drugi strani so zmaji izkoristili prvo večjo priložnost.

Udaril je ob pravem trenutku

V polno je zadel mladi reprezentant. Koprsko mrežo je zatresel po strelu z glavo, kar ni njegova specialiteta.

''Že kar nekaj časa je minilo, odkar sem nazadnje zadel z glavo,'' se je smejalo 21-letnemu Primorcu, ki večino zadetkov dosega po strelih z razdalje. ''A tudi to moraš znati, če hočeš postati raznoliki igralec. Odigrali smo dobro akcijo čez celo igrišče, nato pa sem izkoristil izvrstno podajo Elekeja. Udaril sem ob pravem trenutku,'' je opisal trenutek, ko je v prvem polčasu zatresel koprsko mrežo in povedel Olimpijo v vodstvo.

Domači tabor se je pred srečanjem zavedal nenadejane priložnosti, ki so jo s sobotno senzacionalno zmago v Ljudskem vrtu omogočili Celjani. So bili zmaji zaradi tega izpostavljeni še večjemu pritisku? ''Ne, ravno obratno je bilo. Videli smo, kako je Maribor izgubil, zato smo šli v tekmo z manjšim pritiskom kot sicer. Konec koncev pa se ne smemo obremenjevati z Mariborom, ampak le s sabo. Pokazali smo, da smo dobra ekipa, ki se bori za svoje cilje,'' je mladi zvezni igralec.

Za strelski prvenec so mu zadoščale le štiri minute

Navijači Olimpije so si lahko dokončno oddahnili v 70. minuti, ko je rezervist Miroslav Radović povišal prednost na 2:0. V igri je bil le štiri minute, nato pa v slogu izkušenega strelca našel pot do koprske mreže.

''Veseli me, da sem dosegel zadetek, še bolj pa sem srečen zaradi zmage in tega, da sem pomagal ekipi. Ta zmaga je zelo pomembna, saj je Maribor izgubil. Pred derbijem smo v zelo dobrem položaju. V Mariboru lahko veliko pridobimo, gostitelji pa veliko izgubijo,'' si Srb s poljskim potnim listom, ki si je z zadetki pri varšavski Legii izklesal status legende, veliko obeta od bližajočega se večnega derbija na Štajerskem.

Proti Koprčanom je vstopil v igro v 66. minuti namesto Juliusa Wobaya, le štiri minute pozneje pa se že znašel na seznamu strelcev. ''Spremljali smo všečno tekmo z dobrimi potezami. Pozitivno sem presenečen nad kakovostjo nekaterih posameznikov. Moja zgodba z Olimpijo se je začela pozitivno. Vzdušje na štadionu je bilo simpatično, upam le, da bo prišlo še več ljudi. To je potrebno slovenskemu nogometu, zlasti Ljubljani, ki ni bila že tako dolgo prvak. Če bodo rezultati, bodo zagotovo tudi navijači,'' je prepričan 32-letni Srb. Njegov debi v 1. SNL si je v Stožicah v živo ogledalo 3.500 gledalcev.

Lazović še čaka na certifikat

Radović pravi, da je iz dneva v dan bolje pripravljen. O tem, ali bo zaigral v Mariboru, bo zadnjo besedo rekel trener Marko Nikolić. V Ljudskem vrtu bi lahko združil moči tudi z dobrim prijateljem Dejanom Kelharjem, ki je srečanje s Koprom izpustil zaradi kazni.

''Radović je izjemen igralec. Zelo prav je prišel ekipi, nam mlajšim igralcem še posebej. Ko bo še bolje fizično pripravljen, bo še bolje. Podobno velja za Lazovića. Vse okrepitve so zadetek v polno,'' je izpostavil Zajc.

Srbski napadalec Danko Lazović, ki se je Olimpiji v pripravljalnem obdobju pridružil kot zadnji, ni kandidiral za srečanje s Koprom. Čaka na mednarodni certifikat, brez katerega ne bo mogel zaigrati v dresu Olimpije. Če bo potekalo vse po načrtih, bo lahko v prihodnjem krogu že pomagal ljubljanskemu klubu, ki se odpravlja na najtežje gostovanje.

Ne spreglejte