Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2022,
11.15

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Jürgen Klopp Unai Emery Villarreal Liverpool liga prvakov liga prvakov

Sreda, 27. 4. 2022, 11.15

2 leti

Pred polfinalno tekmo lige prvakov Liverpool - Villarreal

Liverpool ne bo ponovil napake Juventusa in Bayerna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Liverpool Klopp | Jürgen Klopp s svojimi varovanci na zadnjem treningu pred sredino tekmo | Foto Reuters

Jürgen Klopp s svojimi varovanci na zadnjem treningu pred sredino tekmo

Foto: Reuters

Liverpool ne bo ponovil napake, ki sta jo storila Juventus in Bayern München, obljublja Jürgen Klopp. Podcenjevala sta Villarreal. Prva tekma polfinala lige prvakov bo v sredo zvečer na stadionu Anfield v Liverpoolu.

Liverpool
Sportal Liverpool strl odpor presenečenja sezone, City dobil strelski spektakel z Realom

Sreda zvečer prinaša prvo tekmo v drugem polfinalnem paru lige prvakov. Favorizirani Liverpool na domačem Anfieldu igra proti Villarrealu, ki je v osmini finala oziroma v četrtfinalu izločil Juventus in Bayern München. "Nasprotnik je zelo zahteven. Ekipo imajo sestavljeno prav za to tekmovanje. Mogoče sta ga Juventus in Bayern podcenjevala. Nam pa se to ne bo zgodilo. Po teh štirih tekmah niti slučajno!" se trener redsov Jürgen Klopp zaveda moči španske zasedbe, ki igra za svoj sploh prvi finale lige prvakov.

"Unai je vrhunski trener"

Emery je prejel samo pohvalne besede s strani Kloppa. | Foto: Reuters Emery je prejel samo pohvalne besede s strani Kloppa. Foto: Reuters Eden ključnih razlogov, da je Villarreal prišel tako daleč, tiči v njihovem trenerju. Unai Emery je med letoma 2014 in 2016 najprej s Sevillo trikrat osvojil evropsko ligo, bil nato podprvak tega tekmovanja leta 2019 z Villarrealom, lani pa še zmagovalec evropske lige z rumeno podmornico. "Unaia zelo spoštujem. Tekme z Bayernom in Juventusom sem v živo gledal samo z enim očesom, zdaj pa sem jih pogledal podrobno. Vau! Neverjetno! Unai je trener, ki je obseden s podrobnostmi. Svojo ekipo pripravi za vse različne situacije. In zato je njegova ekipa tako uspešna," navdušenje nad Emeryjem deli Klopp. "Unai je vrhunski trener. Opravlja odlično delo."

Na drugi strani se Emery zaveda, da je njegovo moštvo zdaj pod drobnogledom in ne bodo kar tako mogli presenetiti še Liverpoola, ki se to sezono bori za četvorček lovorik. "Faktorja presenečenja ni več. Prve izjave trenerja Liverpoola in Virgila van Dijka so bile zelo pametne. Pravita, da nas spoštujeta in poznata našo ekipo in naše igralce. Vedo, da smo pomemben igralec v Evropi in da smo danes tu, ker smo odigrali dva izjemna dvoboja proti velikanoma nogometa," pred prvo tekmo razmišlja Emery. "Vemo, da imajo veliko talenta in so favoriti, a nas spoštujejo."

Real Madrid Karim Benzema
Sportal O fantastičnem spektaklu in tvegani panenki
Ne spreglejte