Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nogomet Premier League Arsenal Liverpool Chelsea Tottenham Everton

Petek, 16. 8. 2013, 11.32

8 let

Lisjak Mourinho z rezervisti šokiral Anfield, Arsenal brez težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Liverpoola so imeli lepo priložnost, da se sprehodijo do svojega prvega naslova v Premier League, a jim je Chelsea na Anfieldu prekrižal načrte. Prvi favorit je kar naenkrat Man City.

Rdeči iz Liverpoola čakajo na naslov vse od leta 1990. Če bi v neposrednem obračunu ugnali še Chelseaja, ki ga le nekaj dni po spopadu na Anfieldu čaka povratni polfinalni dvoboj lige prvakov z Atleticom, bi se v boju za lovoriko znebili londonskega tekmeca. A to se ni zgodilo, Steven Gerrard, kapetan Liverpoola, si je v prvem polčasu privoščil začetniško napako, napadalec Chelseaja Demba Ba pa je darilo pretopil v zadetek. V drugem polčasu so domači ves čas napadali, Chelsea pa je igral klasični bunker in zdržal. Londončani so v sodnikovem podaljšku in hitrem protinapadu Fernanda Torresa in Williana premagali Liverpool celo z 2:0.

Liverpool, ki je že hladil šampanjec za svoj prvi premierlighaški naslov, je zdaj v podrejenem položaju, prvi favoriti so kar naenkrat postali nogometaši Man Cityja, ki potrebujejo na zadnjih treh tekmah (Everton, Aston Villa, West Ham) le zmagati. Če bosta morebiti City in Liverpool še kaj "kiksala", pa bi lahko kot izzivalec iz ozdaja zapretil tudi londonski Chelsea.

V nedeljo se je izjemne pomembne zmage v boju za obstanek veselil Sunderland, ki je s kar 4:0 premagal Cardiff in skočil na 17. mesto, Valižani pa so zdaj povsem zadnji. Arsenal se je znesel nad Newcastlom in se še utrdil na četrtem mestu premierligaške lestvice.

Prvič se je po razrežitvi Davida Moyesa v vlogi trenerja Manchester Uniteda predstavil Ryan Giggs, ki je debitiral sanjsko. United je z všečno igro doma s 4:0 premagal Norwich. Dva zadetka je dosegel Wayne Rooney, dva pa Juan Mata.

Ne spreglejte