Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
17. 1. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Pep Guardiola Barcelona Manchester City

Torek, 17. 1. 2017, 12.45

6 let, 6 mesecev

Lionel Messi: Barcelona se obotavlja, City pa je na mizo vrgel 114 milijonov evrov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,45

1

Lionel Messi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Manchester City in Pep Guardiola v tej sezoni doživljata šok za šokom, zato ne čudi, da bogati sinjemodri že mislijo na prihodnost. Njihova velika želja je v Manchester zvabiti alfo in omego Barcelone Lionela Messija. Zanj so pripravljeni podreti nov rekord, ki ga s 105 milijoni evrov drži Paul Pogba.

Čeprav je City z novim trenerjem Pepom Guardiolo pred sezono v Angliji veljal za prvega favorita za osvojitev naslova, je možnosti za to iz tedna v teden manj. Klub iz Manchestra je v tej sezoni v premier ligi izgubil že petkrat, s kar 0:4 tudi pretekli konec tedna proti Evertonu, kar je bil za Guardiolo najhujši poraz v njegovi trenerski karieri. Man City ima zdaj v angleškem prvenstvu za vodilnim Chelseajem že deset točk zaostanka.

Guardiola tava v temi, a tukaj je rešitev

Katalonec je vse bolj slabe volje in zdi se, da bi najraje videl, da se sezona že zdaj konča in bi vse skupaj lahko začel od začetka. Temu pritrjujejo tudi nove informacije, ki jih kot ekskluzivne prodaja angleški tabloid The Sun. Ta trdi, da ima vir, ki je potrdil pogovore med Cityjem in Barcelono, v igri za prestop pa ni nihče drug kot veliki Lionel Messi.

Ni več veliko časa

Luis Suarez in Neymar sta že podpisala dolgoročni in bogati pogodbi s Katalonci. Oba bosta na Camp Nouu vsaj do leta 2021. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luis Suarez in Neymar sta že podpisala dolgoročni in bogati pogodbi s Katalonci. Oba bosta na Camp Nouu vsaj do leta 2021. Foto: Guliverimage/Getty Images Čeprav se zdi Argentinčeva selitev iz Barcelone praktično nemogoča, pa o njegovi novi pogodbi – Messi je s španskim velikanom vezan do junija 2018 – ni ne duha ne sluha. V preteklih tednih smo lahko že večkrat prebrali, da Messi zahteva preveč, Barcelona pa zaradi obnove pogodbe z Argentincem noče malodane bankrotirati. 

"Barcelona ima proračun, ki se ga bomo držali. Ne moremo ga nerazumljivo prekoračiti. To je zadeva (nova pogodba za Messija, op. p.), ki jo bo treba preučiti in jo rešiti na optimalen in razumen način," je pred dnevi dejal izvršni direktor Barcelone Oscar Grau in s tem dal misliti številnim navijačem katalonskega ponosa.

Tedensko bi zaslužil več kot 900 tisoč evrov

Štirikratni angleški prvak, ki se kopa v naftnem denarju in mu več deset milijonov ne predstavlja prav posebne prepreke, je za 29-letnega Messija pripravljen plačati sto milijonov angleških funtov (114 milijonov evrov) in mu tedensko izplačevati več kot 800 tisoč funtov (914 tisoč evrov).

To pa ni edina ponudba za Argentinca. Nogometnemu zvezdniku še večjo plačo ponujajo Kitajci, a če bo Messi res kdaj zapustil svoj matični klub, bi se lahko zgodilo, da bo odšel k svojemu nekdanjemu trenerju. Guardiola in Messi sta med letoma 2008 in 2012 v Barceloni osvojila kar 14 lovorik, od tega dvakrat ligo prvakov.

Bo Lionel Messi kdaj zapustil Barcelono?

  • Da.
    33,49 %
    627 glasov
  • Ne.
    66,51 %
    1245 glasov
Oddanih 1872 glasov
Ne spreglejte