Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2016,
22.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

Natisni članek

Petar Stojanović Andraž Šporar Miha Mevlja Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Benjamin Verbič liga prvakov

Sreda, 28. 9. 2016, 22.36

6 let, 6 mesecev

Liga prvakov, skupinski del (2. krog)

Oblak zasenčil Neuerja in končal sijajen niz Ancelottija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jan Oblak je bil eden izmed junakov Atletica, ki je v derbiju sredinega večera 2. kroga lige prvakov v Madridu na kolena spravil Bayern München, na klopi katerega sloviti italijanski trener Carlo Ancelotti prvič ni zmagal. Andraž Šporar je v dresu Basla debitiral v elitni evropski nogometni ligi. Miha Mevlja je z Rostovom prišel do točke proti PSV Eindhovnu.

Po koncu aprila, ko je Atletico Bayern v Madridu premagal na prvi tekmi polfinala lige prvakov z 1:0 in se pozneje prek Bavarcev tudi uvrstil v veliki finale, so Madridčani bavarskega nogometnega velikana na kolena spravili tudi tokrat, ko so ga z golom Belgijca Yannicka Carrasca v prvem polčasu premagali z istim rezultatom.

Varovanci Diega Simeoneja bi lahko zmagali s še višjo razliko, a je Fernando Torres v prvem polčasu zatresel vratnico, medtem ko je Antoine Griezmann v drugem delu igre zapravil enajstmetrovko. Tudi francoskega zvezdnika je ustavil okvir vrat.

Do nove velike zmage, ki je Atletico spravila na vrh skupine D, je v veliki meri pomagal tudi Jan Oblak, ki se je izkazal z nekaj obrambami, zbral jih je štiri. Sijajno se je odzval predvsem pri rezultatu 0:0, ko je ustavil izjemen strel Thomasa Müllerja.

Škofjeločan je zasenčil po mnenju mnogih najboljšega vratarja na svetu, Manuela Neuerja v vratih Nemcev, ki si je ob omenjeni priložnosti Torresa privoščil veliko napako in poskrbel, da se je izkušeni španski napadalec znašel v veliki priložnosti.

Mevlja do točke, Šporar do debija v ligi prvakov

Andraž Šporar v Londonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andraž Šporar v Londonu. Foto: Guliverimage/Getty Images V isti skupini je igral še en Slovenec. Miha Mevlja je Rostovu pomagal do prve točke. Rusi so pred domačimi navijači remizirali z 2:2 proti PSV Eindhovnu. Mevlja (igral je vso tekmo) in soigralci so dvakrat vodili, a bi lahko tudi izgubili, saj so gostje pri izidu 2:2 zapravili najstrožjo kazen.

Tretji slovenski nastop večera smo videli v skupini A, kjer je Andraž Šporar dočakal debi v najmočnejši evropski nogometni ligi. Pri porazu Basla z 0:2 proti Arsenalu je na igrišče vstopil v 67. minuti, ko je bil na semaforju že končni izid, in se trudil, da bi spremenil potek tekme. Enkrat je tudi streljal proti vratom Londončanov, oba gola za njih je zabil Theo Walcott, a bil nenatančen.

V isti skupini je PSG zmagal v gosteh pri Ludogorcu s 3:1, čeprav je na začetku celo zaostajal.

Izjemen niz desetih zaporednih zmag Josepa Guardiole na klopi Manchester Cityja se je končal v Glasgowu. | Foto: Reuters Izjemen niz desetih zaporednih zmag Josepa Guardiole na klopi Manchester Cityja se je končal v Glasgowu. Foto: Reuters

Končan sijajen niz Guardiole na klopi Man Cityja

Do zmage je po preobratu prišla tudi Barcelona, ki se je v skupini C brez poškodovanega Lionela Messija v Nemčiji mučila z Borussio Mönchengladbach. Do treh točk in zmage z 2:1 je prišla z dvema goloma v drugem delu igre.

V isti skupini je njen nekdanji trener Josep Guardiola z Manchester Cityjem remiziral v Glasgowu proti Celticu s 3:3. Španski trener tako od prihoda na Otok prvič ni zmagal. Pred tem je nanizal deset zmag v vseh tekmovanjih.

V skupini B je Napoli z visoko zmago nad Benfico z dvema zmagama na dveh tekmah skočil na vrh. Bešiktaš je prišel do remija v Istanbulu proti kijevskemu Dinamu in je z dvema točkama drugi. 

Kampl ob zmago v zadnji sekundi, Verbič je podal

Kevin Kampl in soigralci so bili spet razočarani. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl in soigralci so bili spet razočarani. Foto: Guliverimage/Getty Images Že v torek smo videli dva slovenska nastopa. Kevin Kampl je vso tekmo igral za Bayer Leverkusen, ki je bil v Monaku vse do zadnjih sekund tekme v igri za prvo zmago, a nato v 94. minuti prejel gol in se moral sprijazniti z drugim zaporednim remijem. V isti skupini je Tottenham premagal CSKA v Moskvi.

Benjamin Verbič je igral 67 minut pri sijajni predstavi Köbenhavna, ki je doma premagal Club Brugge s 4:0 v skupini G. Nekdanji nogometaš Celja je prispeval tudi podajo za vodstvo danskega prvaka z 2:0. V isti skupini je angleški prvak Leicester City doma z 1:0 odpravil Porto in ima že šest točk.

Cristiano Ronaldo je zadel v Dortmundu in dosegel 95. gol v ligi prvakov. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je zadel v Dortmundu in dosegel 95. gol v ligi prvakov. Foto: Reuters Spor Ronalda in Zidana je pozabljen

V skupini F smo videli poslastico večera, v kateri sta Borussia Dortmund in Real Madrid remizirala z 2:2. Nemci so do točke prišli z golom Andreja Schürrleja tik pred koncem tekme. Za goste je v prvem polčasu zadel tudi Cristiano Ronaldo, ki je v dneh pred tekmo polnil medijski prostor zaradi domnevnega spora s trenerjem Zinedinom Zidanom. V isti skupini je Sporting v Lizboni z 2:0 odpravil varšavsko Legio.

V skupini F je Juventus v Zagrebu proti Dinamu pričakovano zmagal, hrvaškega prvaka, pri katerem Petar Stojanović zaradi poškodbe ni igral, je odpravil s 4:0. Sevilla je bila doma boljša od Lyona.

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina A:
Sreda, 28. september:
Arsenal : Basel 2:0 (2:0)
Walcott 7., 26.
Andraž Šporar je za Basel igral od 67. minute.

Ludogorec : PSG 1:3 (1:1)
Pimienta 15.; Matuidi 41., Cavani 55., 60.

Skupina B:
Sreda, 28. september:
Bešiktaš : Dinamo Kijev 1:1 (1:0)
Quaresma 28.; Cigankov 65.

Napoli : Benfica 4:2 (1:0)
Hamšik 20., Mertens 51., 58., Milik 54./11m

Skupina C:
Sreda, 28. september:
Celtic : Manchester City 3:3 (2:2)
Dembele 3., 47., Sterling 20./a.g.; Fernandinho 11., Sterling 28., Nolito 55.

Borussia Mönchengladbach : Barcelona 1:2 (1:0)
Hazard 34.; Turan 65., Pique 73.

Skupina D:
Sreda, 28. september:
Atletico Madrid : Bayern München 1:0 (1:0)
Carrasco 35.
Jan Oblak je za Atletico branil vso tekmo.

Rostov : PSV Eindhoven 2:2 (2:2)
​Poloz 8., 37.; Pröpper 14., De Jong 45.
Miha Mevlja je za Rostov igral vso tekmo.

Skupina E:
Torek, 27. september:
​Monaco : Bayer Leverkusen 1:1 (0:0)
Glik 90.+4; Hernandez 74.
Kevin Kampl (Bayer) je odigral vso tekmo.

CSKA Moskva : Tottenham 0:1 (0:0)
Son 71.

Skupina F:
Torek, 27. september:
Sporting Lizbona : Legia Varšava 2:0 (2:0)
Ruiz 28., Dost 37.

Borussia Dortmund : Real Madrid 2:2 (1:1)
Aubameyang 43., Schürrle 87.; Ronaldo 17., Varane 68.

Skupina G:
Torek, 27. september:
​Köbenhavn : Club Brugge 4:0 (0:0)
Denswil 54./a.g., Delaney 64., Santander 69., Jörgensen 90.+2
Benjamin Verbič (Köbenhavn) je odigral 67 minut in prispeval podajo za drugi gol.

Leicester City : Porto 1:0 (1:0)
Slimani 25.

Skupina H:
Torek, 27. september:
Dinamo Zagreb : Juventus 0:4 (0:2)
Pjanić 24., Higuain 31., Dybala 57., Semper 85./a.g.
Petar Stojanović (Dinamo) zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje.

Sevilla : Lyon 1:0 (0:0)
Ben Yedder 53.

Ne spreglejte