Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
29. 9. 2016,
10.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Manchester City Celtic Glasgow Brendan Rodgers Josep Guardiola

Četrtek, 29. 9. 2016, 10.27

6 let, 7 mesecev

Bitka za Britanijo

Guardioli ušel rekord pred nosom: Lekcija za naprej

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Josep Guardiola | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bitka za Britanijo, kot so otoški mediji predstavili srečanje 2. kroga lige prvakov med Celticom in Manchester Cityjem, se je končala brez zmagovalca (3:3). Izbranci Josepa Guardiole so zapravili priložnost, da bi izenačili 56 let star angleški rekord, škotske prvake pa je odmevna točka spravila v zelo dobro voljo.

Manchester City je imel v sredo priložnost, da bi izenačil rekord v številu zaporednih zmag na začetku sezone, ki ga je v sezoni 1960/61 postavil Tottenham. Londonski klub je takrat v sezono vstopil kar z 11 zaporednimi zmagami, City pa jih je do obračuna na Škotskem zbral deset, od tega šest v angleškem prvenstvu.

Izgubil s prvakom Gibraltarja, nato presenetil Guardiolo

Trenerski spopad Katalonca in Severnega Irca Brendana Rodgersa se je končal brez zmagovalca.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Trenerski spopad Katalonca in Severnega Irca Brendana Rodgersa se je končal brez zmagovalca. Foto: Guliverimage/Getty Images Stoodstotno učinkovitost dvobojev pod vodstvom Josepa Guardiole je pokvaril na gostovanju v Glasgowu, kjer je remiziral proti Celticu (3:3). Ambicioznemu klubu iz Manchestra, podprtemu z arabskim bogastvom, je prekrižale načrte dober znanec slovenskih ljubiteljev nogometa.

Škotski prvak Celtic je poletne priprave opravil v Sloveniji, kjer se je v prijateljskih obračunih pomeril s Celjem, Olimpijo in Mariborom. Evropske sezone ni začel najboljše, saj si je na začetku kvalifikacij za ligo prvakov privoščil sramoten poraz s prvakom Gibraltarja (0:1).

Spodrsljaj ni bil usoden, saj je doma brez težav nadoknadil zaostanek, nato pa preskočil vse ovire in se uvrstil v skupinski del.

Guardiola: Evropa je nekaj posebnega

Nekdanji trener Barcelone in Bayerna je dejal, da je njegovim izbrancem največ težav povzročal  dvakratni strelec Moussa Dembele. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nekdanji trener Barcelone in Bayerna je dejal, da je njegovim izbrancem največ težav povzročal dvakratni strelec Moussa Dembele. Foto: Guliverimage/Getty Images V uvodnem krogu lige prvakov je na gostovanju pri Barceloni doživel katastrofalen poraz. Izgubil je z 0:7 in se pod vodstvom Brendana Rodgersa še enkrat neslavno zapisal v klubsko zgodovino.

V drugo mu je šlo veliko bolje, saj je presenetil sinje modre zvezdnike iz Manchestra. Trikrat je vodil, a je City trikrat vrnil udarec in izenačil. Razburljiv dvoboj, poln atraktivnih zadetkov, se je na razprodanem Celtic Parku, kjer so Mariborčani leta 2014 proslavljali napredovanje med evropsko elito, končal s 3:3.

''Celtic je močan, zlasti Moussa Dembele v zračnih dvobojih,'' je Guardiola po remiju izpostavil mladega Francoza v vrstah Celtica, ki je opozoril nase z dvema zadetkoma.

''Evropa je nekaj posebnega. Moštva so zelo močna, ozračje na tekmah pa izjemno. Zelo je pomembno, kako začeti dvoboj. To bo dobra lekcija za naprej, saj v Evropi kaznujejo vsako tvojo napako. Težko se je vračati, še težje se je vrniti kar trikrat,'' ni bil Katalonec zadovoljen s tem, da je njegova obramba prvič klonila po vsega dveh minutah.

Škoti presrečni s točko

''Tako bučno ni bilo še nikoli, odkar sem trener,'' je po dvoboju trener Celtica Brendan Rodgers. Nekdanji strateg Liverpoola je presrečen, da lahko vodi moštvo, za katerim stoji tako glasna vojska navijačev. ''Ko prideš sem, dojameš, zakaj ogromno nogometašev po svetu omenja vzdušje, ki vlada na Celtic Parku. Nam je pomagalo do odlične predstave. Zelo smo zadovoljni s točko. Predstavlja velik dosežek, ki nam bo pomagal do boljše prihodnosti,'' je sijal od zadovoljstva Severni Irec.

Nekaj je treba popraviti

S predstavo je bil zadovoljen le polovično. ''Ustvarili smo si večje število priložnosti od gostiteljev. Bolj smo nadzorovali potek dogodkov na igrišču. Nismo igrali slabo, a ko prejmeš tri zadetke, veš, da moraš še nekaj popraviti,'' je sporočil Guardiola, ki je tako po desetih zaporednih zmagah prvič v vlogi trenerja Cityja ostal brez polnega plena.

Komaj 20-letni francoski legionar Moussa Dembele je za prvi zadetek potreboval le nekaj minut. | Foto: Guliverimage/Getty Images Komaj 20-letni francoski legionar Moussa Dembele je za prvi zadetek potreboval le nekaj minut. Foto: Guliverimage/Getty Images

City je po remiju na lestvici zaostal za Barcelono, s katero se bo srečal v prihodnjem krogu. ''Vrstni red v skupini bo odprt do konca,'' je slavni trener prepričan, da se še lahko dokoplje prvega mesta in prehiti nekdanjega delodajalca iz Katalonije. City bo v zadnjem krogu doma pričakal Celtic.

Ne spreglejte