Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 9. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Natisni članek

nogomet liga prvakov Borussia Dortmund Real Madrid Thomas Tuchel Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 28. 9. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Po poslastici v Dortmundu

Ronaldo zakopal bojno sekiro, Zidane nezadovoljen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

1

Cristiano Ronaldo je po golu, ki ga je dosegel v torek zvečer v 2. krogu lige prvakov pri remiju z 2:2 proti Borussii Dortmund, stekel tudi do Zinedina Zidana. S tem je dal vedeti, da je pozabil na spor, ki naj bi ga imel s francoskim trenerjem. Ta s točko po tekmi ni bil zadovoljen.

Cristiano Ronaldo je zabil 95. gol v ligi prvakov, ki ga je proslavil tudi z Zinedinom Zidanom. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je zabil 95. gol v ligi prvakov, ki ga je proslavil tudi z Zinedinom Zidanom. Foto: Reuters Bolj kot o tekmi so pred obračunom 2. kroga skupine F lige prvakov v Dortmundu govorili o sporu, v katerega naj bi se zapletla trener Reala Zinedine Zidane in prvi zvezdnik Madridčanov Cristiano Ronaldo. Ta je v soboto nezadovoljen zapustil zelenico na prvenstveni tekmi proti Las Palmasu (2:2), ko ga je trener na klop vpoklical v 72. minuti.

V zadnjih dneh smo tako brali in poslušali o domnevnih dogodkih, ki naj bi sledili temu. Šlo naj bi celo tako daleč, da naj bi Portugalec v garderobi ozmerjal trenerja, ki ga je s soigralci v prejšnji sezoni popeljal do evropskega naslova, vmes naj bi posegel celo sam predsednik Reala Florentino Perez. Pisalo se je o tem, da bo Ronaldo zapustil klub, a če lahko sklepamo po tem, kar se je zgodilo pozneje, ga prav gotovo ne bo. Vsaj zaradi nestrinjanja s trenerjem zagotovo ne.


Sedem veličastnih imen slovenskega nogometa


Po golu je proslavljal z Zinedinom Zidanom

Spor s trenerjem je očitno pozabljen. | Foto: Reuters Spor s trenerjem je očitno pozabljen. Foto: Reuters 31-letni as, ki že sedem let neusmiljeno trese mreže nasprotnikov v majici Reala, že pred časom je postal najboljši strelec v njegovi zgodovini, je v 17. minuti, ko je Real popeljal v vodstvo z 1:0, stekel ob igrišče. Tam je 95. gol v ligi prvakov proslavljal skupaj z rojakoma, rezervistoma Fabiom Coentraom in Pepejem, ob tem se je poveselil tudi s trenerjem Zidanom in dal vedeti, da je nesporazum pozabljen.

Tokrat je na igrišču ostal do zadnjega sodnikovega žvižga, a se moral sprijazniti z remijem. Še tretjim zaporednim Reala v zadnjem tednu. Pred tem so Madridčani v prvenstvu remizirali z Villarrealom (1:1) in na omenjeni tekmi z Las Palmasom. Njihov trener po tekmi v Dortmundu, kjer je njegovo moštvo vodstvo iz rok izpustilo v 87. minuti, ni bil zadovoljen.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Kmalu bodo spet začeli zmagovati

Trener Reala je prepričan, da bo kmalu spet začel zmagovati. | Foto: Reuters Trener Reala je prepričan, da bo kmalu spet začel zmagovati. Foto: Reuters "Fantom nimam česa očitati, saj so odigrali sijajno tekmo, a ne morem biti zadovoljen, ker smo na tak način izpustili zmago iz rok. Boli, saj smo si zaslužili več. Ko prejmeš gol tri minute pred koncem, nikoli ni lahko. Kljub temu rezultat, ki smo ga dosegli, ni slab," je po tekmi razlagal Zidane.

"V prvem polčasu smo nekoliko trpeli, saj nas je Borussia pritiskala, a nismo bili presenečeni, saj smo vedeli, da bo tako. V drugem delu igre smo bili veliko boljši. Škoda, da še tretjič zapored nismo zmagali, a verjamem, da se bomo kmalu vrnili v zmagovite tirnice," je še povedal Francoz.

Želeli so si zmagati, zato Nemec ni povsem zadovoljen

Podobno je razmišljal tudi domači trener. "Nisem povsem zadovoljen, saj lahko igramo še veliko bolje. Lahko smo zadovoljni, ker nismo izgubili, a vseeno nismo zmagali, kar je bil naš cilj," je povedal Thomas Tuchel, čigar ekipa je v zadnjem času navduševala. Štirikrat je zmagala in ob tem zabila kar 20 golov.

Po štirih zanesljivih zmagah zapored se je moral trener Borussie Thomas Tuchel zadovoljiti z remijem. | Foto: Reuters Po štirih zanesljivih zmagah zapored se je moral trener Borussie Thomas Tuchel zadovoljiti z remijem. Foto: Reuters

"Ob polčasu smo bili razočarani, ker je bil rezultat samo 1:1. Lahko bi vodili z golom, dvema prednosti. Potem je Real pridobil samozavest in za nas je postalo težje. Ko smo se znašli v zaostanku, je bilo še toliko težje, a smo se nato vseeno rešili pred porazom, kar je dobrodošlo. Imamo nekaj mladih igralcev, ki bodo v prihodnosti še boljši," je še dejal 43-letni trener, ki je po dveh krogih s štirimi točkami na vrhu skupine F.

Na drugem mestu je z istim izkupičkom, a slabšo razliko v zadetkih Real. Tretji je lizbonski Sporting, ki je tokrat doma premagal varšavsko Legio z 2:0. Poljski prvak je brez točke in z razliko v zadetkih 0:8 prikovan na zadnje mesto.

Ne spreglejte