Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
25. 9. 2016,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid špansko prvenstvo Zinedine Zidane Las Palmas Karim Benzema Dolores Aveiro

Nedelja, 25. 9. 2016, 10.52

6 let, 6 mesecev

Nevsakdanja menjava pri madridskem Realu

Ronaldo tako jezen, da sploh ni pogledal Zidana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Zinedine Zidane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Največji zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo ni skrival slabe volje na gostovanju pri Las Palmasu, ko ga je trener Zinedine Zidane v 72. minuti z igrišča preselil na klop. Takrat je Real še vodil z 2:1, brez Portugalca pa dovolil gostitelju, da izenači na 2:2 in preseneti favorita.

V tej sezoni se je že pripetilo, da Cristiano Ronaldo na igrišču ni prebil vseh 90 minut. Ko je Real v Madridu pred dvema tednoma gostil Osasuno (5:2), se je Portugalec dogovoril s strategom, da ne bo odigral vse tekme. Igro je zapustil po 66 minutah.

Dogovor o tem, da ne bo odigral vse tekme, je bil pričakovan, saj se je Ronaldo takrat predstavil prvič po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil v finalu evropskega prvenstva, v katerem je Portugalska v Parizu premagala Francijo z 1:0.

V prejšnjih sezonah je, če ga le ni oviralo zdravje, redno igral od začetnega do končnega piska sodnika, v soboto pa je na Kanarskih otokih izkusil nekaj, česar ni pričakoval.

Trener Zinedine Zidane ga je na štadionu Gran Canaria zamenjal krepko pred iztekom igralnega časa, čeprav Portugalec ni bil poškodovan. Real je po 72 minutah vodil z 2:1. V žepu je imel pomembno zmago, s katero bi ohranil prednost treh točk pred razigrano Barcelono.

Morata in Bale ostala na igrišču, Ronaldo odšel na klop

Tako je Cristiano Ronaldo čestital strelcu prvega zadetka Marcu Asensiu za prvi zadetek Reala proti Las Palmasu. | Foto: Reuters Tako je Cristiano Ronaldo čestital strelcu prvega zadetka Marcu Asensiu za prvi zadetek Reala proti Las Palmasu. Foto: Reuters Na gostovanju pri Las Palmasu si je težko priigral novo vodstvo. V 67. minuti je v polno zadel Francoz Karim Benzema, ki je v igro vstopil le tri minute pred tem. V tistem trenutku je na igrišču stala slovita napadalna trojica madridskega moštva, poimenovana BBC (Gareth Bale, Benzema in Cristiano Ronaldo). Skupaj z njo je igral še en napadalec, španski reprezentant Alvaro Morata.

Napadalcev je bilo preveč, zato se je Zidane odločil, da okrepi igro v zvezni vrsti. Z igrišča je potegnil prav 31-letnega Portugalca, ki ga je odločitev začudila. Trikratni dobitnik zlate žoge, priznanja za najboljšega nogometaša na svetu, ni mogel prikriti razočaranja, ko se je proti klopi s počasnimi koraki odpravil slabe volje. Bil je jezen.

Ko je šel mimo trenerja, mu je dal roko, a ga sploh ni pogledal v oči, čeprav v javnosti pogosto opisuje, kako ga z Zidanom veže odličen odnos, poln obojestranskega spoštovanja. Ko je stopal mimo Francoza, si je nekaj mrmral v brado. Nezadovoljstva ni skrival tudi na klopi, zlasti po tem, ko je Las Palmas pet minut pred iztekom rednega dela izenačil in pokvaril načrte belim baletnikom.

Trener Reala je Ronalda spočil za torkovo tekmo v Dortmundu

Portugalski as po mnenju trenerja Zinedina Zidana v soboto ni odigral slabe tekme. | Foto: Reuters Portugalski as po mnenju trenerja Zinedina Zidana v soboto ni odigral slabe tekme. Foto: Reuters Zidane je po tekmi pojasnil, da ni zamenjal prvega zvezdnika kluba zaradi tega, ker bi igral slabo. "V torek nas čaka nova tekma. Tudi Cristiano potrebuje kdaj dodaten počitek. Menjal sem ga le zaradi tega. Na igrišču sploh ni bil slab," je Francoz poudaril, kako je Ronalda predčasno na klop poslal le zaradi torkove tekme, ko se bo Real za nove točke v skupinskem delu lige prvakov potegoval v Dortmundu.

Če bi ostal brez točk pri tradicionalno neugodnem tekmecu v Nemčiji, bi se znašel v težavah, saj bi lahko skupino končal na drugem mestu, kar bi mu v osmini finala lige prvakov prineslo močnejšega tekmeca.

"Ronaldo je bil jezen? To je vaša interpretacija," je Zidane povedal zbranim predstavnikom sedme sile po tekmi na Kanarskih otokih.

Kaj se dogaja ta konec tedna v ligah?

"Ronaldo hoče biti vedno prisoten na igrišču, a moramo kdaj spočiti tudi njega," se je čudil napisom o jeznem odzivu CR7, ki so se s Kanarskih otokov, kjer je potekala zadnja sobotna tekma 6. kroga španskega prvenstva, hitro preselili po Španiji, nato pa še po vsej Evropi.

Portugalskega reprezentanta je želela v boljšo voljo spraviti 61-letna mati Dolores Aveiro. Prek družbenega omrežja mu je sporočila, naj nikoli ne hodi sklonjene glave.

Prednost pred Barcelono se je stopila na eno točko

Zidane je objokoval način, kako je Real prejel drugi zadetek v 85. minuti in ostal brez načrtovane zmage. "Takrat se ni pripetila napaka le enemu igralcu, ampak jih je bilo polno. V nogometu ne moreš vedno zmagovati, a smo na pravi poti. Zdaj se moramo dobro pripraviti na torkovo tekmo," je sporočil trener evropskih prvakov.

Gostovanje pri Las Palmasu se ni izteklo po željah trikratnega najboljšega nogometaša na svetu. | Foto: Reuters Gostovanje pri Las Palmasu se ni izteklo po željah trikratnega najboljšega nogometaša na svetu. Foto: Reuters

Po 16 zaporednih zmagah v španskem prvenstvu, s katerimi je izenačil šest let star rekord Guardiolove čete pri Barceloni (2010), je z belimi baletniki v la ligi nanizal dva remija. Med tednom je doma le remiziral proti Jokićevem Villarrealu (1:1), zdaj je ostal brez dveh točk še pri Las Palmasu. Prednost pred tekmeci se je stopila, a je še vedno na vodilnem položaju, zato sporoča, da ni govora o kakršnikoli krizi.

Ne spreglejte