Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 10. 2021,
22.57

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

5

Natisni članek

Josip Iličić Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Benjamin Verbič Lovro Bizjak Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov

Sreda, 20. 10. 2021, 22.57

1 leto

LIGA PRVAKOV, SKUPINSKI DEL (3. KROG)

Man United na krilih Ronalda po velikem preobratu razžalostil Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

5

Cristiano Ronaldo, Manchester United | Manchester United je pripravil popoln preobrat. | Foto Reuters

Manchester United je pripravil popoln preobrat.

Foto: Reuters

Tretji krog nogometne lige prvakov je tudi danes ponudil nekaj poslastic. Josip Iličić je z Atalanto po mrku v drugem polčasu z 2:3 klonil na Old Traffordu, že pred tem je Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom gostoval pri Barceloni in izgubil z 0:1, njegov soimenjak Benjamin Šeško pa je izpustil srečanje med Salzburgom in Wolfsburgom, ki so ga Salzburžani dobili s 3:1. Že v torek je Oblakov Atletico na poslastici večera po številnih preobratih klonil z 2:3 pred Liverpoolom, zvezdniški PSG je z enakim izidom ugnal Kamplove rdeče bike, Handanovićev Inter pa je s 3:1 premagal največjo senzacijo sezone, do tega kroga še stoodstotni Šerif iz Moldavije, za katerega ni nastopil poškodovani Lovro Bizjak.

V sredinem sporedu tretjega kroga lige prvakov je bilo najbolj vroče na Old Traffordu, kjer je Manchester Unitedu po velikem preobratu s 3:2 (0:2) ugnal Atalanto Josipa Iličića. Srečanje je odločil portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, sicer strelski rekorder lige prvakov. Gostje so v Manchestru odlično odprli obračun. Že v 15. minuti je po akciji, ki jo je začel Iličić, Atalanto v vodstvo popeljal Mario Pašalić, le 14 minut kasneje pa je na 2:0 povišal Merih Demiral, ki je dosegel 500. gol Atalante pod vodstvom Giana Piera Gasperinija.

Josip Iličić je sodeloval pri prvem golu Atalante. Igral je do 68. minute. | Foto: Reuters Josip Iličić je sodeloval pri prvem golu Atalante. Igral je do 68. minute. Foto: Reuters

V drugem polčasu pa je sledil popoln mrk s strani italijanske ekipe. Mrežo čete Atalante je v 53. minuti načel Marcus Rashford, nato je izid na 2:2 poravnal Harry Maguire, tekmo pa je v 81. minuti ob valu navdušenja domačih navijačev z glavo odločil Ronaldo.

Vojničan Benjamin Verbič, ki se je nedavno vrnil v reprezentanco, je s klopi opazoval poraz njegovega Dinama iz Kijeva na gostovanju pri Barceloni. Katalonci so v tretjem poskusu v tej sezoni lige prvakov le vknjižili prvo zmago. Za minimalno zmago na domačem terenu je v prvem polčasu zadel Gerard Pique.

Mladi biser slovenskega nogometa Benjamin Šeško pa bo zaradi poškodbe mišice manjkal tri tedne. Danes tako ni mogel pomagati soigralcem proti Wolfsburgu, ki pa so kljub odsotnosti slovenskega nogometaša zanesljivo zmagali (3:1).

Stoodstotni Bayern, ki sploh še ni prejel zadetka, je gostoval pri Benfici in slavil s 4:0. Juventus je z 1:0 ugnal ruski Zenit in je tako kot Bayern še stoodstoten in brez prejetega gola. Poln izkupiček po treh krogih imata sicer še Liverpool in Ajax.

Jan Oblak je nekajkrat izjemno posredoval. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Oblak je nekajkrat izjemno posredoval. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Oblak na spektaklu v Madridu praznih rok

Ljubitelji nogometa so že v torek zagotovo prišli na svoj račun. V Madridu so za pravcati spektakel poskrbeli varovanci Diega Simeoneja in Jürgena Kloppa, dveh priznanih trenerjev, ki gojita različen slog. Tekma je upravičila naziv derbija, na koncu pa so se zmage s 3:2 veselili nogometaši Liverpoola, ki so po treh krogih še naprej stoodstotni in so si praktično že zagotovili napredovanje.

Mrežo Atletica je že v osmi minuti načel Mohamed Salah, Jana Oblaka pa je le pet minut kasneje z izjemnim volejem presenetil še Naby Keita. A gostitelji so se po hitrem zaostanku pobrali, v 20. in 34. minuti se je pod zadetka podpisal Antoine Griezmann in postavil izid polčasa (2:2). A Francoz je že na začetku drugega polčasa poskrbel za veliko napako, saj je nerodno posredoval in z nogo v glavo zadel Roberta Firmina, zaradi česar si je prislužil rdeči karton. Liverpool je nato unovčil številčno premoč, z bele točke pa je končni izid v 76. minuti postavil Salah. Egipčan je zadel na zadnjih devetih zaporednih tekmah Liverpoola (če ne štejemo ligaškega pokala, kjer je Liverpool igral z drugo postavo), skupno je dosegel enajst zadetkov.

Trenutek, ko si je Griezmann prislužil rdeči karton. | Foto: Reuters Trenutek, ko si je Griezmann prislužil rdeči karton. Foto: Reuters

Jan Oblak Liverpool
Sportal Nepozaben podvig Jana Oblaka v Evropi

Liverpool je s to zmago prekinil negativen niz, saj je do te tekme na zadnjih sedmih gostovanjih v ligi prvakov v Španiji izgubil kar šestkrat, zmagal pa ni niti enkrat. Na Wanda Metropolitano je sicer leta 2019 postal evropski prvak.

Messi rešil PSG Lionel Messi in Kylian Mbappe sta poskrbela za zmago PSG. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lionel Messi in Kylian Mbappe sta poskrbela za zmago PSG. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zanimivo je bilo tudi na Parku princev. PSG je brez številnih zvezdnikov s 3:2 ugnal RB Leipzig, pri katerem Kevin Kampl ni dobil priložnosti za igro. Pri Parižanih sta manjkala južnoameriška asa Neymar in Angel Di Maria, še vedno je odsoten Španec Sergio Ramos. V kadru ni bilo niti Maura Icardija, ki je zaradi zakonskih težav z Wando Naro izpustil že zadnja klubska treninga. V središču zanimanja je bil tako Argentinec Lionel Messi, ki je z dvema goloma odločil srečanje v Parizu.

Neymar se je z južnoameriških kvalifikacij, kjer mu gre z Brazilijo imenitno, vrnil poškodovan. Zaradi bolečin v stegenski mišici bo počival nekaj dni, nato pa se poskušal vrniti k treningom. 

Handanović na svoji 400. tekmi za Inter do zmage nad "senzacijo"

Samir Handanović je z Interjem vknjižil prvo zmago v tej sezoni lige prvakov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Samir Handanović je z Interjem vknjižil prvo zmago v tej sezoni lige prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Končala pa se je evropska pravljica novinca Šerifa iz Tiraspola. Ta je v kvalifikacijah izločil beograjsko Crveno zvezdo in zagrebški Dinamo, nato v krstnem nastopu med elito ugnal Šahtar, sledilo pa je nepozabno gostovanje na Santiago Bernabeuu, kjer je z 2:1 šokiral sloviti Real. 

Šerif, ki že dlje časa ne more računati na poškodovanega slovenskega napadalca Lovra Bizjaka, je bil tokrat neuspešen na San Siru, kjer so Samir Handanović, ki je branil na svoji 400. tekmi za Inter, in ekipa upravičili vlogo favorita in prvaku Moldavije prizadejali prvi poraz (3:1). Beli baletniki iz Madrida so na gostovanju v Ukrajini s petardo odpravili Šahtar (5:0).

Najboljši strelci:

6 – Sebastien Haller (Ajax)
5 – Robert Lewandowski (Bayern), Mohamed Salah (Liverpool)
4 – Christopher Nkunku (Leipzig)
3 – Karim Adeyemi (Salzburg), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Riyad Mahrez (Man City), Lionel Messi (PSG), Cristiano Ronaldo (Man United), Leroy Sane (Bayern), Hans Vanaken (Club Brugge)

Benjamin Šeško
Sportal Šeško mora za tri tedne na prisilni počitek

Liga prvakov, skupinski del (3. krog):

 

Skupina A:
Torek, 19. oktober:

Club Brugge : Manchester City 1:5 (0:2)
Vanaken 81.; Cancelo 30., Mahrez 43./11m, 84., Walker 53., Palmer 67.

PSG : RB Leipzig 3:2 (1:1)
Mbappe 9., Messi 67., 74./11m; Silva 28., Mukiele 57.
Kylian Mbappe (PSG) je v 95. minuti zapravil 11m.
Kevin Kampl (RB Leipzig) je tekmo spremljal s klopi za rezerve.

Skupina B:
Torek, 19. oktober:

Atletico Madrid : Liverpool 2:3 (2:2)
Griezmann 20., 34.; Salah 8., 78./11m, Keita 13. R.K.: Griezmann 52./Atletico.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Porto : Milan 1:0 (1:0)
Diaz 65.

Skupina C:
Torek, 19. oktober:

Bešiktaš : Sporting Lizbona 1:4 (1:3)
Larin 24.; Coates 15., 27., Sarabia 44./11m, Paulinho 89.

Ajax Amsterdam : Borussia Dortmund 4:0 (2:0)
Reus 11./ag, Blind 25., Antony 57., Haller 72.

Skupina D:
Torek, 19. oktober:

Inter Milano : Šerif Tiraspol 3:1 (1:0)
Džeko 34., Vidal 58., de Vrij 67.; Thill 52.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo; Lovro Bizjak (Šerif) zaradi poškodbe ni bil v kadru.

Šahtar Doneck : Real Madrid 0:5 (0:1)
Kryvtsov 37./ag, Vinicius Junior 51., 56., Rodrygo 65., Benzema 90.+1.

Skupina E:
Sreda, 20. oktober:

Barcelona : Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
Pique 36.
Benjamin Verbič (Dinamo) je tekmo spremljal s klopi za rezerve.

Benfica : Bayern München 0:4 (0:0)
Sane 70., 85., Everton 80./ag, Lewandowski 82.

Skupina F:
Sreda, 20. oktober:

Manchester United : Atalanta 3:2 (0:2)
Rashford 53., Maguire 75., Ronaldo 81.; Pašalić 15., Demiral 29.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 68. minute.

Young Boys Bern : Villarreal 1:4 (0:2)
Elia 77.; Pino 6., Moreno G. 16., Moreno A. 89., Chukwueze 90.+2

Skupina G:
Sreda, 20. oktober:

Salzburg : Wolfsburg 3:1 (1:1)
Adeyemi 3., Okafor 65., 77.; Nmecha 15.
Benjamin Šeško (Salzburg) zaradi poškodbe ni bil v kadru.

Lille : Sevilla 0:0

Skupina H:
Sreda, 20. oktober:

Chelsea : Malmö 4:0 (2:0)
Christensen 9., Jorginho 21./11m, 57./11m, Havertz 48.

Zenit St. Peterburg : Juventus 0:1 (0:0)
Kulusevski 86.

Ne spreglejte