Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2019,
22.49

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Natisni članek

Roman Bezjak Vid Belec Petar Stojanović UEFA liga prvakov

Sreda, 28. 8. 2019, 22.49

1 leto

Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (povratne tekme)

Brez presenečenja v Amsterdamu. Ajax na poti do raja ustavil zadnja Slovenca.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Hakim Ziyech, Dušan Tadić | Podajalec Hakim Ziyech in strelec Dušan Tadić sta Ajax popeljala v ligo prvakov. | Foto Reuters

Podajalec Hakim Ziyech in strelec Dušan Tadić sta Ajax popeljala v ligo prvakov.

Foto: Reuters

Dobili smo zadnje tri udeležence skupinskega dela lige prvakov. To so postali Club Brugge, praška Slavia in Ajax, ki je v Amsterdamu proti Apoelu Nikoziji Vida Belca in Romana Bezjaka nekaj časa trepetal za svojo usodo, a nato zabil dva gola, zmagal z 2:0 in se pričakovano uvrstil med evropsko elito. Kljub njunemu izpadu bomo imeli Slovenci v novi sezoni tekmovanja, v katerem bo naslov branil Liverpoov, šest nogometašev.

Ajax je bil v prejšnji sezoni velik evropski hit in bil nekaj sekund oddaljen od uvrstitve v veliki finale, letos pa je Amsterdamčanom, ki so poleti izgubili glavna zvezdnika (Matthijsa de Ligta in Frenkieja de Jonga), celo grozilo, da se v elitno evropsko tekmovanje sploh ne bodo uvrstili. Po remiju proti Apoelu na Cipru z 0:0 je bilo jasno, da je lahko za štirikratnega evropskega prvaka usoden že vsak gol v njegovi mreži.

Navijači na tekmi v Amsterdamu so kar nekaj časa trepetali, vse do 43. minute je bil izid na semaforju 0:0, potem pa je najprej zadel Mehičan Edson Alvarez, v 80. minuti pa je stvari na svoje mesto z golom, s katerim je postavil končni izid, postavil še Srb Dušan Tadić.

Vid Belec in Roman Bezjak, ki se bosta morala tako zadovoljiti s skupinskim delom lige Europa, sta za goste odigrala vseh 90 minut.

Luka Zahović
Sportal Drama v Ljudskem vrtu in ponosno slovo Maribora, ki je bil blizu velikega podviga

Šest Slovencev v ligi prvakov

V torek si je ligo prvakov z Dinamom zagotovil Petar Stojanović, ki je s soigralci na Norveškem remiziral z evropskim krvnikom Maribora Rosenborgom z 1:1 in tako ohranil prednost z 2:0, ki si jo je zagotovil na prvi tekmi v Zagrebu.

Petar Stojanović se je z Dinamom veselil nove uvrstitve v ligo prvakov. | Foto: Reuters Petar Stojanović se je z Dinamom veselil nove uvrstitve v ligo prvakov. Foto: Reuters

Nekdanji branilec Maribora se je tako pridružil petim slovenskim nogometašem, ki so si nastop v najboljši nogometni ligi na svetu zagotovili neposredno. Samir Handanović (Inter Milano), Jan Oblak (Atletico Madrid), Kevin Kampl (RB Leipzig), Josip Iličić (Atalanta) in Miha Mevlja (Zenit).

Neposredno udeležbo v skupinskem delu lige prvakov, s tem zagotovljenih vsaj šest tekem na vrhunski ravni in dolgo evropsko sezono, ki bo trajala vsaj do decembra, si je že prej zagotovilo 26 klubov. Družbo jim bo delala še šesterica najbolj srečnih in spretnih, ki so si pot do elite izboriti v kvalifikacijah. Slovenski prvak Maribor je obstal v 3. krogu, slovenske barve v play-offu pa branita hrvaški in ciprski prvak, pri katerih igrajo trije slovenski legionarji.

Kdo ima že zagotovljen nastop v ligi prvakov (26):

Branilec naslova Liverpool, Tottenham, Manchester City, Chelsea (vsi Ang), Barcelona, Atletico – Jan Oblak, Real Madrid, Valencia (vsi Špa), Juventus, Napoli, Atalanta – Josip Iličić, Inter – Samir Handanović (vsi Ita), Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig – Kevin Kampl, Bayer Leverkusen (vsi Nem), PSG, Lille, Lyon (vsi Fra), Zenit St. Peterburg – Miha Mevlja, Lokomotiv Moskva (oba Rus), Benfica Lizbona (Por), Šahtar Doneck (Ukr), Genk (Bel), Galatasaray (Tur), Red Bull Salzburg (Avt).

 

Ne spreglejte