Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 8. 2018,
12.26

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Josef Marinez liga MLS

Sobota, 25. 8. 2018, 12.26

5 let, 8 mesecev

Liga MLS

Martinez novi rekorder. Ibrahimović jezen: Morali bi jih razbiti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Josef Martinez | Josef Martinez je novi rekorder po številu golov v eni sezoni lige MLS. | Foto Reuters

Josef Martinez je novi rekorder po številu golov v eni sezoni lige MLS.

Foto: Reuters

Venezuelski napadalec kluba Atlanta United Josef Martinez je v petek v ameriški nogometni (MLS) ligi postavil rekord v številu doseženih golov v eni sezoni. Zmagoviti zadetek ob zmagi nad Orlando Cityjem za 2:1 je bil njegov 28. v tej sezoni. Zlatan Ibrahimović je dosegel 499. zadetek v karieri, a po tekmi ni bil zadovoljen.

Venezuelec je tako na večni lestvici doseženih golov v eni sezoni prehitel Roya Lassiterja (1996), Chrisa Wondolowskega (2012) in Bradleyja Wright-Phillipsa (2014). Poleg tega ima v lasti tudi rekord z največ doseženimi hat-tricki v ligi.

Martinez je bil rekorda zelo vesel in je dodal, da je vesel, da mu do konca sezone ne bo več treba razmišljati o rekordu. "To je zame veliko olajšanje. Ko sem šel v slačilnico, so se soigralci norčevali o tem, zdaj pa se lahko norčujem jaz." Dodal je še, da je do konca še osem tekem in še več rekordov, ki jih lahko podre.

V ligi MLS je debitiral lani in od takrat na 46 tekmah zabil 47 golov, v tej sezoni ima tako povprečje 1,077 doseženega gola na tekmo. Na zadnjih devetih tekmah pa je vsakič zadel vsaj enkrat, kar se v Ameriki tudi še ni zgodilo.

Zlatan Ibrahinović po remiju svojega LA Galaxy na kalifornijskem derbiju z Los Angeles FC ni bil zadovoljen. | Foto: Reuters Zlatan Ibrahinović po remiju svojega LA Galaxy na kalifornijskem derbiju z Los Angeles FC ni bil zadovoljen. Foto: Reuters

Šved jezen po remiju 

V noči na soboto je bil v ligi MLS aktiven tudi Šved Zlatan Ibrahinović, ki po remiju svojega LA Galaxy na kalifornijskem derbiju z Los Angeles FC (1:1) ni skrival jeze. Šestintridesetletnik je s svojim 499. zadetkom v karieri Galaxy popeljal v vodstvo v 15. minuti. Videti je bilo, da je branilec LAFC Brazilec Danilo Silva žogo pravočasno izbil z golove črte, a so sodniki po ogledu posnetka gol priznali. Gostje so nato v drugem polčasu izkoristili 11-metrovko, zdržali do konca in vknjižili remi.

"To je bila lahka tekma. Morali bi zlahka zmagati. Vem, kdaj je na obračunu težko, in tokrat ni bilo. Če bi bilo, bi povedal. A to je bila lahka tekma. Bili smo precej boljši nasprotnik večino časa, morali bi jih razbiti, a jih nismo. Dali smo jim točko. Smo precej boljša ekipa kot oni," je negodoval Šved, ki je na 20. tekmi lige MLS vknjižil 16. zadetek.

Preberite še:

Zoran Barišić
Sportal Mandarić potrdil novo spremembo. Na klop Olimpije Avstrijec?
Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

 

Ne spreglejte