Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
22.55

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

evropska liga Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Benjamin Verbič Andraž Šporar Panathinaikos Adam Gnezda Čerin Roma Liverpool Sturm Graz Liga Europa

Četrtek, 14. 12. 2023, 22.55

4 mesece, 2 tedna

LIGA EUROPA, SKUPINSKI DEL (6. KROG)

Slovenca s Sturmom v konferenčno ligo, konec evropske poti za Panathinaikosov trio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Sturm Graz Tomi Horvat | Jon Gorenc Stanković je s Sturmom izgubil s Sportingom, a kljub vsemu končal na tretjem mestu, kar pomeni, da se bo v dodatnih kvalifikacijah boril za osmino finala konferenčne lige. | Foto Reuters

Jon Gorenc Stanković je s Sturmom izgubil s Sportingom, a kljub vsemu končal na tretjem mestu, kar pomeni, da se bo v dodatnih kvalifikacijah boril za osmino finala konferenčne lige.

Foto: Reuters

V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju ligi Europa so danes odigrali še zadnje tekme skupinskega dela. Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina je za konec z 1:2 izgubil z Maccabijem ter ostal brez tretjega mesta v skupini, s katerim bi si zagotovil dodatne kvalifikacije za osmino finala konferenčne lige. Je pa tretje mesto kljub porazu s Sportingom ujel Sturm Graz s Tomijem Horvatom in Jonom Gorencem Stankovićem. 

Četrtek, 14. december:

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal PSG od pekla do raja, Šeško v polno, nasmejan tudi Oblak
Manchester United : Bayern München
Sportal Angleški velikan ni ušel katastrofi, italijanski prvak si je oddahnil

Sturm Graz v skupini D po nobenem scenariju v zadnjem krogu ne bi mogel končati na prvih dveh mestih. Je pa ekipa s Tomijem Horvatom in Jonom Gorencem Stankovićem kljub porazu s Sportingom skupinski del končala na tretjem mestu in se tako seli v dodatne kvalifikacije za osmino finala konferenčne lige. Gorenc Stanković je igral vso tekmo, Horvat do 83. minute.

Brez možnosti napredovanja v izločilne boje evropske lige so bili že nekaj časa nogometaši Panathinaikosa, so pa imeli v četrtek vsaj možnost, da skupinski del končajo na tretjem mestu in se v dodatnih kvalifikacijah pomerijo za osmino finala konferenčne lige. A moštvu Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina proti Maccabiju ni uspelo. Izgubili so z 1:2, zasedli četrto mesto in se poslovili od Evrope. Verbiča ni bilo v postavi, Gnezda Čerin je igral od 69. minute, Šporar pa je v igro vstopil v 89. minuti.

Adam Gnezda Čerin je ob porazu z Maccabijem igral od 69. minute. | Foto: Guliverimage Adam Gnezda Čerin je ob porazu z Maccabijem igral od 69. minute. Foto: Guliverimage

Napredovanje v osmino finala evropske lige s prvega mesta so si že pred zadnjim krogom zagotovili Atalanta, Liverpool in Bayer Leverkusen, ki je skupinski del končal kot edina stoodstotna ekipa v ligi Europa, po današnjih tekmah so se pridružili še VillarrealSlavia Praga, West Ham, Brighton in Rangers.

Mesto v dodatnih kvalifikacijah za osmino finala evropske lige so si z drugim mestom v svoji skupini zagotovili Freiburg, Marseille, Sparta Praga, Sporting, Toulouse, Rennes, Roma in Qarabag. Tam bodo igrali tudi tretjeuvrščeni iz skupinskega dela lige prvakov, to so Feyenoord, Young Boys, Lens, Galatasaray, Braga, Benfica, Milan in Šahtar.

Tretjeuvrščeni iz evropske lige bodo igrali v kvalifikacijah za osmino finala konferenčne lige, to so Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm, Servette, Molde, Maccabi Haifa in Union St. Gilloise.

Žreb izločilnih bojev bo v ponedeljek.

Liga Europa, skupinski del (6. krog):

Četrtek, 14. december:

Lestvice:

 

Ne spreglejte