Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 4. 2021,
23.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Arsenal Unai Emery Ole Gunnar Solskjaer Villarreal Roma Liga Europa

Četrtek, 29. 4. 2021, 23.00

2 leti, 11 mesecev

Liga Europa, polfinale (prvi tekmi)

Manchester United napolnil mrežo Rome, Arsenal izgubil pri Villarrealu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Edinson Cavani, Paul Pogba - Manchester United | Manchester United je bil proti Romi že v težavah, zaostajal je z 1:2, nato je na sceno stopil Edinson Cavani. | Foto Guliverimage

Manchester United je bil proti Romi že v težavah, zaostajal je z 1:2, nato je na sceno stopil Edinson Cavani.

Foto: Guliverimage

Manchester United, za mnoge prvi favorit za osvojitev naslova v ligi Europa, je na prvi polfinalni tekmi kar s 6:2 premagal Romo, Villarreal pa je bil doma z 2:1 boljši od Arsenala. Povratni tekmi bosta prihodnji četrtek, finale pa 26. maja v Gdansku.

Rdeči vragi so na prvi tekmi z golom Bruna Fernandesa povedli že v deveti minuti, a je nato Roma pokazala zobe. Lorenzo Pellegrini in Edin Džeko sta poskrbela, da so gostje na odmor odšli s prednostjo gola, v drugem polčasu pa so se gostitelji vendarle zbudili. Edinson Cavani je v 48. minuti poskrbel za izenačenje, v 64. za vodstvo, nato se je vsulo. Fernandes je z enajstih metrov zabil za 4:2, Paul Pogba štiri minute kasneje za 5:2, končnih 6:2 pa je postavil 19-letni Mason Greenwood, ki je v igro namesto Marcusa Rashforda vstopil v 76. minuti tekme.

Z izdatno zmago so se Rdeči vragi približali tisti iz sezone 2006/07, ko so se v četrtfinalu lige prvakov znesli nad Romo in jo na Old Traffordu ponižali s 7:1. Takrat je prvič v Evropi za rdeče vrage zaigral Ole Gunnar Solksjaer, zdajšnji trener, ki je od prve evropske lovorike v vlogi stratega oddaljen le še dva koraka.

Villarreal je v evropski sezoni 2020/21 nepremagljiv.Do današje tekme je odigral ducat tekem, 11-krat zmagal in enkrat remiziral. Trener Unai Emery je mojster za osvajanje evropske lige. S Sevillo je bil najboljši kar trikrat. V preteklosti pa je vodil tudi Arsenal, ki ga je Villarreal danes na domačem terenu ugnal z 2:1.

Liga Europa, polfinale (prvi tekmi):

Četrtek, 29. april:
Villarreal : Arsenal 2:1 (2:0)
Trigueros 5., Albiol 29.; Pepe 73.; RK: Ceballos 57./Arsenal, Capoue 80./Villarreal

Manchester United : Roma 6:2 (1:2)
Fernandes 9., 71./11-m, Cavani 48., 64., Pogba 75., Greenwood 86.; Pellegrini 15., Džeko 34.

Zmagovalca evropske lige čaka posebna nagrada. Ne le finančna, ampak tudi zagotovljena udeležba v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2021/22. Takšna nagrada bi zelo osrečila tri tabore polfinalistov, tako Arsenal, Romo kot tudi Villarreal, saj v svojih prvenstvih trenutno ne zasedajo vodilnih štirih mest, ki peljejo v ligo prvakov.

Pri Manchester Unitedu je zgodba drugačna, saj rdeči vragi na Otoku zaostajajo le za mestnim tekmecem Manchester Cityjem, tako da jim bo vstopnica za ligo prvakov prek angleškega prvenstva težko pobegnila. Vseeno pa to ne pomeni, da je želja Uniteda za osvojitev evropske lovorike kaj manjša kot pri preostalih.

PSG - Manchester City
Sportal Manchester City do lepe prednosti v Parizu

 

 

Ne spreglejte