Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 4. 2021,
22.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

20

Natisni članek

Thomas Tuchel Florentino Perez Superliga Aleksander Čeferin UEFA Zinedine Zidane PSG Manchester City Chelsea Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 28. 4. 2021, 22.55

12 mesecev

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi)

Manchester City do lepe prednosti v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

20

PSG - Manchester City | PSG je na Parku princev v Parizu izgubil proti Manchester Cityju. | Foto Guliverimage

PSG je na Parku princev v Parizu izgubil proti Manchester Cityju.

Foto: Guliverimage

Na torkovi prvi polfinalni tekmi lige prvakov sta se nesojena "superligaša" Real Madrid in Chelsea razšla z remijem (1:1), v sredo pa sta na Parku princev v Parizu obračunala še PSG in Manchester City. Zmage z 2:1 so se veselili izbranci Josepa Guardiole in si tako priigrali lepo, morda tudi odločilno prednost pred tekmo na Otoku. Povratni polfinalni tekmi v Manchestru in Londonu bosta prihodnji teden, finale pa 29. maja v Turčiji.

PSG - Manchester City, liga prvakov
Sportal Podatki, ob katerih se Angležem smeji do ušes

V sredo sta se na Parku princev pomerila kluba, prepolna zvezdnikov in arabskega kapitala. Parižanom je pripadel prvi polčas, ki so ga po golu kapetana Marquinhosa v 15. minuti dobili z 1:0. Brazilski branilec je lepo izkoristil podajo Angela Di Marie iz kota.

Razmerje moči na igrišču se je obrnilo v drugem polčasu, ko je Manchester City močno pritisnil in ta pritisk kronal z izenačujočim zadetkom v 64. minuti. Gostje so izvajali kot, namesto podaje v kazenski prostor, je žoga zakrožila okoli postavljene pariške obrambe, do nje je prišel Kevin De Bruyne in podal pred vrata Keylorja Navasa. A "podaje" ni prestregel nihče, žoga je odletela tudi mimo Keylorja Navasa v gol za izenačenje na 1:1.

Manchester City si je po preobratu zagotovil zmago v francoski prestolnici. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Manchester City si je po preobratu zagotovil zmago v francoski prestolnici. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Le sedem minut kasneje se je Cityju ponudila še ena lepa priložnost, ko je sodnik zaradi prekrška Gueya nad Fodnom dosodil prosti strel Manchestru kakšnih 22 metrov pred vrati PSG. Streljal je Riyad Mahrez in ukanil Navasa za vodstvo gostov z 2:1.

PSG je za nameče kmalu ostal še z igralcem manj, Senegalski vezist Idrissa Gueye je v 77. minuti od zadaj grdo pohodil Ilkayja Gündogana in sodnik Felix Brych mu je pokazal rdeč karton.

Pred PSG, ki si želi po Barceloni in Bayernu izločiti še enega velikana, je izjemno težka naloga. Argentinski trener Mauricio Pochettino je moral svojemu španskemu stanovskemu kolegu Josepu Guardioli stisnito roko, slednjemu pa se nasmiha klubski podvig, prvo napredovanje v veliki evropski finale. Katalonec bi lahko postal šesti trener v zgodovini nogometa, ki bi osvojil naslov evropskega prvaka z dvema kluboma. Na vrh Evrope je pred leti že stopil z Barcelono.

Chelsea Real
Sportal Čudežni seznam Nemca, ki mu največji ne morejo do živega

Chelsea povedel, Real izenačil

Angleški klub Chelsea je izjemno napadalno odprl tekmo v deževnem Madridu, dvoboj je potekal na stadionu Alfredo di Stefano, najmanjšem objektu, ki je imel kdaj priložnost gostiti polfinalno tekmo lige prvakov. Že v deseti minuti so si gostje priigrali veliko priložnost, sam se je pred vrati Reala znašel Timo Werner, a je njegov poskus brez večjih težav ubranil Thibaut Courtois.

Karim Benzema je s silovitim strelom izid poravnal na 1:1. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Karim Benzema je s silovitim strelom izid poravnal na 1:1. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Chelsea je bil tudi v nadaljevanju podjetnejši, po izjemni podaji Antonia Rüdigerja v 14. minuti je z izjemnim preigravanjem obrambo Reala matiral Christian Pulišić in Londončane popeljal v vodstvo. Po golu gostov so zapretili tudi domači, v 23. minuti je z izjemnim strelom vratnico Chelseaja stresel Karim Benzema, šest minut kasneje pa je po prekinitvi z izjemno močnim strelom v kazenskem prostoru rezultat poravnal na 1:1. To je bil njegov 71. gol v ligi prvakov, na četrtem mestu večne lestvice se je izenačil z Raulom Gonzalezom. Pred njima so le rekorder Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) in Robert Lewandowski (73).

V drugem polčasu je tempo igre nekoliko padel, nekaj težav je nogometašem povzročal tudi močan dež, tako da konca obračuna ni bilo več zadetkov, tekma pa se je končala z remijem.

Antoine Griezmann Lionel Messi
Sportal "Kaj je težava? Da imajo nogometaši namesto sedem samo šest ferrarijev."

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Torek, 27. april:
Real Madrid : Chelsea 1:1 (1:1)
Benzema 29.; Pulišić 14. 

Sreda, 28. april:
PSG : Manchester City 1:2 (1:0)
Marquinhos 15.; De Bruyne 64., Mahrez 71.; RK: Gueye 77./PSG

Ne spreglejte