Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 4. 2021,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

1

Natisni članek

Manchester City PSG liga prvakov liga prvakov UEFA liga prvakov

Četrtek, 29. 4. 2021, 4.00

1 leto

Odmevi po PSG : Manchester City

Podatki, ob katerih se Angležem smeji do ušes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

1

PSG - Manchester City, liga prvakov | Manchester City je na prvi polfinalni tekmi dosegel veliko zmago. | Foto Guliverimage

Manchester City je na prvi polfinalni tekmi dosegel veliko zmago.

Foto: Guliverimage

Manchester City je na drugi polfinalni tekmi lige prvakov v Parizu z 2:1 odpravil PSG in si pred povratno tekmo, ki bo v Manchestru prihodnji teden, priigral lepo prednost, še posebej zato, ker so sinjemodri po zaostanku in preobratu dosegli dva gola v gosteh. V prid angleške ekipe govori tudi podatek, da Manchester City v tej sezoni lige prvakov na enajstih srečanjih sploh še ni okusil grenkobe poraza.

PSG - Manchester City
Sportal Manchester City do lepe prednosti v Parizu

Obračun, ki je upravičil naziv poslastice in finala pred finalom, je postregel z dobro in napadalno predstavo na obeh straneh. Prvi polčas je povsem pripadel domači ekipi, ki je v 15. minuti po golu z glavo Marquinhosa povedla z 1:0. V drugem delu pa je angleška ekipa pod vodstvom Pepa Guardiole po dveh velikih napakah obrambe PSG pripravila veliki preobrat.

Najprej je v 64. minuti ob poskusu podaje vratarja Keylorja Navasa presenetil Kevin De Bruyne, sedem minut kasneje pa je s prostega strela živi zid domačih pretental Riyad Mahrez, ki je s tem postavil končni izid. Dodatni udarec je četa Mauricia Pochettina doživela v 77. minuti, ko je rdeči karton prejel Idrissa Gueye. PSG je do konca še poskušal, a neuspešno. City se je v Anglijo vrnil z zmago, konec tedna pa si lahko že zagotovi tudi naslov angleškega prvaka.

Kevin De Bruyne je s strelom oziroma podajo pred vrata presenetil vratarja PSG Keylorja Navasa, ki je žogo, ki se je odbila od tal, lahko le pospremil s pogledom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kevin De Bruyne je s strelom oziroma podajo pred vrata presenetil vratarja PSG Keylorja Navasa, ki je žogo, ki se je odbila od tal, lahko le pospremil s pogledom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Statistika in zgodovina na strani Angležev

V vsej zgodovini lige prvakov in pred tem tudi v evropskem pokalu se je v izločilnih bojih 47-krat zgodilo, da je angleški klub dobil prvo izmed obeh tekem na gostujočih tleh, in prav v vseh 47 primerih se je napredovanja veselilo angleško moštvo. Angleškim podprvakom v prid je tudi podatek, da v tej sezoni na enajstih tekmah še niso izgubili, zabeležili so le en remi. A kljub temu bo v torek na Etihadu skoraj zagotovo izjemno zanimivo, Parižani bodo zagotovo iskali svoje priložnosti.

"To je bila tekma dveh različnih polčasov. Prvih deset minut smo igrali dobro, potem je pobudo prevzel PSG, nesrečno smo prejeli tudi zadetek, zato smo čutili pritisk. V drugem polčasu smo igrali neverjetno v vseh pogledih igre. Dosegli smo dva gola v gosteh, a kljub temu nas v torek čaka težko delo. Zaostajali smo že proti Borussii Dortmund in se vrnili, enako nam je uspelo tudi danes. V drugem polčasu smo bili to, kar smo. Igranje na način, kot smo ga prikazali v drugem polčasu, nam ustreza in to je edina prava pot. Klub je šele drugič v zgodovini v takšnem položaju, naš položaj ni enak drugim ekipam. To je proces," je po tekmi dejal Guardiola.

Veselje Manchester Cityja | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje Manchester Cityja Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po obračunu je bil vidno zadovoljen tudi strelec prvega zadetka za sinjemodre De Bruyne. "Dobil sem priložnost z izjemnega položaja. Za vratarja je težko, saj pričakuje, da se bo še nekdo dotaknil žoge. Pri drugem zadetku, me je Riyad (Mahrez, op. p.) vprašal, ali lahko strelja on. Odvrnil sem mu, da lahko, če verjame vase. Potem je zadel (smeh, op. p.). Med polčasom nam je trener dejal, naj stopimo na žogo. V prvem delu smo preveč hiteli in to res ni igra naše ekipe. Potem smo pokazali veliko potrpežljivosti. PSG je res dobra ekipa in težko je igrati proti njej. Ni še konec," je opozoril belgijski nogometaš.

Mauricio Pochettino je bil po tekmi razočaran. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mauricio Pochettino je bil po tekmi razočaran. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pochettino: Zelo je boleče

Da je mogoče še prav vse, so bili po srečanju prepričani tudi v taboru Parižanov, čeprav je bilo razočaranje po porazu veliko. Povsem je odpovedal napad francoske ekipe. Prvič se je v ligi prvakov zgodilo, da Kylian Mbappe ni niti enkrat streljal na vrata nasprotnika, in to na tekmi, na kateri je igral 90 minut, Neymar pa se ni vpisal med strelce na zadnjih šestih tekmah v izločilnih bojih lige prvakov. "V drugem polčasu nam ni nič uspevalo. City je igral res agresivno. A čaka nas še devetdeset minut igre, morali bomo biti boljši, če se bomo želeli uvrstiti v finale," je po tekmi dejal strelec edinega zadetka za PSG Marquinhos, ki je na zadnjih 12 tekmah v ligi prvakov dosegel pet zadetkov.

Razočaran je bil tudi trener PSG Pochettino. "Težko je izločiti ekipo, kot je Manchester City. Zaslužili smo si vodstvo, gostje pa so bili boljši v drugem delu. Oba gola smo prejeli po spletu nesrečnih okoliščin, a City si je ustvaril več priložnosti. Takšni zadetki se zgodijo, a zelo sem razočaran. Težko je sprejeti, da se zgodijo takšne napake, sploh v polfinalu. Zelo je boleče. Težko razložim, zakaj je bil City boljši. Preprosto nismo pokazali energije, ki smo si jo želeli. Tudi rdeči karton, ki smo ga prejeli, bi bil lahko rumeni. Vendar v nogometu moraš verjeti. Verjamemo, da nam bo uspelo, a oni imajo prednost," je bil po obračunu jasen Argentinec na klopi francoskega prvaka.

Preberite še:

Chelsea Real
Sportal Čudežni seznam Nemca, ki mu največji ne morejo do živega
Aleksander Čeferin
Sportal Uefa finančno okrepila ligo prvakinj
Aleksander Čeferin
Sportal Večje od Aleksandra Čeferina
Ne spreglejte