Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 12. 2021,
13.25

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Barcelona Lovro Bizjak Kevin Kampl Josip Iličić Liga Europa

Ponedeljek, 13. 12. 2021, 13.25

2 leti, 4 mesece

Liga Europa, žreb play-offa za osmino finala

Barcelona odhaja v vroči Neapelj, Iličić pa v Grčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Sergio Busquets | Kapetan Barcelone Sergio Busquets je v nedeljo s Katalonci na gostovanju pri Osasuni osvojil le točko (2:2), katalonski velikan pa (s tekmo manj) za vodilnim Realom zaostaja že 18 točk! | Foto Reuters

Kapetan Barcelone Sergio Busquets je v nedeljo s Katalonci na gostovanju pri Osasuni osvojil le točko (2:2), katalonski velikan pa (s tekmo manj) za vodilnim Realom zaostaja že 18 točk!

Foto: Reuters

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) je potekal žreb parov play-offa za osmino finala lige Europa, v katerem so sodelovali tudi trije klubi s slovenskimi legionarji. Atalanta Josipa Iličića se bo pomerila z Olympiakosom, Leipzig Kevina Kampla z Real Sociedadom, Šerif trenutno poškodovanega Lovra Bizjaka pa z Brago. Barcelona, ki bo prvič nastopila v evropski ligi, v nekdanjem pokalu Uefa pa je nazadnje nastopila prvič po 18 letih, se bo udarila z Napolijem!

Lionel Messi
Sportal Nič od obračuna Messi - Ronaldo, Uefa zaradi napake ponavlja žreb lige prvakov
Mura Tottenham
Sportal Kurtić proti Dancem, Zajc pa Čehom. S kom pa Petrović? O tem bo odločila Uefa.

Pari play-offa za osmino finala v ligi Europa:

Sevilla (Špa) - Dinamo Zagreb (Hrv)
Atalanta (Ita/Josip Iličić) - Olympiakos Pirej (Grč)
RB Leipzig (Nem/Kevin Kampl) - Real Sociedad (Špa)
Barcelona (Špa) - Napoli (Ita)
Zenit St. Peterburg (Rus) - Betis Sevilla (Špa)
Borussia Dortmund (Nem) - Glasgow Rangers (Ško)
Šerif Tiraspol (Mol/Lovro Bizjak) - Braga (Por)
Porto (Por) - Lazio (Ita)

Finale bo 18. maja 2022 na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli.

Skupini pred žrebom play-offa osmine finala lige Europa:

Nosilci/drugouvrščene ekipe skupin lige Europa: Betis (Špa), Braga (Por), Dinamo Zagreb (Hrv), Glasgow Rangers (Ško), Lazio (Ita), Napoli (Ita), Olympiakos (Grč), Real Sociedad (Špa)

Nenosilci/tretjeuvrščene ekipe skupin lige prvakov: Atalanta (Ita – Josip Iličić), Barcelona (Špa), Borussia Dortmund (Nem), RB Leipzig (Nem – Kevin Kampl), Porto, Sevilla, Šerif Tiraspol (Mol – Lovro Bizjak), Zenit St. Peterburg (Rus)

Katalonski klubski velikan Barcelona je prvič po letu 2003 sodeloval v žrebu evropskega tekmovanja, ki ni liga prvakov. Barcelona je v evropski sezoni 2003/04 zaradi skromnejše uvrstitve v španskem prvenstvu (6. mesto) zaigrala v pokalu Uefa, predhodniku današnje lige Europa, in se poslovila v osmini finala, ko je izpadla proti Celticu. V tej sezoni bo po tretjem mestu v skupinskem delu lige prvakov nadaljevala evropske izzive v ligi Europa, kjer jo v dvoboju, na katerem se bo delila vstopnica za osmino finala, čaka Napoli. Usoda je tako poskrbela, da se bosta medsebojna udarila kluba, pri katerih je nekoč izstopal Diego Armando Maradona. Potnik v osmino finala bo odločen na stadionu v Neaplju, poimenovanem po lani umrlem velikanu svetovnega nogometa, Barcelona pa bo poskušala do takrat pod vodstvom Xavija Hernandeza končati rezultatsko krizo, s katero si je v španskem prvenstvu pridelala ogromen zaostanek za vrhom razpredelnice.

Napoli je bil večji del aktualne sezone v odlični formi, v zadnjih tednih pa je popustil. V nedeljo je tako doživel nepričakovan udarec proti Empoliju, ta je s pomočjo Lea Štulca in Petra Stojanovića zmagal z 1:0. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Napoli je bil večji del aktualne sezone v odlični formi, v zadnjih tednih pa je popustil. V nedeljo je tako doživel nepričakovan udarec proti Empoliju, ta je s pomočjo Lea Štulca in Petra Stojanovića zmagal z 1:0. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Atalanti Josipa Iličića gre v serie A odlično, zaostaja le za milanskima velikanoma, v Evropi pa jo čaka grška ovira. Najprej se bo s prvakom Olympiakosom pomerila v Bergamu, nato pa še v Pireju. Leipzig Kevina Kampla bo imel opravka z Real Sociedadom. Pot ga bo tako vodila v San Sebastian, Šerif Tiraspol, eno od največjih presenečenj lige prvakov, pri katerem Lovro Bizjak zaradi poškodbe žal ni mogel nastopiti v skupinskem delu, pa bo poskušal presenetiti portugalsko Brago. 

Nastop v osmini finala so si kot zmagovalci skupine že zagotovili Bayer Leverkusen (Nem), Crvena zvezda (Srb), Eintracht Frankfurt (Nem), Galatasaray (Tur), Lyon (Fra), Monaco (Fra), Spartak Moskva (Rus) in West Ham (Ang). 

Prve tekme play-offa za osmino finala evropske lige bodo 17., povratne pa 24. februarja 2022.

Dejan Petrovič
Sportal Prva zmaga Blažičevih, uspešen tudi Petrović
Ne spreglejte