Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
23.18

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

21

Natisni članek

Andraž Šporar NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Liga Europa

Četrtek, 1. 8. 2019, 23.18

4 leta, 8 mesecev

LIGA EUROPA, KVALIFIKACIJE, 2. KROG (POVRATNE TEKME)

Olimpija in Domžale po hudem boju izpadle iz Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

21

Olimpija - Malatayaspor | Slovaški sodnik Filip Glova je imel na vročem dvoboju v Ljubljani veliko dela. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Slovaški sodnik Filip Glova je imel na vročem dvoboju v Ljubljani veliko dela.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

V 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa ne bo slovenskih klubov. Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 2. kroga v Stožicah ostali praznih rok proti Malatyasporju (0:1). Od 38. minute so igrali brez izključenega Endrija Cekicija. Za las so bili prekratki tudi Domžalčani. Na Švedskem so namučili Malmö, a na koncu izgubili z 2:3. Alen Ožbolt se je izkazal na Slovaškem.

Nogometaši Olimpije so končali evropsko sezono z domačim porazom proti Malatyasporju (0:1) in prekinili niz neporaženosti pod vodstvom Safeta Hadžića. Trajal je pet tekem, prekinila pa ga je petouvrščena ekipa v zadnji sezoni turškega prvenstva.

Zmaji so se znašli v resnih težavah, ko je Endri Cekici sredi obdobja, v katerem ni dišalo po resnih priložnostih, po nepotrebnem prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča. Zmaji so v 38. minuti pri rezultatu 0:0 ostali z igralcem manj.

Malatyaspor
Sportal Turki ogorčeni nad rasističnim izpadom navijačev Olimpije, vratar v solzah
Safet Hadžić
Sportal Safet Hadžić sojenja spet ni komentiral, raje je govoril o Mariboru
Olimpija
Sportal Zmedeni Slovak pokvaril nogometni praznik v Stožicah

Gostje so si v 58. minuti priigrali lepo priložnost za vodstvo, a je imela Olimpija srečo, saj je strel reprezentanta Konga Thievyja Bifoumaja zadel okvir vrat. Turki so vedno bolj pritiskali proti vratom gostiteljev, a so se zmaji, podprti z glasnim občinstvom - zbralo se je 8.100 gledalcev -, borbeno zoperstavljali napadom gostov. V 67. minuti se je celo ponudila imenitna priložnost Anteju Vukušiću, a se je po njegovem strelu z glavo izkazal vratar Ceddy Fabien.

Endri Cekici je moral zaradi dveh rumenih kartonov predčasno z igrišča še pred koncem prvega dela. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Endri Cekici je moral zaradi dveh rumenih kartonov predčasno z igrišča še pred koncem prvega dela. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Turška zasedba, ki jo je v Stožicah podpirala maloštevilna skupina navijačev, je skočila na noge v 77. minuti. V vodstvo jo je popeljal Adis Jahović in določil potnika v 3. krog kvalifikacij. Olimpija je krenila na vse ali nič, gostje pa so zapravili še nekaj zrelih priložnostih. Ostalo je pri 0:1 in bolečem izpadu zmajev, ki jih je občinstvo za borbeno predstavo po koncu dvoboja nagradilo z velikim aplavzom.

Domžale brez senzacije v Malmöju

Če je Olimpija trenutno prvouvrščena v slovenskem prvenstvu, pa na Švedskem, kjer so prvoligaši odigrali že 18 krogov, najbolje kaže Malmöju. S klubom, kjer je člansko kariero začel sloviti Zlatan Ibrahimović, so se v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerile Domžale.

Malmö - Domžale
Sportal Slovo Domžalčanov od Evrope

Rumeni so na prvi tekmi v mestu ob Kamniški Bistrici pokazali všečno in napadalno igro, na koncu pa s Švedi remizirali (2:2). Na povratno tekmo so v sredo odpotovali z drznim ciljem, da presenetijo favorita in podaljšajo evropsko sezono. Domžale so se po prvi tekmi s Skandinavci dobro spočile, saj konec prejšnjega tedna niso odigrale prvenstvene tekme z Muro, ki je prestavljena na 12. september.

Domžale so na Švedskem dvakrat zatresle mrežo Malmöja, a jim to ni pomagalo do napredovanja. | Foto: Reuters Domžale so na Švedskem dvakrat zatresle mrežo Malmöja, a jim to ni pomagalo do napredovanja. Foto: Reuters

Tekmo v Malmöju so Domžalčani začeli odlično, v vodstvo jih je v 12. minuti popeljal Jamajčan Shamar Nicholson, a je bilo veselje rumene družine zelo kratko. Gostitelji so poskrbeli za preobrat (2:1), a so Domžalčani v sodnikovem podaljšku izenačili. Zadel je 21-letni branilec Sven Karić Šoštarič.

Da se obračun ne bo prevesil v podaljšek, je postalo jasno v 83. minuti, ko je Rasmus Bengtsson popeljal Malmö v vodstvo s 3:2. Domžalam je zmanjkalo časa za izenačenje, tako da je ostalo pri tesni zmagi Švedov in ponosnem izpadu Domžal.

Ožbolt veliki junak Lokomotiva, Palčič proti Aiku

Andraž Šporar za Slovan zadeva kot po tekočem traku, a na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij se ni vpisal med strelce. | Foto: Rok Plestenjak Andraž Šporar za Slovan zadeva kot po tekočem traku, a na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij se ni vpisal med strelce. Foto: Rok Plestenjak Slovaški prvak Slovan Bratislava je v torek v Prištini ubranil prednost pred najboljšim klubom s Kosova (2:1). Slovaški klub je na drugi tekmi slavil z 2:0, Andraž Šporar pa je prekinil izjemen niz, saj se je do danes med strelce vpisal kar na zadnjih sedmih klubskih tekmah. Tokrat se ni znašel med strelci, je pa podal za drugi zadetek slovaških prvakov. Barve Slovana proti Feronikoliju je branil tudi Kenan Bajrić. Šporar je odigral vseh 90 minut, Bajrić je v 68. minuti prejel rumeni karton, igrišče pa je zapustil v 83. minuti.

V četrtek je bilo dejavnih še nekaj klubov slovenskih legionarjev. Najbolj se je izkazal Alen Ožbolt. Nekdanji napadalec Domžal je Lokomotiv iz Plovdiva rešil izpada, ko je v 72. minuti srečanja v Trnavi dosegel zadetek in znižal zaostanek na 1:3. Ker so Bolgari prvo tekmo dobili z 2:0, so napredovali v 3. krog. Ožbolt je odigral 89 minut.

Zadetek Ožbolta za napredovanje Lokomotiva:

Šerif iz Tiraspola Mateja Palčiča je doma remiziral s Partizanijem iz Tirane (1:1) in napredoval. V 3. krogu se bo pomeril z mariborskim znancem Aikom, nekdanji nogometaš Maribora pa je v četrtek ostal na klopi za rezervne igralce.

Manj uspeha je imel poljski predstavnik Piast Gliwice, ki je z Urošem Korunom (odigral je vso tekmo) izgubil v Rigi z 1:2 in izpadel. Prvo tekmo je namreč na Poljskem dobil s 3:2.

Klubi, ki se želijo prek kvalifikacij uvrstiti v skupinski del lige Europa, morajo preskočiti štiri kroge.

3. krog kvalifikacij za ligo Europa:

Partizan Beograd (Srb) - Malatyaspor (Tur)
Malmö (Šve) - Zrinjski Mostar (BiH)
IFK Norrköping (Šve) - Hapoel Beer-Sheva (Izr)
Torino (Ita) - Šahtjor Soligorsk (Blr)
Royal Antwerp (Bel) - Viktoria Plzeň (Češ)
Austria Dunaj (Avt) - Apollon Limassol (Cip)
Feyenoord (Niz) - Dinamo Tbilisi (Gru)
Brøndby (Dan) - Braga (Por)
Molde (Nor) - Aris Solun (Grč)
Lokomotiv Plovdiv 1926 (Bol) - Strasbourg (Fra)
Thun (Švi) - Spartak Moskva (Rus)
FCSB (Rom) - Mladá Boleslav (Češ)
Pjunik (Arm) - Wolverhampton (Ang)
Midtjylland (Dan) - Rangers (Ško)
Mariupol (Ukr) - AZ Alkmaar (Niz)
AEK Larnaka (Cip) - Gent (Bel)
Legia Varšava (Pol) - Atromitos (Grč)
Haugesund (Nor) - PSV Eindhoven (Niz)
Rijeka (Hrv) - Aberdeen (Ško)
Ventspils (Lat) - Vitória (Por)
Vaduz (Lie) - Eintracht Frankfurt (Nem)
CSKA Sofija (Bol) - Zorya Luhansk (Ukr)
Neftçi (Aze) - Bnei Yehuda Tel-Aviv (Izr)
Luzern (Švi) - Espanyol (Špa)
Sparta Praga (Češ) - Trabzonspor (Tur)
Universitatea Craiova (Rom) - AEK Atene (Grč)
Šerif Tiraspol (Mol) - AIK Solna (Šve)
Sarajevo (BiH) - BATE Borisov (Blr)
Dudelange (Luk) - Nomme Kalju (Est)
Astana (Kaz) - Valletta (Mal)
Slovan Bratislava (Slk) - Dundalk (Irs)
Sutjeska (ČG) – Linfield (SIr)
Maccabi Tel Aviv (Izr) – Suduva (Lit)
Ararat-Armenia (Arm) - Saburtalo (Gru)
Riga (Lat) – HJK Helsinki (Fin)
Ludogorec Razgrad (Bol) – The New Saints (Wal)

Prvi dvoboji bodo odigrani 8., povratni pa 15. avgusta.

Liga Europa, kvalifikacije, 2. krog (povratne tekme):

Ne spreglejte