Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 4. 2021,
22.52

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Villarreal Granada Slavia Praga Roma Ajax Amsterdam Arsenal Manchester United Liga Europa Petar Stojanović Dinamo Zagreb

Četrtek, 8. 4. 2021, 22.52

3 leta

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme)

Diši po koncu zagrebške pravljice, Man Utd z eno nogo že v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Gerard Moreno, Dani Parejo | Takole sta se nogometaša Villarreala Gerard Moreno in Dani Parejo razveselila zadetka v Zagrebu. | Foto Reuters

Takole sta se nogometaša Villarreala Gerard Moreno in Dani Parejo razveselila zadetka v Zagrebu.

Foto: Reuters

Edini slovenski nogometaš, ki še vztraja v ligi Europa, Petar Stojanović, v četrtek na prvi tekmi četrtfinala ni dobil priložnosti za igro. Nezadovoljen je lahko tudi z razpletom tekme svojega kluba. Dinamo je v Zagrebu proti Villarrealu izgubil z 0:1. Do gostujočih zmag sta prišla tudi Roma, ki je z 2:1 v Amsterdamu premagala Ajax, in Manchester United, ki je v gosteh z 2:0 odpravil Granado. Arsenal je v Londonu le remiziral s praško Slavio, bilo je 1:1.

Edini zadetek na srečanju v hrvaški prestolnici je padel ob koncu prvega polčasa, ko je glavni sodnik Daniel Siebert pokazal na belo piko po roki Kevina Theophile-Catherina. Soba za Var je odločitev potrdila, Gerard Moreno pa je zanesljivo realiziral enajstmetrovko za vodstvo Villarreala.

Rumena podmornica je imela v drugem delu več prostora, potem ko so Zagrebčani krenili po izenačujoči zadetek, kar nekaj lepih priložnosti Špancev pa je ostalo neizkoriščenih ob minimalni zmagi.

Granada
Sportal Razgaljen bradati mož prekinil tekmo v Španiji #video

Na tekmi v Granadi je imel v prvem polčasu vse pod nadzorom United. Rdeči vragi so pobudo kronali z zadetkom. V 31. minuti je namreč po dolgi podaji Victorja Lindelöfa v prostor stekel Marcus Rashford, odlično sprejel žogo in zaključil mimo nemočnega vratarja Ruija Silve.

V drugem delu so Angleži prepustili pobudo domačim, ki pa si niso priigrali večjih priložnosti, saj je gostujoča obramba delovala zelo dobro. Bližje drugemu zadetku so bili gostje, v 90. minuti pa so le prišli do povišanja vodstva, ko je z bele pike zadel Bruno Fernandes.

Portugalski zvezdnik Manchester Uniteda Bruno Fernandes je v Španiji prišel že do 25. gola sezone. | Foto: Reuters Portugalski zvezdnik Manchester Uniteda Bruno Fernandes je v Španiji prišel že do 25. gola sezone. Foto: Reuters

V Amsterdamu je bil Ajax kaznovan za zapravljene priložnosti proti Romi. Nizozemci so imeli namreč na začetku drugega polčasa priložnost, da povedejo z 2:0, a je Dušan Tadić zapravil enajstmetrovko. Pred tem je v 39. minuti Srb podal Davyju Klaassenu za vodstvo po veliki napaki italijanske obrambe. Kazen za zapravljeno enajstmetrovko je sledila v 57. minuti, ko je Lorenzo Pellegrini izenačil, končni izid pa je v 87. postavil Ibanez.

Roma Ajax Calafiori
Sportal Incident v Amsterdamu: nogometaš Rome razjezil pobiralca žog

Na edini preostali tekmi se je že zdelo, da bo londonski Arsenal, ki se je dolgo mučil proti Slavii iz Prage, prišel do minimalne zmage, ko je v 86. minuti zadel Pepe po podaji Pierre-Emericka Aubameyanga. V 94. minuti pa je imel drugačne načrte Tomaš Holeš, ki je Čehom priigral aktiven izid pred povratno tekmo.

V polfinalu se bosta sicer križala dvoboja Granada - Manchester United in Ajax - Roma ter Arsenal - Slavia in Dinamo - Villarreal. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Glen Kamara, Ondrej Kudela
Sportal Uefa odprla nov disciplinski postopek

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme):

Četrtek, 8. april:
Granada : Manchester United 0:2  (0:1)
Rashford 31., Fernandes 89.

Arsenal : Slavia Praga 1:1 (0:0)
Pepe 86.; Holes 94.

Ajax Amsterdam : Roma 1:2 (1:0)
Klaassen 39., Ibanez 87.

Dinamo Zagreb : Villarreal 0:1 (0:1)
Moreno 44./11m
Petar Stojanović je tekmo pri Dinamu presedel na klopi.
 

Povratne tekme bodo 15. aprila.

Pari polfinala:
Granada/Manchester United – Ajax/Roma
Dinamo Zagreb/Villarreal – Arsenal/Slavia Praga

Ne spreglejte