Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2021,
9.46

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

4

Natisni članek

Roma Ajax Amsterdam Riccardo Calafiori Liga Europa

Petek, 9. 4. 2021, 9.46

3 leta

Riccardo Calafiori

Incident v Amsterdamu: nogometaš Rome razjezil pobiralca žog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

4

Roma Ajax Calafiori | Mladi Italijan Riccardo Calafiori je pomagal Romi do zmage v Amsterdamu, a bil vmešan tudi v nenavadni incident. | Foto Reuters

Mladi Italijan Riccardo Calafiori je pomagal Romi do zmage v Amsterdamu, a bil vmešan tudi v nenavadni incident.

Foto: Reuters

Nogometaši Rome so si v prvi četrtfinalni tekmi evropske lige zagotovili lepo prednost. V Amsterdamu so po preobratu premagali Ajax (2:1), tik pred koncem srečanja pa sta za nevsakdanji zaplet poskrbela domači pobiralec žog in rezervist sinov volkulje Riccardo Calafiori, ki se je po dvoboju posul s pepelom.

Gerard Moreno, Dani Parejo
Sportal Diši po koncu zagrebške pravljice, Man Utd z eno nogo že v polfinalu

V izdihljajih srečanja v Amsterdamu, ko so si nogometaši Rome že zagotovili prednost z 2:1, se je zaiskrilo ob robu igrišča. Italijanskemu nogometašu liga e se ni nikamor mudilo. Moral bi izvesti avt, a je postopal in počasi korakal proti robu igrišča. Ko se je tako bližal avtu, mu je domači pobiralec žog vrgel okroglo usnje.

Calafiori je že prijel žogo, a jo po nekaj sekundah odvrgel ...

18-letni Italijan, ki je v 29. minuti zamenjal nesrečnega Leonarda Spinazzolo, ta je moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe leve stegenske mišice, je prijel žogo, a jo po nekaj sekundah odvrgel in se v želji, da bi na manj priljubljen način pridobil še nekaj dodatnih sekund, namenil po bolj oddaljeno žogo. Takrat je domačemu pobiralcu žog prekipelo. Žogo, ki jo je imel v rokah, je besno zalučal proti mlademu branilcu Rome.

... nato ga je zadel pobiralec žog

Ni manjkalo veliko, pa bi Calafiori prejel žogo v glavo, tako pa ga je mladi navijač Ajaxa, ki je bil zagotovo razočaran nad razpletom srečanja, zadel v prsni koš. Nogometaš Rome je zaradi namernega zavlačevanja prejel rumeni karton, Ajax pa je zapravil lepo priložnost za pozitiven rezultat. Po tekmi se je najstnik Rome posul s pepelom. "Tudi sam bi ponorel, če bi moj tekmec kradel čas na podoben način. Povsem razumem pobiralca žog, da je to storil," je dejal po srečanju Calafiori, ki je v tej sezoni v serie A zbral dva nastopa.

Prvi polčas je namreč po zadetku Davyja Klaassna dobil z 1:0, nato pa je Srb Dušan Tadić na začetku drugega dela zapravil strel z bele točke. Če bi takrat zadel, bi se Roma le stežka vrnila, tako pa je zbrala dovolj moči za preobrat in po zadetkih Lorenza Pelegrinija (57. minuta) in Rogerja Ibaneza (87. minuta) prišla do dragocene zmage, s katero se je močno približala preboju v polfinale evropske lige.

Ne spreglejte