Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2023,
18.19

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

Ajax možganska krvavitev Edwin Van Der Sar

Petek, 7. 7. 2023, 18.19

10 mesecev

Edwin van der Sar

Legendarni vratar zaradi možganske krvavitve na intenzivni negi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
Edwin van der Sar | Edwin van der Sar je v bolnišnici v Splitu. | Foto Guliverimage

Edwin van der Sar je v bolnišnici v Splitu.

Foto: Guliverimage

Nekdanji nizozemski reprezentančni vratar Edwin van der Sar je bil na počitnicah na Hvaru, ko je bil ekspresno s helikopterjem prepeljan v bolnišnico v Splitu, poročajo tuji mediji. Kot so zapisali pri Ajaxu, je nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, Ajaxa in Nizozemske utrpel možgansko krvavitev.

Nekdanji vratar Edwin van der Sar je bil v času dogajanja na dopustu. V bolnišnico so ga odpeljali s helikopterjem, nekdanji klub Ajax pa je ob novici poslal sporočilo podpore. "V petek je Edwin van der Sar utrpel možgansko krvavitev," piše v izjavi Ajaxa. "Trenutno je v bolnišnici na oddelku za intenzivno nego in je v stabilnem stanju. Ko bo na voljo več konkretnih informacij, bomo sporočili. Vsi pri Ajaxu želimo Edwinu hitro okrevanje. Mislimo nate," so še zapisali pri nizozemskem klubu.

Ob prihodu v bolnišnico naj bi bila z njim tudi njegova soproga Annemarie, nato pa naj bi Van der Sarja takoj premestili na oddelek nevrokirurgije. Kot še poročajo nekateri tuji mediji, naj bi Nizozemec že pred tem trpel za hudim glavobolom in imel določene nevrološke motnje, zaradi česar je bila potrebna takojšnja hospitalizacija.

52-letni nekdanji nizozemski reprezentančni vratar je sicer maja podal odstopno izjavo z mesta generalnega direktorja Ajaxa iz Amsterdama po "neverjetno težkem času" in več kot desetletju v vodstvu kluba. "Po skoraj enajstih letih v vodstvu kluba sem prazen," je v sporočilu zapisal van der Sar in dodal: "Preživeli smo nekaj res lepih stvari, vendar je bilo to tudi neverjetno težko obdobje," je takrat zapisal Nizozemec. 

Van der Sar je z Ajaxom kot vratar dosegel številne državne in mednarodne uspehe, zato velja za klubsko ikono. Bil je tudi vratar Manchester Uniteda in nizozemske reprezentance. Za nizozemsko izbrano vrsto je zbral 130 nastopov, upokojil se je leta 2011, a se je leta 2016 na kratko vrnil, da je pomagal svojemu klubu iz mladosti VV Noordwijk. Van der Sar velja za enega najboljših vratarjev vseh časov, v svoji karieri je osvojil 26 lovorik, največ z Ajaxom in Manchester Unitedom. V sezoni 2008/09 je postavil tudi svetovni rekord, potem ko kar 1.311 minut ni prejel zadetka. Ob tem je tudi najstarejši nogometaš, ki je kadarkoli osvojil premier ligo, potem ko mu je to uspelo leta 2011 pri 40 letih 205 dnevih. V letih 1995 in 2009 je bil razglašen za najboljšega evropskega vratarja.

Ob dogodku so se med drugim že oglasili tudi pri Manchester Unitedu, ki so svojemu nekdanjemu nogometašu zaželeli hitro okrevanje. "Pošiljamo ti vso ljubezen in moč, Edwin," so zapisali rdeči vragi.

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal Se je Mbappe že odločil? PSG kupil Urugvajca za 60 milijonov evrov.
Oskar Drobne
Sportal Iz Rogaške Slatine naslovil resno kritiko na račun NZS
Arsenal  Granit Xhaka
Sportal Arsenal izgubil Xhako, Real dobil turškega talenta
Ne spreglejte