Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
16. 6. 2018,
16.14

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,56

3

Natisni članek

Ilkay Gündogan Mesut Özil FIFA SP 2018

Sobota, 16. 6. 2018, 16.14

5 let, 10 mesecev

Stefan Effenberg nad nemška zvezdnika

Legendarni Nemec nad Özila in Gündogana: Morali bi ju izključiti s prvenstva!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,56

3

Mesut Özil, Ilkay Gündogan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemška reprezentanta Mesut Özil in Ilkay Gündogan sta že nekaj časa na udaru navijačev, ker sta pred časom pozirala s kontroverznim turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. "Morali bi ju izključiti s prvenstva!" je ob tem povedal legendarni nekdanji nemški reprezentant Steffan Effenberg.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Ilkay Gündogan in Mesut Özil, nemška reprezentanta turških korenin, sta dvignila precej prahu, ko sta pred časom pozirala z Recepom Tayyipom Erdoganom, nogometaš Manchester Cityja pa je kontroverznega turškega politika naslovil tudi z besedami moj predsednik, ko se mu je podpisal na dres. Prah po tem dejanju se očitno še ni polegel, zdaj pa ga je dodatno dvignil še Stefan Effenberg.

Če bi bili na zvezi dosledni ...

"Če bi na nemški nogometni zvezi res dali kaj na ugled, tako kot pravijo, potem bi oba izključili iz reprezentance in s prvenstva. To je edina logična odločitev, ki bi jo morali sprejeti, če bi se vodilni ljudje nemškega nogometa vedli tako, kot govorijo," je povedal nekdanji nemški reprezentant, tudi sam sicer zelo kontroverzna osebnost.

Leta 1994 je bil Effenberg namreč po skupinskem delu svetovnega prvenstva v ZDA izključen iz reprezentance, ker je po eni izmed tekem pokazal nekaj neprimernih gest v smeri navijačev na tribunah.

Stefan Effenberg je bil brez dlake na jeziku. | Foto: Reuters Stefan Effenberg je bil brez dlake na jeziku. Foto: Reuters

Nezadovoljni so tudi navijači

Özil, nogometaš londonskega Arsenala, je za Nemčijo do zdaj odigral že 90 tekem in zabil 23 golov. Z Nemci je pred štirimi leti osvojil naslov svetovnega prvaka.

Gündogan je trenutno pri 26 nastopih in štirih zadetkih v majici nemške reprezentance. Na udaru navijačev se je znašel predvsem on, nemški navijači so ga na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah pred začetkom prvenstva proti Avstriji in Savdski Arabiji obakrat izžvižgali.

Nemci, ki v Rusiji branijo naslov, letošnje svetovno prvenstvo začenjajo jutri, ko bodo v Moskvi v prvi tekmi skupine F igrali z Mehiko.

Sporno druženje z Recepom Tayyipom Erdoganom:

Predstavitev Nemčije, ki nastopa na letošnjem SP:

Sportal Nemčija
Ne spreglejte