Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2023,
7.22

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Manchester City nogometna tržnica Barcelona Ilkay Gündogan

Četrtek, 22. 6. 2023, 7.22

10 mesecev, 2 tedna

nogometna tržnica, 22. junij

Po trojni kroni se seli, Džeko v Turčijo, hitronogi Avstrijec polnopravni član Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Ilkay Gundogan Manchester Gundogan | Ilkay Gundogan bo kariero nadaljeval v Barceloni. | Foto Guliverimage

Ilkay Gundogan bo kariero nadaljeval v Barceloni.

Foto: Guliverimage

Pestro dogajanje na nogometni tržnici se nadaljuje. Ilkay Gündogan bo dres angleškega prvaka zamenjal za dres španske Barcelone.

Mateo Kovačić
Sportal Hrvaški vezist za 35 milijonov iz Londona v Manchester, Kroos še lep čas pri Realu

Nemški nogometni reprezentant Ilkay Gündogan se po poročanju španskih in britanskih medijev iz vrst angleškega prvaka Manchester Cityja kot prost igralec seli k španskemu prvaku Barceloni. Dogovorjene so še zadnje podrobnosti prestopa 32-letnega nogometaša, je na Twitterju zapisal eden od poznavalcev prestopnih rokov Fabrizio Romano.

Kapetan ManCityja Gündogan je s španskimi prvaki podpisal dveletno pogodbo do junija 2025 z možnostjo še za leto dni, pa piše Mundo Deportivo.

Nemški reprezentant je v Münchnu najprej opravil obvezni zdravniški pregled, nato pa na Bavarskem podpisal pogodbo, piše več medijev.

Pri Cityju so poskušali zadržati 32-letnega vezista in mu ponudili enoletno podaljšanje z dodatnim letom kot opcijo, vendar je bila ponudba Barcelone bolj mamljiva, so zapisali pri BBC in Sky Sports. "Xavi (trener katalonskega kluba, op. STA) ga je večkrat poklical," je na začetku tedna potrdil trener Cityja Pep Guardiola.

Gündogan je z Manchester Cityjem preteklo sezono osvojil trojno krono, saj je zmagal v ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalu. Skupno je v sedmih letih s Cityjem enkrat osvojil ligo prvakov, petkrat je bil prvak in dvakrat osvojil pokal. Pogodba v Manchestru bi mu potekla konec meseca.

Kot nadomestilo za njegov vse verjetnejši odhod je Manchester City v sredo objavil dogovor s Chelseajem za prestop hrvaškega vezista Matea Kovačića za ocenjeno vsoto 35 milijonov evrov.

Bosanski nogometni veteran Edin Džeko se seli v Turčijo. | Foto: Reuters Bosanski nogometni veteran Edin Džeko se seli v Turčijo. Foto: Reuters

Edin Džeko bo kariero nadaljeval pri Fenerbahceju

Bosanski nogometni veteran Edin Džeko, finalist zadnje lige prvakov v dresu milanskega Interja, bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Fenerbahčeju, je danes sporočil klub. Pogodbo bo podpisal, ko bo v Istanbulu opravil zdravniški pregled.

Glavna naloga 37-letnega napadalca bo ublažiti odhod Ekvadorca Ennerja Valencio, najboljšega strelca turške superlige v minuli sezoni (29 golov), ki se je pridružil Internacionalu v Braziliji.

Džeko, ki je igral za Wolfsburg, Manchester City in Romo, je v lanski sezoni za milanski Inter dosegel 14 golov v vseh tekmovanjih.

Fenerbahce, ki je v domačem prvenstvu osvojil drugo mesto za večnim tekmecem Galatasarayem, ni osvojil turškega prvenstva že vse od leta 2014.

Pri ljubljanskem Bravu pa so oznanili prvo poletno okrepitev - Mateja Poplatnika. | Foto: Vid Ponikvar Pri ljubljanskem Bravu pa so oznanili prvo poletno okrepitev - Mateja Poplatnika. Foto: Vid Ponikvar

Shabanhaxhaj ostaja pri Muri, Poplatnik k Bravu

Dardan Shabanhaxhaj, ki je lansko sezono za Muro igral kot posojen nogometaš graškega Sturma, je odslej polnopravni član črno-belih, so zapisali pri slovenskem prvoligašu Muri. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2025. 

Shabanhaxhaj se je Muri pridružil junija lani, za črno-bele pa je v vseh tekmovanjih zbral 30 nastopov in ob tem dosegel en zadetek ter prispeval dve asistenci. Hitronogi Avstrijec je sklepni del sezone izpustil zaradi poškodbe kolena, te dni pa se vrača nazaj v trenažni proces, so zapisali pri Muri. "Zelo vesel sem, da bom še naprej igral v Muri. Z vsemi tukaj imam dober odnos, navijači so enkratni. Muri želim pomagati, da se vrne tja, kamor sodi. Obljubim, da bom še naprej dal vse od sebe," je ob tem dejal Shabanhaxhaj.

Pri Bravu pa so sporočili, da se mu je iz Ilirije pridružil trikratni najboljši strelec druge lige in zmagovalec škotskega pokala, Matej Poplatnik. Tridesetletnik je z Bravom podpisal do konca sezone 23/24 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

 

Mike Tobey, špansko prvenstvo
Sportal Naturalizirani Slovenec se veseli španskega naslova
Gerardo Martino
Sportal Messi znova pod vodstvom Martina, Ancelotti bodoči selektor Brazilije?
Joselu
Sportal Presrečni povratnik, ki se opravičuje ženi in otrokom #video

 

Ne spreglejte