Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
15.50

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Martin Kramarič nogometna tržnica Savdska Arabija Al-Itihad N'Golo Kante

Sreda, 21. 6. 2023, 15.50

10 mesecev, 1 teden

nogometna tržnica, 21. junij

Hrvaški vezist za 35 milijonov iz Londona v Manchester, Kroos še lep čas pri Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mateo Kovačić | Mateo Kovačić se iz Londona seli v Manchester. | Foto Reuters

Mateo Kovačić se iz Londona seli v Manchester.

Foto: Reuters

Angleška nogometna premierligaša Chelsea in Manchester City sta se dogovorila za prestop hrvaškega vezista londonske zasedbe Matea Kovačića za približno 35 milijonov evrov, vključno z bonusi, v City, sredino poročanje britanskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Nekdanji nemški nogometni reprezentant Toni Kroos je po pričakovanjih sodelovanje s španskim prvoligašem Real Madridom podaljšal za leto dni.

Gerardo Martino
Sportal Messi znova pod vodstvom Martina, Ancelotti bodoči selektor Brazilije?

Mateo Kovačič, ki se je Londonu pridružil leta 2018 iz madridskega Reala, sprva kot posojen igralec, nato pa za stalno, je imel veljavno pogodbo še za eno leto.

Ponoči je bil napovedan tudi odhod Francoza N'Goloja Kanteja v savdski klub Al-Ittihad, ki pa Londončanom ni prinesel ničesar, saj se mu izteka pogodba.

Lahko pa bi mu sledili še drugi odhodi v Savdsko Arabijo, vratar Edouard Mendy, senegalski branilec Kalidou Koulibaly ali maroški vezist Hakim Ziyech, ki jih to poletje snubi zelo aktivna savdska profesionalna liga.

Po poročanju drugih medijev sta Chelsea in Arsenal tudi zelo blizu dogovora o prestopu nemškega napadalca Kaija Havertza za vsoto, ki presega 65 milijonov evrov.

Nekdanji nemški reprezentant Toni Kroos ostaja v Madridu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nekdanji nemški reprezentant Toni Kroos ostaja v Madridu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kroos ostaja v Madridu

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Toni Kroos je po pričakovanjih sodelovanje s španskim prvoligašem Real Madridom podaljšal za leto dni. Kot so danes sporočili iz kraljevega kluba, bo 33-letnik član belega baleta do 30. junija 2024.

Nogometni svetovni prvak iz leta 2014 vstopa v svojo deseto sezono z Realom v španski la ligi. Na dosedanjih 417 tekmah je Kroos z Realom osvojil 20 naslovov, od tega štirikrat ligo prvakov. Po številu naslovov je daleč najuspešnejši nemški nogometni profesionalec.

Kante v Savdsko Arabijo

Francoski nogometni reprezentant N'Golo Kante se je pridružil prvaku Savdske Arabije Al Itihadu, so danes sporočili iz savdskega kluba, za katerega je podpisal tudi njegov rojak Karim Benzema. "Kante je zdaj igralec Itihada!" je klub zapisal na Twitterju, medtem ko je predsednik Anmar al Hailee tvitnil: "Dobrodošel, naš novi tiger Kante."  Dvaintridesetletni Francoz je tako postal zadnji v vrsti evropskih zvezdnikov, ki se odločajo za nadaljevanje kariere v bogatem puščavskem kraljestvu.

N'Golo Kante bo kariero nadaljeval pri prvaku Savdske Arabije Al Itihadu. | Foto: Guliverimage N'Golo Kante bo kariero nadaljeval pri prvaku Savdske Arabije Al Itihadu. Foto: Guliverimage

Vezist Kante je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka. Blesteča je bila tudi njegova klubska kariera, saj je s Chelseajem osvojil ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo ter zaporedna naslova v premier league z Leicesterjem in Chelseajem.

Kantejeva pogodba z londonskim klubom bi potekla ta mesec. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je z Al Itihadom podpisal triletno pogodbo. Za zdaj ni znano, kakšna bo njegova plača.

Že pred Kantejem se je Al Itihadu v začetku meseca pridružil tudi Benzema. Trenutni imetnik zlate žoge je pred tem 14 sezon odigral v dresu Real Madrida in z njim petkrat osvojil ligo prvakov, štiri naslove v la ligi in tri kraljeve pokale.

Martin Kramarič bo kariero nadaljeval v Rusiji. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Martin Kramarič bo kariero nadaljeval v Rusiji. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Kramarič iz Brava v ruski Soči

Dosedanji nogometaš slovenskega prvoligaša Brava Martin Kramarič bo kariero nadaljeval v Rusiji. Kot je danes na spletni strani potrdil ruski prvoligaš Soči, se mu je 25-letnik, ki je pred tem nosil še dres Krke, Maribora in Krškega, pridružil v tem poletnem prestopnem roku kot prost igralec.

"Martin Kramarič prihaja v naš klub kot prost igralec," so zapisali pri Sočiju, kjer že igra slovenski nogometaš Vanja Drkušić, prav tako nekdanji član Brava.

Za omenjeni ruski klub je od 2019 do 2021 igral tudi nekdanji reprezentant Miha Mevlja.

Za Bravo je Kramarič odigral 109 tekem in dosegel 23 golov ter 11 podaj.

Marcelino novi trener marsejskega Olympiqua

Francoski nogometni prvoligaš Olympique Marseille se je dogovoril z izkušenim španskim trenerjem Marcelinom, da na mestu trenerja zamenja Hrvata Igorja Tudorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Marcelino Garcia Toral bo novi trener Olympiacosa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marcelino Garcia Toral bo novi trener Olympiacosa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Marcelino bo na klopi nasledil Tudorja, s katerim je klub to sezono končal na tretjem mestu francoskega prvenstva. Podrobnosti dogovora, do katerega je prišlo manj kot dva tedna pred začetkom nove sezone za Olympique 3. julija, niso znane.

Marseille 8. ali 9. avgusta čaka pomemben 3. predkrog lige prvakov.

Marcelino Garcia Toral, ki je prost vse od junija 2022 in odhoda iz španskega prvoligaša Athletica Bilbaa, kjer je preživel 18 mesecev, se je tako pridružil rojakoma, predsedniku Pablu Longorii in njegovi desni roki Javierju Ribalti.

Mladi Petek z Aluminijem podpisal profesionalno pogodbo

Jan Petek je prvi novinec Aluminija, ki se je po letu igranja v drugi ligi vrnil med slovensko elito, v poletnem prestopnem roku. Sedemnajstletni vratar se je članski ekipi rdeče-belih pridružil iz mladinskega pogona in je s klubom podpisal pogodbo do 30. junija 2026, je danes sporočil klub iz Kidričevega.

Petek je v lanski sezoni 1. slovenske mladinske lige zbral 24 nastopov, že med zimskimi pripravami pa se je priključil članski ekipi in dobil priložnost na nekaterih pripravljalnih dvobojih.

"Pogodbo vidim kot dokaz trdega dela v dosedanjem delu kariere. Res je, da sem med vratarji najmlajši, vendar lahko s trdim delom na treningih napredujem, konkurenca je neizprosna in verjamem, da se mi bo dolgoročno trdo delo izplačalo. Nedvomno je preskok v članski nogomet zanimiv, a moram biti osredotočen predvsem na delo in na napredovanje na treningih, le v tem primeru bom dočakal tudi pravo priložnost," je ob podpisu pogodbe dejal mladi vratar.

Joselu
Sportal Presrečni povratnik, ki se opravičuje ženi in otrokom #video
Joselu
Sportal Po osvojeni ligi narodov se seli k velikanu
Rok Kronaveter
Sportal Rok Kronaveter iz Maribora v tretjo avstrijsko ligo
Ne spreglejte