Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Juventus Lazio Napoli

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

7 let, 12 mesecev

Lazio suveren, derbi Milanu, Iličić in Birsa med strelci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po sijajni predstavi Josipa Iličića je v nedeljo v polno zadel še Valter Birsa. Samir Handanović z Interjem izgubil v Parmi, Milan je v derbiju ugnal Juventus.

Slovenca pri Palermu, Josip Iličić in Jasmin Kurtić, sta začela sicilijanski obračun s Catanio. Gostitelje je v vodstvo že v 10. minuti z močnim in natančnim strelom z vrha kazenskega prostora povedel kapetan Fabrizio Miccoli. Drugi zadetek pa je dosegel Josip Iličić, ki je v 50. minuti prejel podajo na kakšnih 18 metrih in z natančnim strelom z desnico po tleh zadel v polno. To je bil za slovenskega reprezentanta drugi gol v tej sezoni italijanskega prvenstva. Prvega je dosegel proti Romi. Že 10 minut kasneje pa je dosegel še drugega na tekmi. Jojo je s sredine igrišča izvedel protinapad, branilca Catanie vrgel iz igre, se ustavil v kazenskem prostoru ter še z levico dosegel zadetek. Ob tem je Iličić izvedel še nekaj obetavnih protinapadov, izkazal pa se je tudi z nekaj atraktivnimi podajami ter potezami. Brez dvoma je bil Iličić igralec tekme. Tudi Jasmin Kurtić je odigral celotno tekmo.

V nedeljo sta na sceno stopila še Valter Birsa in Rene Krhin. Prvi je s Torinom gostil Fiorentino in k remiju (2:2) prispeval gol. V igro je prišel v 66. minuti, že deset minut kasneje pa z zadetkom, zaradi katerega so domači odnesli točko, upravičil zaupanje trenerja. Če je za Birso in Iličićem dober krog, je nekoliko drugače s Krhinom, čigar Bologna je izgubila s Sampdorio (1:0), slovenski legionar pa priložnosti na zelenici ni dočakal.

Derbi kroga je bil na San Siru. Milan, ki mu v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih je na San Siru gostil Juventus in mu prizadejal drugi letošnji poraz. Tekmo je odločil Robinho, ki je v 31. minuti zadel iz sumljivo dosojene enajstmetrovke. Juventus je sicer igral brez poškodovanega Giorgija Chiellinija.

V ponedeljek sta bili sporedu še dve tekmi. Na prvi je po zadetku Mareka Hamšika Napoli premagal Cagliari, na drugi pa je Inter Samirja Handanovića na težkem gostovanju pri Parmi ostal praznih rok. Zanimivo srečanje je odločil zadetek Nicole Sansoneja.

Najboljši strelci:

10 - El Shaarawy (Milan) 8 - Cavani (Napoli), Lamela (Roma), di Natale (Udinese), Klose (Lazio) 7 - Milito (Inter), Osvaldo (Roma) 6 - Quagliarella (Juventus), Jovetić (Fiorentina), Gilardino (Bologna), Hamšik (Napoli), Hernanes (Lazio) ... 3 - Iličić (Palermo) ...


Pari prihodnjega kroga (od 24. do 27. novembra):

Palermo - Catania, Atalanta - Genoa, Chievo - Siena, Pescara - Roma, Sampdoria - Bologna, Torino - Fiorentina, Milan - Juventus, Cagliari - Napoli, Parma - Inter, Lazio - Udinese

Ne spreglejte