Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2023,
23.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

6

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid La Liga špansko prvenstvo Real Madrid Barcelona

Sreda, 15. 2. 2023, 23.00

1 leto, 2 meseca

ŠPANSKO PRVENSTVO, 21. KROG

Čudežna obramba Oblaka, Real se je Barci približal na osem točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

6

Elche Real Madrid Karim Benzema | Real Madrid je nadigral Elche. Karim Benzema je dvakrat zadel že v prvem polčasu. | Foto Reuters

Real Madrid je nadigral Elche. Karim Benzema je dvakrat zadel že v prvem polčasu.

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica so v 21. krogu španskega prvenstva prišli do pomembnih treh točk v boju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov. Z zmago pri Celti (1:0) so se utrdili na četrtem mestu. Dvoboj je odločil krstni zadetek Memphisa Depayja v rdeče-belem dresu, dosegel ga je v 89. minuti, ko je imela Simeonejeva četa igralca manj, do takrat pa sta goste reševala Jan Oblak in sreča. Škofjeločan je v 58. minuti poskrbel za posredovanje, ki je postalo viralna uspešnica, saj je z nadčloveškimi napori in požrtvovalnostjo v igri milimetrov preprečil zadetek Celti. Žogo je izbil tik pred tem, ko bi s polnim obsegom prečkala golovo črto.

Vodilna Barcelona je v gosteh ugnala Villarreal (1:0) in s tekmo več za dve večera povečala prednost pred Realom na +11. Nato se je Real znova približal na osem točk. Na zadnji tekmi 21. kroga španske lige so premagali zadnjeuvrščeni Elche s 4:0. Madridčani so že v prvem polčasu dosegli tri zadetke, enega je prispeval Marco Asensio, preostala dva pa Karim Benzema. Slednjega je dosegel z bele pike. Francoz se je s tem prebil na drugo mesto med strelci v ligi, ima 11 golov, tri manj od vodilnega Roberta Lewandowskega iz Barcelone. Luka Modrić je v 80. minuti potrdil zanesljivo zmago Reala.

Jan Oblak | Foto: Reuters Jan Oblak Foto: Reuters Če Atleticu v tej sezoni ni šlo po načrtih v Evropi, kjer je končal z nastopi že po skupinskem delu lige prvakov, kar se mu je zgodilo prvič, odkar zanj brani Jan Oblak, pa ni bil najbolj prepričljiv tudi v domačem prvenstvu. Barcelona in Real sta si priigrala veliko prednost, a gre Los Colchoneros le na bolje. Na zadnjih petih ligaških nastopih niso doživeli poraza, ampak osvojili 11 točk, kar jih je utrdilo na četrtem mestu. Na nedeljskem gostovanju v Vigu jim je grozilo, da bodo ostali brez vsega. Naleteli so na razigrano zasedbo Celte, ki si je ob pomoči domačega občinstva priigrala nekaj zrelih priložnosti. Vseeno pa je Oblak zadržal mrežo nedotaknjeno.

Poskrbel je za nekaj vrhunskih posredovanj, najbolj pa na socialnih omrežjih odmeva tisto iz 58. minute, ko se je Iago Aspas znašel pred njim in ga že skoraj premagal. Oblak se je dotaknil žoge, ki je nekoliko spremenila smer in hitela proti prazni mreži.

Navijači Celte so že začeli proslavljati zadetek, a je nekdanji vratar Olimpije in Benfice z nadčloveškimi napori, ko se je zapodil proti žogi in jo po panterskem skoku odbil iz gola, preprečil vodstvo gostiteljev. Posnetek VAR je razkril, kako je bil Oblak uspešen, saj žoga ni prečkala golove črte s celotnim obsegom.

Ostalo je pri 0:0, nato je gostom zagrenil življenje borbeni Črnogorec Stefan Savić, ki si je prislužil rdeči karton, a Celta te prednosti ni znala pretopiti v vodstvo. Bila je blizu, ko je Aspas s prostega strela zatresel prečko. Takrat je Oblaka rešila sreča, v izdihljajih srečanja pa je za popoln šok v Vigu poskrbel Memphis Depay. Nizozemec je dosegel prvi zadetek, odkar se je pozimi preselil v Madrid iz Barcelone, atletico je proslavljal dragoceno zmago. Za najboljšega igralca dvoboja je bil proglašen Oblak.  

Memphis Depay je dosegel strelski prvenec v dresu Atletica. Vreden je bil treh dragocenih točk v Vigu. | Foto: Reuters Memphis Depay je dosegel strelski prvenec v dresu Atletica. Vreden je bil treh dragocenih točk v Vigu. Foto: Reuters

Vodilna Barcelona je v gosteh premagala Villarreal (1:0), edini zadetek na srečanju pa je po imenitni akciji dosegel Pedri. Real Madrid, ki je v Maroku postal svetovni prvak, bo svojo tekmo 21. kroga odigral šele v sredo.

Real Madrid
Sportal V Maroku deževali zadetki, Real Madrid najboljši na svetu

Špansko prvenstvo, 21. krog:

Petek, 10. februar:

Sobota, 11. februar:

Nedelja, 12. februar:

Ponedeljek, 13. februar:

Sreda, 15. februar:

Najboljši strelci:

14  Lewandowski (Barcelona),
11 - Joselu (Espanyol), Benzema (Real Madrid), 
9 - Aspas (Celta Vigo), Iglesias (Betis), Sörloth (Real Sociedad),
8  Muriqi (Mallorca), Sanchet (Bilbao),
7  Avila (Osasuna), Mendez (Real Sociedad), Morata (Atletico), Vinicius Jr. (Real Madrid), Ünal (Getafe),
6  Griezmann (Atletico Madrid), Milla (Elche), Pedri (Barcelona), Valverde (Real Madrid), Veiga (Celta)

Ne spreglejte