Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
6.13

Osveženo pred

17 ur, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

Luis Suarez Neymar Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za SP 2026

Petek, 6. 9. 2024, 6.13

17 ur, 24 minut

Kvalifikacije za SP 2026, Južna Amerika (7. krog)

Argentinci tudi brez Messija zlahka, slovo Suareza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Argentina | Argentina je vknjižila zanesljivo zmago. | Foto Reuters

Argentina je vknjižila zanesljivo zmago.

Foto: Reuters

Argentinska nogometna reprezentanca je tudi brez superzvezdnika Lionela Messija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026 gladko premagala Čile s 3:0. Messi ni zaigral na stadionu Monumental v Buenos Airesu, saj še okreva po poškodbi gležnja. V noči na soboto bo zelo čustveno v Montevideu, kjer bo zadnjo tekmo v državnem dresu odigral urugvajski zvezdnik Luis Suarez. Brazilija bo doma pričakala Ekvador.

Luka Modrić Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo do velikega jubileja, konec zmagovitega niza evropskih prvakov
Luis Suarez
Sportal Luis Suarez bo še zadnjič oblekel dres Urugvaja

Neposredno uvrstitev na SP 2026, ki bo v ZDA, Kanadi in Mehiki, si bo zagotovilo šest najboljših reprezentanc v južnoameriških kvalifikacijah, sedmouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije. Nastop na velikem tekmovanju si bo tako zagotovila dobra polovica vseh udeležencev kvalifikacij.

Liverpoolov Alexis Mac Allister je pred domačimi gledalci v 48. minuti popeljal sinjemodre v vodstvo po podaji Rodriga de Paula. V 84. minuti je napadalec Atletica Madrida Julian Alvarez povišal na 2:0, nato pa je Paulo Dybala iz Rome v sodnikovem dodatku poskrbel še za tretji gol domačih.

Svetovni prvak Argentina po sedmih tekmah z 18 točkami jasno vodi na južnoameriški lestvici kvalifikacij za naslednji mundial. Naslednji torek se bodo sinjemodri v Barranquilli pomerili s tretjeuvrščeno Kolumbijo. Rekordni svetovni prvaki Brazilci so trenutno na šestem mestu in bodo najprej v petek igrali proti Ekvadorju, nato pa v torek še proti Paragvaju.

Že pred tem je Bolivija nadaljevala kvalifikacijsko kampanjo za mundial 2026 s četrtkovo zmago nad Venezuelo s 4:0 na tekmi, ki so jo odigrali na več kot štiri tisoč nadmorske višine. Zadetki Ramira Vace, Carmela Algaranaza, Miguela Tercerosa in Enza Monteira so Boliviji prinesli drugo zmago v južnoameriških kvalifikacijah in jo dvignili na sedmo mesto v razvrstitvi desetih ekip.

Luis Suarez bo konec tedna sklenil reprezentančno pot. | Foto: Reuters Luis Suarez bo konec tedna sklenil reprezentančno pot. Foto: Reuters

V Montevideu bo v noči na soboto zelo čustveno, saj bo še zadnjič v državnem dresu zaigral Luis Suarez. Urugvaj bo gostil Paragvaj, pred srečanjem pa sta se El Pistoleru poklonila Lionel Messi in Neymar, ki sta skupaj s Suarezom pri Barceloni sestavljala zvezdniški napadalni trojček MSN.

"Luis Suarez, ti si edinstven tako igrišču na kot tudi zunaj njega. Rad te imam," je na Instagramu zapisal Messi, ki si s Suarezom deli slačilnico pri Interju iz Miamija, Brazilec Neymar, ki ga zaradi zdravstvenih težav ni bilo na igrišču že dalj časa, pa je sporočil: "Luisito za vedno! Zapisal si se v zgodovino nogometa v Urugvaju. Si izjemen igralec, rad te imam," je dejal Brazilec, ki bo spremljal rojake na delu v noči na soboto, ko bodo doma pričakali Ekvador.

Kvalifikacije za SP 2026, 1. krog:

Četrtek, 5. september:

Petek, 6. september:

Sobota, 7. september:

Lestvica:

Jan Oblak
Sportal Matjaž Kek pojasnil, kaj se dogaja z Janom Oblakom
Ne spreglejte