Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Mura NK Aluminij NK Triglav NK Gorica

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Kosič ob debiju na klopi Triglava zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V derbiju 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija s 4:0 zmagala v Domžalah. Maribor je v tekmi, ki smo jo prenašali na Planet TV, premagal Gorico z 2:1. Triglav je po dolgem času zmagal.

V prvi tekmi kroga je Rudar v Velenju premagal Muro s 3:0. Murskosobočani tako ostajajo na zadnjem mestu in so prekinili niz treh tekem brez poraza.

V tekmi, ki smo jo v neposrednem prenosu prenašali na Planet TV, je Maribor v Ljudskem vrtu proti Gorici vodil že z 2:0 po zgolj pol ure igre, v drugem polčasu pa moral reševati zmago v zaključku tekme. Po izključitvi Agima Ibraimija v vrstah prvakov so bili namreč gostje zelo nevarni in pet minut pred koncem tekme prišli do znižanja izida, izenačiti jim na njihovo žalost ni uspelo. Gorica je še tretjič zapored izgubila, zmage pa ne pozna že štiri kroge.

Po neverjetnih osmih tekmah brez zmage (spomladi štirje remiji in poraz) so do zmage končno prišli Koprčani. Na Bonifiki so s 3:0 zanesljivo odpravili Aluminij, ki zmage ne pozna že kar 13 tekem zapored in se iz krize ne more pobrati niti po prihodu novega trenerja Edina Osmanovića.

V večernem derbiju je Olimpija zlahka zmagala v Domžalah in domačim nogometašem prizadejala prvi poraz v letu 2013. Pri prvem zadetku gostov je prišlo do spornega dogodka, nogometaš Olimpije naj bi bil v prepovedanem položaju, zaradi česar je živce povsem izgubil trener Domžal Stevan Mojsilović in bil izključen. Z dvema goloma se je pri Olimpiji izkazal Nikola Nikezić, ki je tako skočil na prvo mesto lestvice strelcev. Do zdaj je zadel trinajstkrat.

Po štirih zaporednih porazih je s klopi Triglava odstopil Siniša Brkić, nadomestil ga je Dušan Kosič in takoj zmagal. V edini nedeljski tekmi je namreč Triglav z golom branilca Lamina Dialla sredi drugega polčasa premagal Celje z 1:0. Kranjčani so prvič po sedmih tekmah prišli do treh točk. Nazadnje so zmagali sredi novembra lani. Zanimivo, prav proti Celju.

Ne spreglejte