Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 2. 2012,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Koren Haris Vučkić

Nedelja, 12. 2. 2012, 11.28

8 let

Koren zabijal in podajal, Vučkić debitiral

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je v odlični formi. Pri zmagi Hulla s 3:0 je sodeloval z golom in dvema podajama, v krstnem nastopu za Cardiffa se je slabše odrezal Haris Vučkić.

Korošec, katerega prihodnost v članskem dresu je še negotova (skupaj z napadalcem Milivojem Novakovićem naj bi se izmikal navezavi stika s selektorjem članske izbrane vrste, Slavišo Stojanovićem), blesti v dresu Hulla. V jesenskem delu je bil dvakrat izbran za nogometaša meseca, v soboto pa je bil junak najvišje domače zmage v tej sezoni. Na štadionu KC je padel Bristol City s prepričljivih 3:0, slovenski legionar pa je prispeval zadetek in podaji za preostala gola. S tem je strelski učinek v tej sezoni povečal na ogromnih devet zadetkov, kar ga povzdiguje med najbolj učinkovite zvezne igralce v prvi angleški ligi. Pred srečanjem v Hullu se je občinstvo z minuto molka spomnilo na nedavne žrtve navijaškega nasilja na nogometni tekmi v Egiptu, nato pa je v hladnem popoldnevu srca gledalcev hitro ogrel Koren. V 14. minuti je z desne strani izvajal kot in zaposlil kapetana Jacka Hobbsa, ki je dosegel prvenec v dresu ''tigrov''. Nekdanji vratar angleške reprezentance David James je bil drugič premagan minuto kasneje, ko ga je po spretnem strelu z glavo ukanil prav 31-letni Slovenec. Pritisk Hulla se je nadaljeval, nevarno je bilo predvsem po Korenovih izvajanjih kotov, v zaključku pa je dolgoletni kapetan slovenske reprezentance močno sprožil z razdalje, a je žoga oplazila prečko. V drugem polčasu je prispeval še podajo za končnih 3:0, kar je najvišja domača zmaga Hulla v tej sezoni. Z igrišča je odšel v 82. minuti, občinstvo – med njimi ni manjkalo navijačev z majico ''Keep calm and pass to Koren – Ostanite mirni in podajte Korenu'' - pa mu je podarilo stoječe ovacije. Hull se je vrnil na šesto mesto, ki še zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah za preboj v premierligo. Ima tudi tekmo manj od tekmecev. Če bi imel še tri točke več, bi bil že tretji. V zadnjih štirih nastopih so nogometaši Hulla osvojili kar deset točk.

Tudi pred četrtouvrščenim Cardiff Cityjem, ki je v soboto izgubil na gostovanju pri ''lisicah''. Leicester City je bil boljši z 2:1, na štadionu King Power pa je v dresu Valižanov debitiral mladi slovenski reprezentant Haris Vučkić, ki se je v Cardiff za kratek čas odpravil kot posojen igralec Newcastla. Slovenski up je dobil mesto v začetni enajsterici, a se v krstnem nastopu ni preveč izkazal. Prislužil si je najslabšo oceno med igralci Cardiffa in se po polčasu ni več vrnil na igrišče. V zaključku prvega polčasa je zakrivil prekršek, po katerem je sodnik pokazal na belo točko, Leicester pa povedel z 1:0. Le nekaj minut kasneje bi lahko gostje po Vučkićevi podaji izenačili, a je bil zadetek žal dosežen z nedovoljenega položaja, tako da je bil razveljavljen.

Ne spreglejte