Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
7. 3. 2017,
15.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

UEFA liga prvakov Carlo Ancelotti Arsene Wenger Arsenal Bayern

Torek, 7. 3. 2017, 15.00

1 leto

Pred povratno tekmo osmine finala (Arsenal - Bayern)

Ko se zdi, da ti ne more pomagati niti čudež

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Arsene Wenger Arsenal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ne samo v Neaplju, danes bodo tekmo v ligi prvakov igrali tudi v Londonu. Arsenalu, ki je pred dvobojem z Bayernom upal, da se bo po šestih letih vendarle prebil med najboljših osem, pred povratno tekmo na Emiratesu kaže izjemno slabo. Topničarji proti nemškemu prvaku lovijo zaostanek štirih zadetkov (1:5).

Čeprav je v nogometu mogoče vse, je jasno, da bodo Londončani za napredovanje v četrtfinale potrebovali več kot čudež. Kot pravijo strokovnjaki, bi Angleži potrebovali tudi pomoč Nemcev, na kar pa seveda ne gre niti malo računati.

Prednosti štirih zadetkov v ligi prvakov ni zapravilo še nobeno moštvo. V zgodovini vseh evropskih tekmovanj se je tak preobrat zgodil le trikrat. To je leta 1962 uspelo ekipi Leixoes, leta 1985 Partizanu, leto kasneje pa še madridskemu Realu. Vse kaže na to, da bo Arsenal v osmini finala lige prvakov izpadel še sedmo leto zapored.

Wenger sporočil igralcem, da odhaja

Italijanski novinar Tancredi Palmeri pred povratnim dvobojem osmine finala v Londonu poroča, da je Wenger v garderobi sporočil nogometašem, da se po koncu te sezone poslavlja. 67-letnemu Francozu, ki je v Londonu že vse od leta 1996, se poleti tako ali tako izteče pogodba.

Kot njegovega najverjetnejšega naslednika se je v prvi vrsti omenjalo trenerja Juventusa Massimiliana Allegriji, a lastniki Arsenala si na klop topničarjev neizmerno želijo privabiti legendo kluba Thierryja Henryja. Ta je trenutno pomočnik selektorja belgijske reprezentance Roberta Martineza, opravlja pa tudi delo strokovnega komentatorja na Sky Sports.

Le napad, napad in še enkrat napad

Navijači Arsenala so vse slabše volje in zahtevajo glavo Wengerja. Jih bo Francoz z morebitno dobro predstavo proti Bayernu vsaj malce pomiril? | Foto: Reuters Navijači Arsenala so vse slabše volje in zahtevajo glavo Wengerja. Jih bo Francoz z morebitno dobro predstavo proti Bayernu vsaj malce pomiril? Foto: Reuters "Ob takem rezultatu nimamo o čem razpredati. Nimamo druge izbire, kot da napademo z vsemi silami in začnemo zadevati. Ne glede na to, kaj se bo na koncu zgodilo, obljubljamo, da se bomo borili vseh 90 minut," pred povratnim obračunom razmišlja trener Arsenala Arsene Wenger.

"Želimo, da bodo naši navijači spet ponosni na nas. Smo v najboljšem klubu na svetu, zato moramo pokazati vso predanost in po najboljših močeh braniti čast Arsenala," je dodal francoski strateg.

Arsenal na Allianz Areni ni začel slabo. Po vodstvu Bayerna je za izenačenje na 1:1 poskrbel Alexis Sanchez, na veliko žalost navijačev Londončanov pa se je v drugem polčasu sprožil bavarski plaz in pokopal goste.

Je spor že pozabljen?

Wengerjeva četa se trenutno ne ubada le s slabo formo, pretekli teden je tabor topničarjev pretresel tudi incident na treningu, v katerega naj bi se zapletli prvi zvezdnik Arsenala Sanchez in soigralci. Wenger je vse skupaj zanikal, vseeno pa je več kot jasno, da med njima ni vse v najlepšem v redu. Čilenec je na sobotnem derbiju angleškega prvenstva proti Liverpoolu sedel na klopi, topničarji pa so na koncu izgubili z 1:3.

Čilenec in Francoz sta si na ponedeljkovem treningu segla v roke in spor naj bi bil vsaj navzven rešen, zato se Sancheza danes na igrišču pričakuje od prve minute. Zaradi bolezni bo manjkal nemški zvezdnik Mesut Özil.

Ancelotti: Kljub prednosti potrebujemo dobro tekmo

Carlo Ancelotti je v svoji trenerski karieri že doživel šok. Leta 2004 je z AC Milanom zapravil prednost s 4:1 proti Deportivu, ko so Španci zmagali na povratni tekmi 4:0. Leto kasneje je z Rossoneri v finalu lige prvakov v Instanbulu po vodstvu s 3:0 ob polčasu po enajstmetrovkah izgubil proti Liverpoolu. | Foto: Reuters Carlo Ancelotti je v svoji trenerski karieri že doživel šok. Leta 2004 je z AC Milanom zapravil prednost s 4:1 proti Deportivu, ko so Španci zmagali na povratni tekmi 4:0. Leto kasneje je z Rossoneri v finalu lige prvakov v Instanbulu po vodstvu s 3:0 ob polčasu po enajstmetrovkah izgubil proti Liverpoolu. Foto: Reuters Povsem drugačno vzdušje kot v Arsenalu je pri Bayernu, ki v zadnjem času melje vse pred sabo. Na zadnji petih tekmah je zabil kar 20 zadetkov, kar z 8:0 je premagal HSV, konec tedna pa s 3:0 še odlični Köln Dominica Maroha.

"Imamo lepo prednost, a moji igralci so vseeno osredotočeni, da dokončajo delo. Vemo, da bo začetek tekme težek, a o tem ne razmišljamo veliko. Mislimo le na to, kaj bomo mi počeli na igrišču. Smo v odličnem ritmu, v valu odličnih rezultatov, a tudi nocoj bomo potrebovali še eno dobro tekmo," meni trener Bavarcev Carlo Ancelotti, ki je po malce počasnejšem začetku Bayern že spremenil v stroj, zato prav nihče ne verjame, da ima Arsenal kakršnokoli možnost.

Nemški prvak v Londonu pogreša kapetana Phillippa Lahma, ki počiva zaradi kartonov, Jeroma Boatenga ni v kadru zaradi odločitve trenerja, nekaj težav s poškodbo je imel tudi prvi vratar Manuel Neuer, ki pa bo proti Londončanom vseeno stal med vratnicama Bayerna.

Arsenal – Bayern /prva tekma 1:5/

Štadion Emirates  v Londonu, glavni sodnik: Tasos Sidiropoulos (Grčija)

Verjetni začetni postavi:

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Coquelin, Xhaka; Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Walcott; Sánchez;

Manjkajo: Özil (bolezen), Elneny, Cazorla, Mertesacker (vsi poškodba)

Bayern: Neuer; Rafinha, Martínez, Alaba, Bernat; Kimmich, Thiago, Müller; Costa, Robben; Lewandowski;

Manjkata: Lahm (kartoni), Boateng (odločitev trenerja)

Ne spreglejte