Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 5. 2014,
9.36

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Carlo Ancelotti Sergio Ramos Valladolid

Četrtek, 8. 5. 2014, 9.36

3 leta

Ko nesreča ne počiva: Ronaldo poškodovan, Real ob naslov, Barcelona spet v igri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo se je na tekmi v Valladolidu poškodoval, kar za navijače Reala pred finalom lige prvakov ni prijetna novica. Madridčani so z remijem osrečili Barcelono.

Madridskemu Realu se je na gostovanju pri Valladolidu pripetila trojna smola. Že v deveti minuti se je poškodoval prvi as Cristiano Ronaldo, španske medije pa so preplavili dvomi, ali se bo Portugalec, najverjetneje je obnovil poškodbo stegenske mišice, lahko vrnil v polno formo do 24. maja, ko bo napočil čas za najpomembnejši izpit v tej sezoni, finale lige prvakov proti mestnemu tekmecu Atleticu.

Ancelotti meni, da Ronaldo ni utrpel težje poškodbe

Na voljo ima še dobra dva tedna, trener Carlo Ancelotti je optimist: ''Moramo počakati, kaj bodo v teh dneh povedali zdravniki. Menim, da ni resneje poškodovan,'' je dejal Italijan, ki si je s spodrsljajem pri Valladolidu močno otežil pot do španske krone. ''Cristiano se ni počutil dobro na igrišču, zato sem ga zamenjal,'' je pojasnil hitro menjavo na štadionu Jose Zorilla. Po novem se z zdravstvenimi težavami po tekmi v Valladolidu ubadata tudi portugalski branilec Pepe ter Argentinec Angel di Maria, a je Ancelotti tudi v njunih primerih prepričan, da ne bosta odsotna dolgo časa.

Barcelona ima vse v svojih rokah

Atletico je dva kroga pred koncem prvenstva ohranil varno prednost (štiri točke) pred mestnim rivalom, po zapravljeni priložnosti Reala, da se osladi z vsemi tremi točkami, pa se je v igro vrnila Barcelona. Za vodilnim madridskim klubom zaostaja le tri točke, v zadnjem krogu pa ga bo pričakala na Camp Nouu. Če bo premagala Simeonejevo četo, se bo zaradi boljšega razmerja v medsebojnih srečanjih (tekma v Madridu se je v tej sezoni končala brez zadetkov) povzpela na prvo mesto. Vse po zaslugi Reala, ki ni upravičil vloge favorita na zaostali tekmi v Valladolidu, s tem pa v igro vrnil Barcelono, kar najbolj peče navijače galaktikov. Vodili so vse do 85. minute. V prvem polčasu je s prostega strela zatresel mrežo branilec Sergio Ramos, ki je v zadnjih tednih v življenjski strelski formi. ''Bil bi bolj srečen, če bi osvojili vse točke. Zadetki štejejo le za osebno statistiko, kot ekipa pa žal nismo zmagali,'' je dejal komandant obrambe in napovedal, da se bo Real boril do zadnje sekunde, dokler bo še obstajala možnost, da konča na prvem mestu. ''Dokler bo matematično še mogoče, da postanemo prvaki, se bomo borili kot levi.''

Največja želja ostaja decima

Beli baletniki so bili v Valladolidu na pragu tesne, a dragocene zmage, a je Ancelottijevi četi pet minut pred koncem rednega dela načrte prekrižal Humberto Osorio. ''Dobro smo igrali ter nadzorovali potek igre, nato pa se izgubili v zadnjih 20 minutah. Naša obramba je stala preveč globoko,'' je pojasnil italijanski strokovnjak, ki bi se lahko v zgodovino zapisal kot trener, ki je Real popeljal do jubilejnega desetega naslova evropskega prvaka. Do legendarne decime, o kateri sanjajo navijači Reala vse od leta 2002. Če bi uresničili želje v ligi prvakov, bi veliko lažje sprejeli dejstvo, da so izgubili bitko za naslov najboljšega kluba v španskem prvenstvu. Tudi zaradi tega, ker v naslednjem krogu gostujejo v Vigu. Tam pa je doma Celta, ki jo vodi Luis Enrique, nekdanji zvezdnik Barcelone in prvi kandidat za trenerja v prihodnji sezoni.

Ne spreglejte