Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Kolumbija Stožice

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 15.06

8 let

Ko je Katanec gledal posnetek, ga je začela še bolj boleti glava

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski selektor Srečko Katanec si želi, da bi se njegova pomlajena zasedba, po porazu v Londonu se je okostje izkušenih reprezentantov namreč pridružilo klubom, dobro kosala z močno Kolumbijo.

Reprezentanca bo pred prijateljsko tekmo s Kolumbijo v Lescah opravila le dva treninga. Na nedeljskem je krajšo potegnil Benjamin Verbič. Nogometaš Celja zaradi lažje poškodbe gležnja ne bo kandidiral za atraktivno srečanje proti tretji reprezentanci sveta, tako pač velela pogled na najnovejšo svetovno Fifino lestvico.

Sreča mu je obrnila hrbet ob nepravem trenutku, saj bi se mu najverjetneje primerila neponovljiva priložnost, da prvič nastopi v članskem državnem dresu, selektor Srečko Katanec pa bi prejel spoznanje, ali lahko proti zvenečemu tekmecu na vrhunski ravni nastopajo tudi najboljši igralci Prve lige Telekom Slovenije.

"Verbič bi želel nastopiti, a je poškodovan. Želim mu, da se čim prej pozdravi," mu je zaželel več sreče ob prihodnjih reprezentančnih akcijah in dodal: "Dolgo že poslušamo zgodbe o slovenski ligi. Zdaj je pred nami lepa tekma. Če se bodo fantje izkazali, bom najbolj vesel, saj bom dobil nove kandidate za reprezentanco," je brez ovinkarjenja pojasnil 51-letni Ljubljančan.

Ni ga strah izgubiti s petimi ali šestimi zadetki

''Čaka nas izredno težka prijateljska tekma. Želim si, da bi gledalci, ki bodo nekatere fante videli prvič v državnem dresu, podprli igralce v dobrem in slabem. Fantje imajo priložnost, da se pokažejo na najvišji ravni. Igrali bodo proti 'top' reprezentanci tako ali drugače, ki računa na plejado vrhunskih igralcev. A prijateljske tekme obstajajo zaradi tega,'' še vedno goji prepričanje, da je veliko bolj smotrno termine prijateljskih tekem uporabiti za dvoboj z močnimi tekmeci, saj se tako nabirajo najbolj dragocene izkušnje. ''Želim močno tekmo. Ni me strah izgubiti s petimi ali šestimi zadetki. Tudi Brazilci so tako izgubili na svetovnem prvenstvu. Če bi se to zgodilo, bi bili malce popljuvani, a nič več kot to. Čez tri dni bi bila že to zgolj statistika,'' je dejal slovenski selektor, ki si noče reprezentančne statistike lepšati z igranjem prijateljskih tekem proti (na papirju) slabšim tekmecem, ampak obožuje najtežje preizkuse. Takšne, kot je zagotovo Kolumbija, ki bo nastopila pred polnimi Stožicami, saj je bilo do ponedeljka prodanih že več kot 12 tisoč vstopnic.

Če bo obveljal kriterij, bo kapetan Ilić

Slovenski selektor že ve, kdo bo začel srečanje od prve minute, izkoristiti namerava šest menjav in večini rezervistov zagotoviti, da bodo odigrali cel polčas. Kdo bo nosil kapetanski trak? Boštjana Cesarja ne bo, manjkala bosta tudi Samir Handanović in Milivoje Novaković, ki sta že opravljala odgovorno vlogo, zaradi predčasnih vrnitev v klubsko okolje pa ne bo še nekaj starejših reprezentantov (Brečko, Birsa, Kirm, Ljubijankić in Stevanović) ter tudi Kevina Kampla.

"O tem se bomo pogovarjali jutri. Ponavadi je bilo tako, da je bil kapetan tisti, ki ima največ zbranih nastopov za reprezentanco. Boštjan (Boštjan Gasser, sekretar članske reprezentance, op. p.) mi bo povedal statistiko, pa bo," se s tem vprašanjem kaj dosti ne obremenjuje selektor. Če bo obveljalo pri njegovem kriteriju, bo proti Kolumbiji vlogo kapetana, če bo seveda zaigral v začetni postavi, opravljal Branko Ilić. Ljubljančan bi tako prvič v karieri postal slovenski kapetan, v državnem dresu je nastopil že 56-krat. Naslednji izmed kandidatov, ki pridejo v poštev za tekmo s Kolumbijo, je Nejc Pečnik (27), sledijo mu Jasmin Kurtić (22), Andraž Struna (16) in ostali.

Ne spreglejte