Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 10. 2017,
14.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

angleško prvenstvo Jon Gorenc Stanković Huddersfield Town NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Liverpool Borussia Dortmund David Wagner Jürgen Klopp

Petek, 27. 10. 2017, 14.00

1 leto

Klopp proti Wagnerju

Klopp bo pred Mariborom obračunal s poročno pričo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Jürgen Klopp | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Kako majhen je nogometni svet, dokazuje trenerski obračun na sobotnem srečanju angleškega prvenstva med Liverpoolom in Huddersfield Townom. Na Anfieldu se bosta pomerila rojaka Jürgen Klopp in David Wagner. Nemca druži tako veliko prijateljstvo, da je bil strateg Huddersfielda poročna priča karizmatičnemu trenerju Liverpoola.

V soboto se bosta na Anfieldu pomerila nekdanja angleškega prvaka. Liverpool čaka na prestižno lovoriko 27 let, Huddersfield Town pa še trikrat več, kar 81 let. Žarometi bodo usmerjeni zlasti v trenerja, saj se bosta pomerila velika prijatelja. Ko si bosta segla v roko trenerja, ki nosita očala, bodo zaigrala čustva.

Velika prijatelja sta se enkrat že pomerila na Otoku, a dvoboj ni štel za točke. Dvajsetega julija je Liverpool v prijateljskem dvoboju premagal Huddersfield z 2:0. | Foto: Reuters Velika prijatelja sta se enkrat že pomerila na Otoku, a dvoboj ni štel za točke. Dvajsetega julija je Liverpool v prijateljskem dvoboju premagal Huddersfield z 2:0. Foto: Reuters

"Jürgen Klopp je kot član moje družine," pojasnjuje David Wagner, ki vodi Huddersfield Town. Sta tako velika prijatelja, da je bil poročna priča Jürgenu Kloppu.

Edini Slovenec v premier league se bo vrnil decembra

Jon Gorenc Stanković se vrača po hudi poškodbi kolena. | Foto: Getty Images Jon Gorenc Stanković se vrača po hudi poškodbi kolena. Foto: Getty Images S Kloppom sta tesno sodelovala pri Borussii Dortmund, kjer je Wagner vodil drugo moštvo, zdaj pa se bosta prvič v karieri pomerila kot tekmeca.

"Ko sem se pridružil Huddersfieldu, Jürgen pa je že vodil Liverpool, nisem niti v sanjah pomislil, da se bova kdaj pomerila v premier league. O tem preprosto nisem razmišljal. Ta tekma bo res nekaj posebnega," sporoča nekdanji napadalec.

S Kloppom si je delil slačilnico pri Mainzu, ko je nadaljeval kariero pri Schalkeju, pa se je odločil, da bo branil barve izbrane vrste ZDA. V Dortmundu je treniral drugo ekipo rumeno-črnih, kjer je zelo spoštoval slovenskega branilca Jona Gorenca Stankovića. Tako močno, da ga je povabil na Otok, ko je sklenil dogovor s Huddersfieldom.

David Wagner je bil mladi nemški reprezentant, nato pa je zaigral za člansko izbrano vrsto ZDA. | Foto: Reuters David Wagner je bil mladi nemški reprezentant, nato pa je zaigral za člansko izbrano vrsto ZDA. Foto: Reuters

Nato se je senzacionalno prebil v najmočnejši angleški klubski razred, v katerem pa nekdanji nogometaš Domžal še ni zaigral, saj se še vrača po hudi poškodbi kolena. Predvidoma naj bi se na igrišča vrnil decembra, do takrat pa se bo moral Wagner znajti brez njegove pomoči.

Edini, ki je premagal Mourinha

Tako bo tudi v soboto na Anfieldu, kjer lahko pričakujemo zelo zanimiv dvoboj. Na lestvici rdeče in terierje loči le ena točka, o tem, kaj zmore Huddersfield, pa priča podatek, da je v prejšnjem krogu na domačem igrišču premagal Manchester United (2:1). To je bil edini poraz rdečih vragov pod vodstvom Joseja Mourinha v tej sezoni.

Veselje trikratnega angleškega prvaka Huddersfield Town ob uvrstitvi v premier league. | Foto: Reuters Veselje trikratnega angleškega prvaka Huddersfield Town ob uvrstitvi v premier league. Foto: Reuters To bo zadnja tekma Liverpoola pred sredinim dvobojem lige prvakov z Mariborom, na katerem bo pesti za vijolice stiskalo več kot dva tisoč navijačev slovenskih prvakov. Trener Klopp se pripravlja na naporen teden, v katerem se bo pomeril s Huddersfieldom (sobota), Mariborom (sreda) in prerojenim West Hamom (sobota).

Ne spreglejte