Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 10. 2017,
15.38

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Viole NK Maribor NK Maribor Liverpool UEFA liga prvakov Ljudski vrt angleško prvenstvo

Sreda, 25. 10. 2017, 15.38

1 leto

Prodaja vstopnic

Rekordna invazija navijačev Maribora

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Anfield NK Maribor | Foto NK Maribor

Foto: NK Maribor

V Mariboru narašča evropska vročica. Čeprav se vijolice pripravljajo na zahtevno sobotno gostovanje v Domžalah, navijači že počasi razmišljajo o Liverpoolu. Prihodnjo sredo se v mestu Beatlov obeta rekordno gostovanje privržencev NK Maribor. Že zdaj je v mestu ob Dravi prodano več kot dva tisoč vstopnic!

Navijači Maribora bodo prihodnji teden v Liverpoolu spisali zgodbo o novem rekordu. Obeta se najbolj množično gostovanje. "Prava vijol'čna invazija na Anfield," so zapisali na uradni strani mariborskega kluba, kjer so potrdili, da je do danes pošlo že več kot dva tisoč vstopnic za gostovanje v Liverpoolu.

Kako so navijači Maribora leta 2014 preplavili London? #fotogalerija

Fotogalerija
1 / 15

Sedemkratni evropski prvaki so prejšnji teden ponižali Milaničevo četo. V Ljudskem vrtu so zmagali s kar 7:0, a to ni zmanjšalo zanimanja za dvoboj na Anfieldu. Še več, zanimanje je tako veliko, da bo to najbolj množično gostovanje mariborskih navijačev, kar zadeva evropske tekme.

Na Anfieldu veljajo drugačna pravila kot v Ljudskem vrtu

Ko je Maribor v ligi prvakov nazadnje gostoval v Angliji, se je leta 2014 mudil pri Chelseaju. V London je pripotovalo dobrih tisoč navijačev vijolic, ki so na Stamford Bridgeu videli visok poraz (0:6). V Liverpool se jih odpravlja dvakrat več. Vstopnico, ki stane 52,50 evra, je kupilo že več kot dva tisoč navijačev, tako da bodo 14-kratni slovenski prvaki na enem izmed najbolj znamenitih angleških štadionov deležni bučne podpore. Pred srečanjem se bodo zbrali na trgu Williamson Square.

Navijači Maribora so v Ljudskem vrtu proti Liverpoolu poskrbeli za razkošno koreografijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijači Maribora so v Ljudskem vrtu proti Liverpoolu poskrbeli za razkošno koreografijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborski klub navijače, ki se bodo odpravili na Otok, opozarja, da bodo na srečanju z Liverpoolom veljala nekoliko drugačna pravila od tistih, ki so jih vajeni doma. Na Anfieldu velja popolna prepoved kajenja. Dovoljena ni niti uporaba elektronskih cigaret. Navijačem, ki bi želeli na štadion pretihotapiti pirotehnična sredstva, pretijo aretacije.

Ne spreglejte