Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
17. 9. 2015,
17.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Bate Borisov Borussia Dortmund

Četrtek, 17. 9. 2015, 17.08

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl se spet zabava in že žuga zastrašujoči Borussii

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bayer iz Leverkusna je odlično začel letošnjo ligo prvakov, saj je pred domačimi gledalci s kar 4:1 premagal beloruski BATE. Eden najboljših mož pri lekarnarjih je bil Slovenec Kevin Kampl.

Slovenski reprezentant je lani konec decembra senzacionalno podpisal pogodbo z Borussio Dortmund, a se mu je ta hitro odpovedala in ga v tem poletju prepustila rivalskemu Bayerju. Ta je kreativnega Kampla sprejel odprtih rok in z njim podpisal petletno pogodbo. Kampl je na sredini tekmi proti beloruskemu prvaku igral od prve minute in se zelo izkazal. Ne samo s poletno igro, pač pa tudi s podajo za vodstvo 3:1. Slovenski vezist je lepo zaposlil še enega novinca pri Bayerju Javierja Hernandeza, Mehičan pa je Slovenčevo darilo pretopil v zadetek.

Končni rezultat 4:1 je v 76. minuti z bele točko postavil Turek Hakan Calhanoglu in prve še kako pomembne tri točke v izjemno težki skupini, v kateri sta še Roma in Barcelona, so tukaj.

Kampl se veseli vsakega treninga

"Ekipa me je res lepo sprejela, lepo je spet uživati v dobrem nogometu," je za kicker.de dejal Kampl. "Dobili smo neumen zadetek, a nismo delali nikakršne panike in nadaljevali mirno ter si priigrali veliko lepih priložnosti. V drugem polčasu smo bili superiorni in zasluženo dosegli lepo zmago," je tekmo proti beloruskim prvakom komentiral 24-letni Slovenec.

Kot smo že zapisali, je bil Kampl eden boljših mož svoje ekipe in po poškodbi kapetana Larsa Benderja tudi pravi vodja na igrišču. "Imamo res super ekipo, ki lahko igra izjemen nogomet. To želimo vedno pokazati tudi na igrišču. Prav vsi, od prvega do zadnjega, so super fantje, zato je užitek priti na vsak trening. Spet se zabavam in že se veselim naslednjih treningov in tekem, ki so pred nami," je slovenski reprezentant potrdil, da se v Leverkusnu počuti kot riba v vodi.

Borussia ne pozna drugega kot zmage

Bayer že v nedeljo čaka derbi v bundesligi z nekdanjim Kamplovim delodajalcem, ki pod vodstvom novega trenerja Thomasa Tuchela naravnost blesti. Rumeno-črni so na dozdajšnjih desetih uradnih tekmah v vseh tekmovanjih v tej sezoni zbrali ravno toliko zmag. Dosegli so kar 36 zadetkov.

Samo da bodo igrali brez strahu

Vseeno Kampl Borussii ne daje vloge favorita: "Po porazu proti Darmstadtu smo izgubili malce samozavesti, a mislim, da je ta zmaga nad Belorusi prišla v idealnem času. V nedeljo nas namreč čaka obračun z Borussio, ki pa zame ni favorit. Bayer je zmagal na zadnjih dveh gostovanjih v Dortmundu. Pričakujem odprto tekmo, kjer bosta poskušali igrati obe ekipi. Tesno bo, a če bomo igrali pogumno, se nimamo česa bati," je sklenil Kampl.

Ne spreglejte