Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 7. 2015,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatko Zahović Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 16. 7. 2015, 14.12

8 let

Ker ga ni bilo na seznamu, se je odločil, da odide v pokoj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pablo Aimar se je odločil, da ima dovolj. Po 19 letih igranja nogometa na profesionalni ravni Argentinec odhaja v pokoj.

"Rekli so mi, da me ne bo na seznamu za copo libertadores (južnoameriška različica lige prvakov, op. p.), kar razumem. Ker ne želim zasedati mesta, ki bi ga lahko kdo drug, sem se odločil, da preneham profesionalno igrati nogomet. Za vas bom od zdaj naprej navijal s tribun. Upam in verjamem, da boste dosegli, kar si želite," je Pablo Aimar zapisal v poslovilnem nagovoru soigralcev pri River Plateju, katerega barve je branil v zadnjem letu, a od takrat zaradi številnih poškodb, ki jih je imel, zbral le dva nastopa.

Zdaj ga trener Marcelo Gallardo ni uvrstil na seznam za naslednjo tekmo v prestižnem južnoameriškem klubskem pokalu, zato se je pri 35 letih odločil, da je napočil čas za slovo.

Aimar je v svetovnem nogometu zapustil globok pečat. Nogometno pot je začel pri River Plateju in leta 2001 kot velik up argentinskega nogometa, nekateri so ga primerjali celo z Diegom Maradono, prišel v Valencio. V obdobju, ko je njene barve branil tudi Zlatko Zahović, je tam odigral najboljše sezone svoje kariere in poskrbel za najsijajnejše obdobje v zgodovini tega katalonskega kluba. Z Valencio je osvojil dva naslova španskega prvaka, zmagal v pokalu UEFA in evropskem superpokalu, igral pa tudi v finalu lige prvakov leta 2001.

Na Mestalli je ostal do leta 2006, potem pa se je preselil v Zaragozo in leta 2008 v Benfico. Njene barve je branil pet let. Preden se je vrnil v Argentino, je eno sezono igral tudi v Maleziji.

Deset let je igral tudi za argentinsko reprezentanco ter z njo nastopil na dveh svetovnih prvenstvih, v letih 2002 in 2006. Zbral je 52 nastopov in zabil osem golov.

Ne spreglejte