Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 12. 2013,
7.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Matija Škarabot Slaviša Stojanović Nejc Pečnik Crvena zvezda Darko Milanič Robert Berić

Četrtek, 5. 12. 2013, 7.23

8 let

Kek se je približal Dinamu, Stojanović in Milanič nezadovoljna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med tednom so bili dejavni tudi slovenski trenerski legionarji. Edini, ki ima razlog za zadovoljstvo, je Matjaž Kek. Slaviša Stojanović je izpadel iz pokala, Darko Milanič pa izgubil na Dunaju.

Rijeka se je v ponovljeni tekmi (prva je bila prekinjena po prvem polčasu zaradi premočnega naliva) s Hrvatskim Dragovoljcem, najslabšo ekipo v hrvaškem prvenstvu, dolgo igrala z živci svojih navijačev. Na Kantridi so izbranci Matjaža Keka na prvi zadetek v mreži zagrebškega kluba čakali do 72. minute, ko je "bunker" gostov prebil najboljši strelec Leon Benko. Varaždinec se je do konca srečanja med strelce vpisal še enkrat in postavil končnih 2:0, Rijeka pa se je na lestvici vodilnemu zagrebškemu Dinamu (v sredo je na prvi četrtfinalni pokalni tekmi ponižal Hajduk kar s 5:0) približala na štiri točke zaostanka. Že dalj časa poškodovani Matija Škarabot tudi tokrat ni stopil na igrišče.

Stojanović: To je mala katastrofa

Crvena zvezda je izpadla iz pokalnega tekmovanja, čeprav je imela v četrtfinalu prednost domačega igrišča. Vojvodina je na Marakani zmagala s 3:1, vodila pa že s 3:0. "Vsaka tekma je pomembna in če bomo tako igrali v soboto, se nam ne piše dobro. To je mala katastrofa … Veliko bo treba menjati, predvsem odnos do igre," je bil po bolečem porazu kritičen nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. V soboto rdeče-bele čaka popravni izpit, saj Vojvodina še enkrat prihaja v Beograd, tokrat v prvenstvu. Nejc Pečnik je v igro vstopil v 62. minuti, njegova ekipa pa je ostala brez zmage že na četrti zaporedni tekmi z Vojvodino. Klub iz Novega Sada je na dobri poti, da stoletnico proslavi z osvojenim pokalom. Dan pokalnih presenečenj je v Srbiji dopolnil Spartak, ki je v Subotici z 2:0 izločil Partizan. V polfinale sta se uvrstila še OFK Beograd in Jagodina.

Milanič: Učinkovitost v napadu je zelo skromna

Graški Sturm je v torek v uvodni tekmi 18. kroga avstrijskega prvenstva izgubil na gostovanju pri prvaku, dunajski Austrii. Bilo je 3:2 za vijoličaste. "Pred tekmo sem opozarjal, da se moramo izogibati napakam, nato pa smo vse tri gole prejeli prav zaradi teh. Pri predaji žog delamo preveč napak in jih podarjamo tekmecu. V napadu nismo slabi, priigramo si kar nekaj priložnosti, a je učinkovitost zelo skromna," je po tekmi na Generali-Areni povedal Darko Milanič.

Nekdanji trener Maribora je na Roberta Berića računal vso tekmo. Krčan je sodeloval pri prvem zadetku, v drugem delu pa zapravil nekaj priložnosti. S šestimi zadetki ostaja najboljši strelec črno-belih v tej sezoni.

Ne spreglejte