Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 11. 2014,
11.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Red Bull Salzburg Southampton

Petek, 28. 11. 2014, 11.26

6 let, 7 mesecev

Kdor želi Kampla, naj začne šteti pri desetih milijonih evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je spet vroč. S Salzburgom blesti v Evropi, v četrtek mu je pomagal do sladke zmage v Glasgowu. Njegovi snubci bodo morali zanj plačati vsaj deset milijonov evrov.

Njegov čas v Avstriji se počasi izteka. Večkrat je dejal, da si želi močnejše lige. Športni direktor Salzburga Ralf Rangnick je pred nekaj tedni napovedal, da bo Kevin Kampl najpozneje konec sezone zapustil Mozartovo mesto. Morda odide že januarja, kar glede na zanimanje številnih klubov ne bi bilo presenečenje. Bi pa moral snubec globoko seči v žep, saj je bogati salzburški klub sporočil, da bo moral poravnati visok odškodninski znesek, ki znaša vsaj deset milijonov evrov.

Med snubci je tudi Southampton. Čeprav ne spada med angleške klubske velikane in je pred sezono izgubil številne nosilce, kar nekaj je bilo reprezentantov, je novi trener Ronald Koeman izbral in pripeljal kopico novincev ter skoraj pri vsakem zadel žebljico na glavo. Svetniki igrajo odlično, v prvenstvu zaostajajo le za Chelseajem. Če bi tako nadaljevali, bi se uvrstili v ligo prvakov, to pa bi bil ogromen motiv za Kampla, ki si želi zaigrati v najmočnejšem tekmovanju. S Salzburgom mu to ni bilo usojeno, na jugu Anglije, kjer je doma klub, ki se lahko pohvali z eno najboljših mladinskih šol na tem delu sveta (njen član je tudi Oskar Cvjetičanin), pa bi lahko izpolnil sanje.

Svetniki so za slovenskega asa, pri katerem otoški mediji znova in znova poudarjajo, da mu je najbolj všeč Arsenal, ponudili okrog 6,3 milijona evrov. To ne zadošča za prihod zveznega igralca iz Solingena, saj je salzburški klub sporočil, da je odškodninski znesek izražen z osmimi številkami. Tako je visok vsaj deset milijonov. V Southamptonu že igra senegalski reprezentant Sadio Mane, nekdanji Kamplov soigralec pri Salzburgu. Svetniki so za Afričana odšteli 15 milijonov evrov in so zelo zadovoljni z okrepitvijo. Bi lahko podobno vsoto vložili tudi v prihod razigranega Slovenca, ki si želi igranja v močnejšem prvenstvu?

Na Celtic Parku je užival

Da mu zelenice na Otoku ustrezajo, je dokazal v četrtek, ko je pomagal Salzburgu do odmevne zmage na gostovanju pri Celticu. Rdeči biki so zmagali s 3:1 in Glasgow zapuščali z nasmehi, Brazilec Alan , ki je dvakrat zadel v polno v uvodnih 13 minutah, pa je poskočil na vrh najboljših strelcev lige Europa.

"Igrati na tem štadionu pred takšnimi navijači je res nekaj neverjetnega. Celtic je velik klub. Uživali smo, ko smo gostovali na Celtic Parku. Zelo smo srečni, da smo ga premagali in si zagotovili prvo mesto v skupini. Tekmeca želimo vedno pritisniti že od prve minute in začeti v hitrem ritmu. Veseli smo, da smo uresničili načrt. Celtic je dobra ekipa, v drugem polčasu je pritisnila nazaj, a smo s tretjim golom tekmo varno pripeljali do konca," je dejal slovenski reprezentant, ki se je na Otoku mudil tudi prejšnji teden in s slovensko reprezentanco izgubil kvalifikacijsko tekmo na Wembleyju. Takrat je čutil še nekaj bolečin v stegenski mišici, na dvoboju v Glasgowu pa je bil že v boljšem stanju.

Če jih ne bo preveč poneslo, lahko pridejo še zelo daleč

Če bo Kampl ostal zvest Salzburgu do konca sezone, bo z njim nastopil v izločilnem delu evropske lige. Ima velika pričakovanja. "Če nas ne bo preveč poneslo, lahko v ligi Europa pridemo še zelo daleč. Imamo mlado ekipo in moramo iti iz tekme v tekmo, nato pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Lani smo izpadli z Baslom, ker nam je primanjkovalo izkušenj. Upam, da v tej sezoni ne bomo storili podobnih napak," je izpovedal željo nogometaš, ki ima pogodbo s Salzburgom do leta 2019, a želi v kratkem zapustiti avstrijskega prvaka.

Salzburg je v četrtek postal prvi avstrijski klub, ki je v evropskem tekmovanju zmagal na Škotskem. Pred tem so severni sosedi zmogli le dva remija in deset porazov. "Naleteli smo na zelo moderno nogometno ekipo. Vsakič, ko je šla v napad, sem se počutil ogroženega," je po porazu priznal trener Celtica Ronny Deila. Norvežanu je v tej sezoni pokvaril načrte že Maribor, zdaj ga je sredi Glasgowa ponižal še en Slovenec, ki bi tako rad zaigral v ligi prvakov.

Ne spreglejte