Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
17.32

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Razdrh NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 16. 7. 2013, 17.32

4 leta, 10 mesecev

"Kdor ne zna igrati pod pritiskom, ni za Olimpijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Olimpiji je bilo pred prvo evropsko tekmo v novi sezoni, ki bo na sporedu v četrtek, ko bo na stadionu v Stožicah gostila Žilino, več govora o trenutnih rezultatih in nihanju v formi.

Slab uvod v sezono po dveh porazih, v superpokalu proti Mariboru (0:3) in domačem v prvenstvu proti Rudarju (1:2), je pred Olimpijo postavil dodatno oviro pri lovljenju forme in rezultatov. Prav to je bila glavna tema pogovora trenerja Olimpije z novinarji na tiskovni konferenci pred četrtkovo tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa z Žilino. "Olimpija je mlada ekipa. Mediji vedno govorite, da Olimpija razočara pod pritiskom. Po enem letu dela vem, kako fantje funkcionirajo. Treba jih bo sprostiti, a se morajo zavedati, da gre za zelo pomembno tekmo. Res imamo igralce pod pritiskom, ki pa so si ga naložili kar sami. Kdor ne zna igrati pod pritiskom, pač ni za Olimpijo. Tega se je treba navaditi. Olimpija ne more govoriti, da bo poražena proti Žilini in v nedeljo proti Kopru. Ne gre tako kot v nekaterih drugih klubih, kjer lahko kakšno tekmo izgubiš, pa nato remiziraš, zatem pa vse rešiš z dvema zmagama. Pozna se nam odhod Nikole Nikezića, ki je lani zabil dovolj golov in nudil oporo mlademu Andražu Šporarju. Treba je v čim krajšem času doseči vsaj lansko raven igre. Prvi polčas proti Rudarju ni bil slab. Rudar je dobra, čvrsta in izkušena ekipa, mi pa bi morali tekmo rešiti že v prvem delu," je dejal trener Olimpije.

Nekaj govora je bilo tudi o potencialno največji okrepitvi Zajku Zebi, ki ne daje tistega, kar bi lahko, obenem pa slabše igra tudi Nik Omladič. "Konstantnosti rezultatov ne bomo imeli, če ne bomo dosegli konstantnosti igre. Mi bomo morali sestaviti takšno igro, da bo Nik Omladič prišel do izraza in ga Zajko Zeba ne bo dušil, če že hočete. Se bo pa Nik moral počasi tudi postaviti zase in sprejeti določene stvari v igri. Prekinitve z desne strani so še vedno njegove, naredil je napako, ker je najidealnejši prosti strel v soboto prepustil Davorju Bagariću," je povedal Andrej Razdrh.

Nekaj besed je trener Olimpije namenil tudi četrtkovemu nasprotniku s Slovaške, ki je s skupnim izidom 6 : 3 izločil gruzijski Torpedo Kutaisi. Žilina je namreč po šestin državnih naslovih in igranju tudi v ligi prvakov storila korak nazaj. V pretekli sezoni je bila sedma v prvenstvu, v Evropo pa se je uvrstila zahvaljujoč dejstvu, da je v finalu pokala izgubila proti državnemu prvaku Slovanu iz Bratislave. "Pogledali smo si že nekaj njihovih tekem, tako da imamo dovolj informacij. Splošna ocena je, da je Žilina tipična slovaška ekipa. Trda, dinamična, taktično zrela in gibljiva. Izpostavil bi napadalni del s tremi mladimi igralci. Ne pričakujemo njihovega frontalnega napada že od začetka, saj se do zdaj na gostovanjih niso tako postavili. Če bomo odigrali tako kot v prvem polčasu proti Rudarju, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Se pa v Evropi kaznujejo te preproste napake, ki smo jih mi v zadnjem času kar nekaj naredili. Skratka, slovaška ekipa je dobra, ni pa nepremagljiva. Mi bomo odločno začeli tekmo in upamo na najboljše. Nevarni so po bočnih položajih. Mi smo do zdaj igrali tako, da smo puščali veliko prostora na bočnih položajih. Temu se bomo morali pač prilagoditi. So pa v zadnjih dveh letih malce padli v kakovosti. V nekaterih segmentih so nam podobni, v določenih stvareh pa so precej hitrejši od nas. Proti Torpedu niso pokazali kaj zastrašujočega," je dejal Razdrh.

V Stožicah naj bi Žilino spodbujalo kakšnih 300 navijačev, večji obisk pa ne glede na nedavne rezultate pričakujejo pri Olimpiji.

Ne spreglejte