Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
3. 10. 2018,
16.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Mauricio Pochettino Ernesto Valverde Tottenham Barcelona UEFA liga prvakov

Sreda, 3. 10. 2018, 16.00

1 leto

Pred obračunom večera v Londonu

Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če jim ne bi manjkalo pol ekipe

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Ernesto Valverde | Trener katalonskega ponosa Ernesto Valverde verjame, da bo po črnem tednu Barcelona zvečer spet prava. | Foto Getty Images

Trener katalonskega ponosa Ernesto Valverde verjame, da bo po črnem tednu Barcelona zvečer spet prava.

Foto: Getty Images

Eden najzanimivejših obračunov drugega kroga lige prvakov bo v Londonu. Na Wembley prihaja ranjena Barcelona, ki bo Tottenhamu morala premagati, če se želi izogniti kritikam, ki so vse glasnejše. Londončani so na zadnjih treh tekmah kljub poškodbam zmagali trikrat, Katalonci niti enkrat.

Lionel Messi
Sportal Messi zapečatil usodo Tottenhama, šov Neymarja, Oblak in Handanović nasmejana

Tottenham – Barcelona

Tekma se bo začela ob 21. uri na Wembleyju v Londonu, sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)

Verjetni začetni postavi:

Tottenham: Lloris; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Rose; Dier, Winks; Moura, Lamela, Son; Kane
Manjkajo: Auerier, Janssen, Alli, Vertonghen, Dembélé, Eriksen

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Vidal, Rakitić, Busquets, Coutinho; Messi, Suárez
Manjkajo: Aleñá, Malcom, Samper, Umtiti

Barcelona je v zadnjih treh tekmah v španskem prvenstvu osvojila le dve točki, kar je prineslo prve kritike. Pisalo se je celo o tem, da sta trener Ernesto Valverde in prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi na bojni nogi, a zmaga nad Tottenhamom bi najbrž ogenj, ki je vse večji, vsaj začasno pogasila.

Lionel Messi
Sportal Konec ljubezni med Messijem in trenerjem Barcelone?

Manjkajo jim štirje udarni možje

Tottenham ne bo mogel računati na danskega čarovnika Christiana Eriksena. | Foto: Reuters Tottenham ne bo mogel računati na danskega čarovnika Christiana Eriksena. Foto: Reuters Pot do zadanega cilja jim bodo, vsaj na papirju, olajšale londonske hude težave s poškodbami. Manjkajo namreč kar štirje udarni možje prve postave (Alli, Vertonghen, Dembélé, Eriksen).

"Vemo, da imajo težave s poškodbami, a vemo tudi, da kljub temu ne bodo lahek nasprotnik. Zavedamo se njihove kakovosti tako v napadu kot v obrambi. Že po žrebu smo vedeli, da nas čaka težko delo, enako razmišljamo tudi zdaj," poudarja trener Kataloncev Ernesto Valverde. Tudi sam bo pogrešal nekatere, predvsem branilca Samuela Umtitija.

"Za nami je res težek teden, rezultati niso bili taki, kot smo si želeli. Dejstvo pa je, da smo pred tem na vseh tekmah zmagali. Analizirajte, kakor želite, a tako je. Prepričan sem, da bo že danes drugače," je optimističen vse bolj kritizirani trener.

Kdo bo zmagal?

  • Tottenham
    40,00 %
    34 glasov
  • Barcelona
    60,00 %
    51 glasov
Oddanih 85 glasov

Valverde pred 12 leti iz ekipe vrgel ravno Pochettina

Valverde in zdajšnji trener Mauricio Pochettino imata skupno zgodovino, ki ni nič kaj prijetna. Valverde je namreč leta 2006 sedel na klop Espanyola, kjer je bil takrat kapetan ravno Pochettino. Španski trener se je odločil, da Argentinca noče več v ekipi, saj naj bi imel prevelik vpliv na preostale igralce v slačilnici.

"Takrat sem se odločil, kot sem se. Odločil sem se, da nadaljujem brez Mauricia, saj sem menil, da je to najboljše za ekipo. Tudi Mauricio je zagotovo zdaj, ko je trener, že potegnil kakšno odločitev, ki ni bila všeč vsem. Imava dober odnos, spoštujeva se," je na malce neprijetno vprašanje odgovoril trener Barcelone.

Mauricio Pochettino bo nocoj še bolj motiviran, saj ga je pred 12 leti Valverde vrgel iz ekipe. | Foto: Reuters Mauricio Pochettino bo nocoj še bolj motiviran, saj ga je pred 12 leti Valverde vrgel iz ekipe. Foto: Reuters

Argentinec na klopi Tottenhama: Ne iščemo alibija 

Kljub "bolnišnici" v ekipi pa je zelo motiviran Pochettino. Ne samo, da je v prvem krogu proti Interju ostal praznih rok, dodatna motivacija bo zagotovo želja, da zagreni življenje trenerju, ki ga je pred več kot desetimi leti napodil iz ekipe. "Ne počutimo se kot žrtve, ne iščemo alibija za morebiten poraz. Vsak igralec mora verjeti, da lahko zmagamo in dosežemo, kar smo si zadali," se velike zapreke ni ustrašil argentinski strokovnjak.

"Seveda bi bilo lažje, če bi imel na voljo vse, a ne bom rekel, da nimamo možnosti. Če izgubimo, bomo zato, ker je bila Barcelona boljša. To bo edini razlog," je dodal Pochettino, ki ima za Messija in druščino zagotovo pripravljen načrt. Ne pravijo mu zaman eden najboljših trenerjev na svetu. 

Stanje na lestvici skupine B:

Ne spreglejte